ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>SPOR
8 Ağustos 2016 Pazartesi - 13:01

‘Erzurum’da bu işi yapıyorsan….’

Genç Golf antrenörleri, kışın eksi derecelerdeki soğukta elleri üşüyerek eldivensiz atışlar yapıp bugünlere geldiklerini söyleyerek, "Erzurum’da bu işi yapıyorsan bu işi sevmek zorundasın" dediler

‘Erzurum’da bu işi yapıyorsan….’

Golf sahası olmayan Erzurum’da 11 yıl boyunca kar, kış demeden buldukları boş alanlarda çalışarak büyük başarılar elde eden Fulya Yurt ve Hilal Ok, golf antrenörlüğüne uzanan başarı öykülerini İHA’ya anlattı. Genç antrenörler, kışın eksi derecelerdeki soğukta elleri üşüyerek eldivensiz atışlar yapıp bugünlere geldiklerini söyleyerek, "Erzurum’da bu işi yapıyorsan bu işi sevmek zorundasın" dedi.

 Erzurum’da 11 yıldır zorlu kış şartlarında ve imkansızlıkla mücadele ederek, büyük bir azimle golf sporunda kendilerini yetiştiren ve Türkiye Şampiyonasında başarılar elde eden Fulya Yurt ve Hilal Ok, antrenörlük yaparak 30 genç golfçü yetiştirmeye başladı. Bir iş adamına ait çim üretim tesislerinde kendilerine ayrılan bir bölümde çalışmalarına devam eden golf tutkunları, dört ay gibi kısa bir sürede öğrencilerine beş birinciliğin yanı sıra ikincilik ve üçüncülük kazandırdı.

 Hedeflerinin zengin sporu olarak bilinen golfte, dar gelirli ailelerin çocuklarını spora başlatmak olduğunu söyleyen sporcular, "Golf zengin sporu ama bu biraz daha orta yaşı geçmiş insanlar için geçerli. Biz o zengin bölümüne girmiyoruz. Burası bir çim üretme tesisi ve burada bize küçük bir alan imkanı sağladılar. Çok rahat antrenman yapıyoruz. Erzurum’da golf sporunun gelişmesi için elinden geleni yapıyorlar ve bize destek oluyorlar" dedi.

 11 yaşında golfle tanıştıklarını belirten başarılı antrenörler, "Erzurum’da bir proje kapsamında seçmelere katıldık ve golf serüvenimiz o gün başladı. Türkiye şampiyonalarına katıldık ve dereceler elde ettik. Şimdi de biz Erzurum’da golfün devam etmesini istediğimiz için yeni seçmeler yaptık ve öğrencilerimizle çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

 "BAZEN HALI SAHALARDA, BAZEN OTLARIN ARASINA ÇALIŞTIK"

 Yaşadıkları zorluklardan bahseden genç sporseverler, "İlk önce spor salonunda çalışıyorduk daha sonra da topların sert olması nedeniyle salona zarar vermeye başladık. Onlar da bizim orada çalışmamızı istemediler. Biz de bulduğumuz her çim alanında antrenman yapmaya çalıştık. Bazen halı sahalarda, bazen otların arasında çalıştık. Özellikle kışın, Erzurum’un kışını herkes biliyor. Eksi derecelerde yaşıyoruz. Elimizde eldiven yok bir şey yok sopa tutuyorsun ve beş dakika sonra zaten ellerin üşüyor. Ellerimizde sopayı tutacak güç kalmıyor. Ailelerimiz kışın yapmayın diye biraz zorluk yaşatıyor, yazın zaten yeterince çalışıyorsunuz diyorlar. Erzurum’da bu işi yapıyorsan bu işi sevmek zorundasın. Başka türlü yapamazsın, biz de sevdiğimiz için yaz, kış, kar dinlemeden devam ediyoruz" diye konuştu.

 "KAYBOLMASIN DİYE TOPLARIMIZI OJELERİMİZLE BOYADIK"

 Zorlu doğa koşullarına karşı kendilerince geliştirdikleri tekniği anlatan Yurt ve Ok, "Kışın karda çalışırken toplarımızı kaybolmasın diye ojelerimizle boyayarak karların içerisinde atış yapardık. Şimdi öğrencilerimizin bizim çektiğimiz bu tür zorlukları çekmemesi için çalışıyoruz. Artık sporcu yetiştiriyoruz, onlarla ilgileniyoruz. Onları iyi yerlere gelmesi için zor şartlar altında çalışıyoruz. Çocuklarımız altı ayaklı bir turnuvadan geçtiler. Beş tane birinciliğimizin yanı sıra ikincilik ve üçüncülüklerimiz var. Biz yaklaşık dört aydır çalışıyoruz. Her gün, her hafta çalışamıyoruz ancak yer bulursak öyle çalışabiliyoruz. Çok kısa zamanda çok güzel dereceler elde ettik" şeklinde konuştu.

 "HEDEFİMİZ ÜLKEYE ÇOK İYİ SPORCULAR KAZANDIRMAK"

 En büyük hedeflerinin ülkeye yararlı sporcu yetiştirmek olduğunu kaydeden Fulya Yurt ve Hilal Ok, "Bizim hedefimiz ülkeye çok iyi sporcular kazandırmak. Ülke çapında bizi iyi temsil edecek sporcular kazandırmak. Ayrıca dar gelirli ailelerin çocukları spora başlasın çok istedik. Federasyon Başkanımız Ahmet Ağaoğlu da bize çok yardımcı oldu. Çocukları Antalya’ya götürerek golfle tanışma imkanları daha çok sağlanıyor" dedi.

 Sporculara destek vereceklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, sporcular için Erzurumspor tesislerinde antrenman yapma imkanı vereceklerini belirterek, "Gençlerimize sporun her dalında destek olmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede golf sporu yazın Erzurum’un iklim şartlarına çok uygun. Golf Federasyonu Başkanımız geldiğinde 'Erzurum’da yaz kamplarını yapabiliriz, yazın golf sporcuları gelip spor yapabilirler. Dolayısıyla imkan oluşturursanız biz de destek veririz' dediler. Biz de bu çerçevede gençlerimizi nasıl teşvik ederiz diye golfle uğraşan kardeşlerimizle temasa geçtik. Şu anda yaz spor okullarımız kapsamında 30 sporcumuz var. Geçen haftalarda Antalya’da yapılan turnuvalarda dereceler elde ettiler. Erzurumlu iş adamımız da bize tesislerini açtı ve burada antrenman yapıldı. Bundan sonraki antrenmanlarımızı Erzurumspor’un tesislerinde yapacağız" ifadelerini kaydetti.

 
Yıldırım, Bolu kampını değerlendirdi
 
Yakutiye'de durmak yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım, Bolu kampını değerlendirdi
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından BB Erzurumspor, Bolu Termal ...
Erzurumspor kampında doğum günü sürprizi
Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren BB Erzurumspor İnegölspor ile ...
Karate'nin nabzı Erzurum'da atıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların ortaklaşa düzenlediği ...
 
Kickboksta Erzurum farkı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, başarılı ...
1461 Trabzon da Erzurum’u seçti
İki günlük iznin ardından ikinci etap kamp çalışmaları için pazartesi ...
Gaziantepspor Erzurum Kampını tamamladı
Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum Palandöken’de tamamlayan Gaziantepspor ...
 
30 ülkeden 2 bin sporcu Erzurum’da
Bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 30 ülkeden ...
Buz ailesi demokrasi nöbetinde
Ülkemizin 15 Temmuz tarihinde maruz kaldığı hain darbe teşebbüsü, buz ...
EYOF 2017 komite başkanları açıklandı
EYOF 2017 alt komiteleri belirlendi. EYOF Genel Koordinatörü Orhan Atasoy, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva