ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EĞİTİM
28 Kasım 2014 Cuma - 04:50

Erzurum’da öğrenciler gelecekleri için ter döktü

Erzurum’da 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde il genelinde merkezi sistemle gerçekleştirilen "I. Dönem Merkezi Ortak Sınavlar" sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Erzurum’da öğrenciler gelecekleri için ter döktü

Erzurum’da 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde il genelinde merkezi sistemle gerçekleştirilen "I. Dönem Merkezi Ortak Sınavlar" sorunsuz bir şekilde sona erdi. TEOG sınavında öğrenciler sınav salonunda ter dökerken, öğrenci velileri çocuklarının başarısı için dua etti. Yetkililer erzurum’da TEOG birinci etabının başarıyla ve sorunsuz biçimde tatamlandığını bildirdi.
AHLAT’TA TEOG SINAVI YAPILDI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu Bitlis’in Ahlat ilçesinde de yapıldı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Ahlat’ta da MEB tarafından TEOG sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu yapıldı. Çarşamba günü yapılan oturumda öğrenciler Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders sınavlarına katılırken,perşembe günü yapılan oturumda ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ile yabancı dil sınavlarına girdiler. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilirken, her ders için 20 soru soruldu.
 Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, sınav yapılan ortaokullarda incelemelerde bulunarak, öğrencilerin sorunsuz bir şekilde sınavlarının tamamlamalarını sağladıklarını söyledi. Müdür Özden; “Ahlat’ta 19 okulda, 74 salonda toplamda 933 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumuna katıldı. Bu sınavlarda 175 öğretmen görev aldı. İlk oturum sınavlarımız oldukça güzel ve sorunsuz bitti” dedi.
MEB’DEN TEOG AÇIKLAMASI
- Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ve 1 milyon 288 bin 589 8. sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG ortak sınavları ile ilgili açıklama yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 öğretim yılı 8. sınıflar birinci dönem ortak sınavları 6 temel ders için, 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirilen TEOG sınavı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü sınavın birinci oturumunda; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden; 27 Kasım 2014 Perşembe günü yapılan ikinci oturumunda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapıldığı belirtildi.
 Ülke genelinde 970 sınav merkezinde, 15 bin 353 okulda 1 milyon 287 bin 847, yurt dışında 8 ülkede, 15 sınav merkezinde, 742 olmak üzere toplam: 1 milyon 288 bin 589 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınava ilişkin MEB tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Bölgesel olarak kar yağışının yoğun olduğu ve taşımalı eğitim kapsamında olan illerimizden, 27 Kasım 2014 tarihi itibariyle tarafımıza ulaşan bilgilere göre, Konya ilinde 55, Karaman ilinde 6 olmak üzere toplam 61 okulda sınav yapılamamıştır. Bu illerden Konya’da bin 556, Karaman’da 193 öğrenci sınava girememiştir. Sınava olumsuz hava koşulları nedeniyle giremeyen öğrenciler 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaklardır.
 Ortak Sınavın başarı ile gerçekleştirilmesinde büyük katkıları bulunan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerimize, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sınavın başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”
 

 
Aydın Yeşilyayla’nın nabzını tuttu
 
Avrupa ATAFOM'u konuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘ETÜ Dünya Üniversitesi Olacak’
Prof. Dr. Yaylalı, Yaklaşık 4 bin dönümlük araziye sahip olan kampüs ...
Koçak yurtdışında ATAÜNİ'yi tanıttı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Almanya’da çeşitli ...
‘Bizim siyasetimiz vicdan siyasetidir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim siyasetimizin ...
 
ETÜ’de beyin fırtınası
ETÜ’de “Beyin Fırtınası Takımları ile İnovasyon” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.
Genç öğretmenler yemin etti
Stajyerliği sona eren öğretmenler yemin etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...
Servis sürücülerine eğitim semineri verildi
Köprüköy’de taşımalı eğitim kapsamında taşımalı olan ortaokul ve liselere ...
 
Kotanlı’dan yurt sitemi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, ...
KKEF’te görkemli kutlama
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve Erzurum İl Milli ...
'Öğretmenlerimize minnettarız'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğretmenlik mesleğinin insan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva