ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
13 Ağustos 2021 Cuma - 11:38

Erzurum’da aşı olanların oranı yüzde 62.2 oldu

Erzurum’da 617 bin 613, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon 467 bin 741 kişinin birinci doz aşıyı yaptırdığı bildirildi. Bölgede aşı yaptıranların toplam nüfusa oranı yüzde 73.2, Erzurum’da birinci ve ikinci doz aşı yaptıranlar sayısının bölge toplamındaki oranı yüzde 13,82 oldu

Erzurum’da aşı olanların oranı yüzde 62.2 oldu

Erzurum’da 617 bin 613, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon 467 bin 741 kişinin birinci doz aşıyı yaptırdığı bildirildi. Bölgede aşı yaptıranların toplam nüfusa oranı yüzde 73.2, Erzurum’da birinci ve ikinci doz aşı yaptıranlar sayısının bölge toplamındaki oranı yüzde 13,82 oldu

ERZURUM VERİLERİ

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da birinci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 44,4, ikinci doz aşı olanların oranı yüzde 29,72, birinci doz aşı yaptıranlar toplamında 2’inci doz aşı yaptıranların oranı yüzde 31, birinci ve ikinci doz aşı yaptıranların nüfus toplamındaki oranı ise yüzde 69,78 olarak kaydedildi.

BAKANLIK VERİLERİ

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 62,2’ye yükseldi. Türkiye ortalaması ise yüzde 69,79 oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında Tunceli, Hakkari, Ardahan, Kars, Erzincan, Malatya’nın ardından 7’inci sırada yer aldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Hakkari, en düşük oranda olduğu il ise yine Bitlis oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 62,2, Ağrı 56,1, Ardahan 72,5, Bingöl 53,7, Bitlis 49,5, Elazığ 59,3, Erzincan 66,9, Hakkari 76,5, Iğdır 55,6, Kars 64,8, Muş 50,2, Malatya 65,2, Tunceli 76,0, Van 60,5, Bayburt 66,9 olarak tespit edildi.

KATEGORİLER

12 Ağustos Perşembe günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı son haritasında Doğu Anadolu Bölgesinden 3 il kırmızı kategoride, Malatya, Ardahan ve Erzincan sarı, Erzurum, Van, Kars, Iğdır, Ağrı, Elazığ illeri turuncu, Tunceli ve Hakkari mavi  kategoride yer aldı.

AŞI OLAN KİŞİ SAYILARI

13 Ağustos Cuma günü itibariyle; Erzurum’da 617 bin 613 kişinin covid19 aşısı yaptırdığı bildirildi. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 336 bin 864, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 235 bin 65 bin olmak üzere toplam 617 bin 613 kişi aşı oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde aşı uygulaması yapılan kişi sayısı yüksekliği bakımından Malatya ve Van’ın ardından 3’üncü sırayı aldı.

BÖLGE İLLERİ

Verilere göre Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ilk ve ikinci doz toplamında, gerçekleştirilen aşılama sayısı şöyle: Erzurum 617 bin 613, Ardahan 102 bin 707, Kars 233 bin 132, Iğdır 131 bin 454, Ağrı 300 bin 501, Van 699 bin 360, Bitlis 176 bin 999, Hakkari 206 bin 53, Bingöl 186 bin 81, Tunceli 109 bin 678, Erzincan 247 bin 193, Elazığ 501 bin 544, Muş 209 bin 693, Malatya 745 bin 733.

BÖLGESEL VERİLER

MARMARA BÖLGESİ

Üçüncü doz Covid-19 aşısını olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm hemşehrilerini aşılarını olmaya davet etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Covid-19 salgınına karşı uygulanan aşı kampanyasına dikkat çekerek üçüncü doz aşısını oldu. Kocaelileri aşı olmaya davet eden Başkan Büyükakın, İzmit İlçe Sağlık Müdürü Nazif Aksoy’un eşlik ettiği Hemşire Ayşenur Deniz’in gerçekleştirdiği üçüncü aşısı sonrası yaptığı açıklamada, “Aşılama takviminin dikkatle takip edilmesi ve vatandaşlarımızın tamamının zamanında tüm aşılarının olması şehrimizde toplumsal bağışıklığın kazanılması açısından son derece büyük bir önem arz ediyor. Şuanda yüzde 69 mertebesindeyiz. Yüzde 75’lere ulaştığımızda önümüzdeki süreçte, şehirde daha az sıkıntılar yaşanacak, daha az kısıtlamalarla yüz yüze geleceğiz” dedi.

Aşılamanın sosyal, psikolojik ve ekonomik açıdan şehrimiz için bir kazanç olacağını açıklamasında ifade eden Başkan Büyükakın, “Yetkililer tarafından yapılan açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya kulak asılmaması, sağlık bakanlığı adına açıklama yapabilecek yetkililerin dışında hiç kimsenin sözüne itibar edilmemesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan başlamak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkilileri aşılama kampanyasına katılarak bizzat kendileri de aşılarını olarak konuya ilişkin kararlılıklarını gösterdiler. Biz de bugün üçüncü doz zamanı geldiği için aşımızı yaptırdık” diye konuştu.

Tüm hemşerilerini aşılarını olması için bir kez daha çağrıda bulunan Büyükakın, “Buradan bir kez daha vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli ve özen göstermeye, birbirimizin daha sağlıklı yaşayabilmesi için herkesin bir an önce aşılarını tamamlamasını istirham ediyorum. Önümüzdeki süreçte kısıtlamalara ihtiyaç kalmaması için herkesi bu manada özen göstermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükakın ayrıca, her daim vatandaşlara hizmet eden ve özellikle pandemi döneminde büyük fedakârlık göstererek çalışan sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

BALIKESİR’DE VAKA SAYILARI KATLANIYOR

Balıkesir’de son 2 ay içerisinde korona virüs vakaları 10’a yakın oranda katlandı. Uzmanlar artan korona virüs vakaları konusunda vatandaşları maske ve mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

Mayıs-Haziran aylarında günlük ortalama 20 vaka sayısı görülen yerli turizmin merkezi Balıkesir’de Ağustos’un ilk haftasıyla birlikte bu rakam 200’lere yaklaştı. Türkiye’de aşılamanın en yüksek olduğu iller arasında yer alan Balıkesir’de vakaların artış nedeni olarak ise bayram tatilindeki turistlik bölgelerin nüfusunun artışı gösteriliyor.

Öte yandan, Balıkesir’de aşılama oranının yüksek olması sebebiyle ülke genelindeki aşı oranının düşük olduğu illere oranla Balıkesir’de vaka sayıları bu illere göre daha düşük seviyelerde seyrediyor. Balıkesir Valiliği tarafından artan korona virüs vakaları nedeniyle denetimler de son günlerde arttı. Kolluk kuvvetleri şehrin birçok noktasında vatandaşları korona virüsle mücadele konusunda hem uyarıyor hem bilgilendiriyor.

Ülke genelindeki artan korona virüs vakaları nedeniyle eğitime bir süre ara verilmesiyle okula gidemediklerini dile getiren Seyide Meryem Akkirma, mağdur olduğunu söyledi. Akkirma, “Korona virüse ilk başlarda çok fazla dikkat ediliyordu. Sonradan pek fazla dikkat edilmemeye başlandı ve vakalar bir anda yükselmeye başladı. Herkes maskeyi attı ve korona virüse karşı hiç kimse dikkat etmiyor. Bunun sonucunda da biz okullara gidemiyoruz, mağdur oluyoruz. Bence bütün vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor” dedi.

EGE BÖLGESİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son vaka haritasına göre Kütahya’da vaka artışı devam etti ve her yüz binde bir vaka sayısı 138,67 ile Ege bölgesinde en çok vakaya sahip ikinci il oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son vaka haritasına göre Kütahya artışı sürdürdü. Her yüz binde bir vaka sayısı 138,67 olan Kütahya Ege Bölgesinde en çok vakaya sahip ikinci il oldu. Haftalardır vakaların arttığı Kütahya’da geçtiğimiz hafta açıklanan vaka haritasında 108,55 olan oran yeni harita ile 138,67’ye yükseldi. Kütahya bu sonuç ile vaka sayında yükselişi sürdürken Ege’de 172,11 ile ilk sırada olan Denizli’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Vakaların artışını değerlendiren vatandaşlar aşının önemine dikkat çekerek herkesi aşı olmaya davet etti, sosyal mesafe ve maske kullanımına gerekli önemin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Kurban Bayramı sonrası tedbirlerin bırakılmasıyla Malatya’da vaka sayılarında ciddi artış olduğunu ve Covid-19 yoğun bakım servisinde tedavi gören hastaların yüzde 95’inin aşı yaptırmayan vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

31 Temmuz ile 6 Ağustos 2021 tarihleri arasında haftalık vaka sayısının 100 bin kişide 147,12 olduğu Malatya’da Kurban Bayramı sonrasında Covid-19 vakalarında artış yaşandı. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’daki Covid-19 vakalarının artışına ve aşı olmanın önemine dikkat çekti.

Vaka sayılarında Kurban Bayramı'ndan sonra ciddi bir artış olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bentli, 4’üncü dalga yani delta varyantının aşısızları etkilediğini belirterek, “Kurban Bayramı'ndan sonra tedbirlerin bırakılması neticesinde geçen yıl olduğu gibi yine vaka sayılarında ciddi bir artışla karşı karşıyayız. Batı illerine göre çok iyi aşılama oranımız olmasa bile yoğun bakıma düşüş hızı biraz daha düşük olduğunu görüyoruz. Ama hala yoğun bakımımızda ciddi sayıda hastamız var. Yani çok da düşük değil bu rakam. Şunun altını çizmek istiyorum. Maalesef bu dördüncü dalgayı yaşıyoruz delta varyantı. Bu aşısızların dalgası yani varyant olarak, aşısızların çok ciddi bir şekilde etkilendiği bir varyant bir dalga. Özellikle yoğun bakımda yatan hastalarımızın yaklaşık yüzde 90-95 arası hasta sayımız aşısını tam olarak yaptırmamış vatandaşlarımızdan oluşmakta” şeklinde konuştu.

“İLİMİZİN BİRİNCİ AŞI ORANI YÜZDE 64’LERDE AMA”

Aşılama oranında Malatya’nın yüzde 64’lerde olduğunu, bu oranın batı illerine göre düşük olduğunu vurgulayan Bentli, “Şu an ilimizin birinci aşı oranı yüzde 64’lerde ama bu batı illerine göre çok düşük bir rakam. Özellikle 17-55 yaşı arasındaki aşılama oranımız maalesef yüzde 55’lerde toplamda yüzde 63-64 civarında seyrediyoruz. Şu an hem serviste hem de yoğun bakımda yatan hastalarımızın büyük çoğunluğu, yoğun bakımda yüzde 95'e yakın, serviste de yüzde 85’e yakın bir oranda aşısız vatandaşlarımızdan oluşan bir hasta grubu var” dedi.

“HEDEFİMİZ 4 GÜNDE 44 BİN 444 AŞI YAPMAK”

Birçok noktada aşılama yapıldığını ve gençleri aşıya yönlendirmek için kampanya düzenlemeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. Bentli, “Sadece aile sağlığı merkezleri, kamu hastaneleri dışında birçok noktada aşı yapıyoruz. Şu an Valiliğimizle ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla birlikte haftaya özellikle gençleri aşıya yönlendirmek için bir kampanya düzenlemeyi planlıyoruz. Burada günlük birinci doz aşı hedefimiz 4 günlük 44 bin 444 aşı yapmayı planlıyoruz. Burada aşı yaptıran gençlerimize özellikle ikinci dozunu da yaptırdıktan sonra tablet, Malatyaspor forması ve ücretsiz bir aylık toplu taşıma kartı bir planlama yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

3 GÜNDE 20 BİNDEN FAZLA KİŞİ AŞILANDI

Aşılama oranının son günlerde hız kazandığı Bingöl’de, sağlık ekipleri köy köy, ev ev gezerek aşılama çalışmalarını hızlandırdı. Kent genelinde 3 gün içinde 20 binin üzerinde kişi aşılanırken, oran ise yüzde 53’e aştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, ''Hakkari, aşılanma oranıyla korona virüse karşı güçlü 13 il arasında. Oranın düşük olduğu Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri’nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı” açıklamasının ardından Bingöl’de aşılama çalışmaları hız kazandı. Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğündeki 140 kişiden oluşan 60 ekip, köy köy ev ev gezerek aşılama çalışmalarına hız verdi. Kent merkezindeki sağlık kuruluşları ve mobil aşı uygulama noktalarının yanı sıra ilçe ve köylerde gezen ekipler, 3 günde yaklaşık 20 bin kişinin üzerinde vatandaşı aşıladı ve oranı yüzde 53’lere getirdi.

BİNGÖL’ÜN EN BÜYÜK KÖYÜNDE AŞILAMA ÇALIŞMASI

Bu kapsamda Bingöl’ün en büyük köyü olan yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu Çavuşlar köyünde aşılama yapan ekipler, hem ambulans ile hem de cami hoparlöründe anons yaparak aşı çağrısında bulundu. Aşıya talebin fazla olduğu köyde, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu da çalışmalara katılarak vatandaşları hem ikna etti hem de aşı yaptı.

Hedeflerinin bir ay içinde mavi kategoriye geçmek olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Gündoğdu, son günlerde aşılanma oranının arttığını söyledi. Uzm. Dr. Gündoğdu, ''İlimizde özellikle son günlerde yoğun bir şekilde aşılama çalışması devam etmekte. Düşük iller arasında olan ilimizin son günlerde vatandaşımızın yoğun aşı ilgisi ve ekiplerimizin de ciddi çalışmalarıyla bu oran yükselmekte. Hedefimiz, önümüzdeki bir ay içerisinde mavi kategoriye geçmek. Bu noktada Bingöl genelinde 325 köy, 749 mezrayı bir kere gezmiştik. İkinci defa olarak da daha önce aşılarını yaptırmış kişilerin ikinci doz aşılarını, hiç yaptırmayan vatandaşların da ilk doz aşılarını yaptırmak için şu anda yaklaşık 140 personelimizle her gün sahada bütün köyleri, evleri tek tek dolaşmaktayız" dedi.

3 GÜNDE 20 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ AŞILANDI

Özellikle son 3 günde yoğun bir çalışmayla 20 binin üzerinde kişinin aşılandığını vurgulayan Uzm. Dr. Gündoğdu, "Son 3 gün içerisinde de baktığımız zaman ilimiz genelinde 20 binden fazla insanımızın aşı yaptığını görüyoruz. Özellikle aşı ile ilgili farkındalığın arttırılması ve vatandaşlarımızın da sağduyulu bir şekilde aşıya yönelmeleriyle ilimizde düşük olan oranların hızlı bir şekilde arttığını görüyoruz" diye konuştu.

Köydeki çalışmaya eşini getirdiğini ifade eden Saim Kelbat, ''Korona virüs tüm dünyada yayıldığı gibi bizim ülkemizde de yayılmış. Aşı olmamız lazım. Ben birinci doz aşımı oldum, ikinci aşıya günüm var. Herkesi aşı olmaya çağırıyorum. Eşimi de az önce getirdim, aşısını yaptırdık. Bütün halkımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Sağlık birimlerimize, Sağlık Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza saygılar. Güzel bir çalışma yaptılar'' şeklinde konuştu.

Bingöl’ün en büyük köyünde aşılama çalışması yapıldığını belirten ve aşı çağrısında bulunan Cihat Kebude ise ''Bingöl’ün en büyük köyünde aşı seferberliği başlatıldı. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Defalarca camide anons yapılarak insanların aşı yapması için davet edildi. Lütfen herkes aşı olsun. Ben de birinci doz aşımı oldum, vakaların düşmesi için herkesin aşı olması gerekiyor" ifadelerini kullandır.

KARADENİZ BÖLGESİ

Covid-19 salgınında haftalık 100 binde görülen vaka sayısı 503’e ulaşan Rize’de Vali Kemal Çeber rehavet uyarısında bulunarak “Sokaklarda yüzde 90’larda gördüğümüz maske takma oranının yüzdesinin azaldığını ve maskenin biraz daha estetik bir ürünmüş gibi kola, bileğe, çene altına takıldığını gördük” dedi.

Kontrollü normalleşme sürecinde Rize’nin geçen haftaya göre haftalık vaka sayısı artışa geçerek 100 binde 503’e ulaştı. Rehavet uyarısı yapan Rize Valisi Kemal Çeber, sokaklarda maske takmayan insanların sayısının arttığını dile getirerek “Pandemi süreci ile ilgili ben her zaman söylediklerimi şimdide söylüyoruz. Bu tehlike, bu risk hala bitmedi. Neticede biraz rahatladık ve rahatlamakla beraber rehavet de oluştu. Sokaklarda yüzde 90’larda gördüğümüz maske takma oranının yüzdesinin azaldığını ve maskenin biraz daha estetik bir ürünmüş gibi kola, bileğe, çene altına takıldığını gördük. Yeniden vatandaşlarımızı uyarmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Tekrar vaka sayıları hızla artmaya başladı. Hem ülkemizde hem de Rizemiz’de artmaya başladı. Rehavete düşmememiz lazım. Maske, mesafe ve temizlik bu işin formülü” dedi.

Hiç kimsenin rehavete kapılmadan maske, mesafe ve temizlik kullarına dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Çeber “Yeni süreçte artık bir bilinmeyenle mücadele etmediğimiz için, herkesin her şeyi bilir hale geldiği için ve artık herkes çok sıkıldığı için sosyal hayatımız, ticaretimiz artık insanların da sabrının zorlandığı noktalara geldiği için biraz daha vatandaş tedbir odaklı süreç yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın maske mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu zaman bu işin üstesinden gelebileceğimize inandığımız bir süreç yaşıyoruz. Biz bu süreci aşılamalarla destekliyoruz. Kimsenin sürecin sonuna gelindiği gibi bir kanaate kapılmaması, maske, mesafe, temizlik üçlüsünden vazgeçmemesi lazım. Rize özelinde de vakalarımız artıyor ve bizi tedirgin edecek seviyelere gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

"AŞILAMA ORANIMIZ YÜZDE 60'LARI GEÇTİ"

Rize’nin aşılamada yüzde 60’ı geçtiğini dile getiren Çeber “Aşılamada toplamda 390 binlere yaklaştık. Bunun 190 bin doza yakını 1. doz aşı. 150 bin doza yakın da 2. doz aşılar. Vatandaşlarımızın şöyle düşünmemesi lazım; aşılama her şeyi çözmüyor. 2. doz aşımızı da olana kadar kimse kendini tam olarak aşılandık diye görmesin. Aşı hastalanma riskinizi azaltıyor, hastalandıktan sonra da süreci rahat atlatmanızı sağlıyor. Şuanda hastanemizde Covid-19 nedeniyle tedavi olanların yüzde 90’ı hiç aşı olmamış, ya da 2. doz aşısını olmamış kişiler. Yani 2 doz aşısını alıp da hastalandım diye gelen çok az, gelse bile hemen hemen semptomsuz bu süreci yaşıyor. Rize’de biz aşılamada kümülatif oran olarak yüzde 63’lere yaklaştık. Günde de ortalama 7 bin doz aşı yapıyoruz” diye konuştu.

30 yaş altına da aşılama için uyarıda bulunan Vali Çeber “Sıkıntımız 30 yaş altındaki hemşerilerimizin aşılanma oranı düşük. 30 yaşın altındaki vatandaşlarımızın mutlaka aşılanması gerektiği gerçeğini unutmaması lazım. Bundan sonra alınacak tedbir ve kısıtlamaların aşı olanların hakkını koruyacağını düşünüyorum. Bu benim kendi tahminim. Örneğin Rizeliler aynı benim gibi Rizespor’u çok severler. Eğer ki maçlara gelmek istiyorsalar mutlaka 2 doz aşılarını tamamlamaları lazım” şeklinde konuştu.

 

 
Short Track Milli Takımına motivasyon desteği
 
Anadolu'nun Orhun anıtları gün yüzüne çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca’dan yüz yüze eğitim açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim ...
Türk Kızılayı dua aldı
Türk Kızılay Çat Şubesi, ilçede maddi durumu olmayan ailelerin giyim ve ...
Arızalara kadın eli değdi
Toplumda genellikle ‘erkek işi’ olarak lanse edilen elektrik arıza onarım ...
 
Başhekim Yağmur aşının önemini paylaştı
Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekimi; Aykal Yağmur, Başhekim ...
 Pasinler’de aşı seferberliği
Aşı uygulama kriterlerinin genişletilmesinin akabinde Pasinler’de aşılama ...
Bedir’den aşı çağrısı
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, “Son 4 ayda hastaneye başvuran ...
 
Diyanetten umre açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, yapılan açıklamada, şu an için Türkiye’nin ...
Vali Memiş: ‘Türkiye güçlü devlet’
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli ve yönetimi, Vali Okay Memiş'i ziyaret etti.
Türk Anneler Derneği’nden yangınzedelere yardım eli
Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesince orman yangınlarında kullanılmak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva