ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>SPOR
6 Ocak 2012 Cuma - 07:39

Erzurum’da amatör futbol bitiyor mu?

Erzurum’da amatör futbol masaya yatırıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 70 yılda bir tane sahanın yapıldığı Erzurum’da Cemal Gürsel Stadı’nın yanında 10 tane sentetik futbol sahası ve semt sahalarının yapılmasına rağmen, futbol kulübü sayısındaki düşüşün düşündürücü olduğunu ve bunun önüne geçmek için çözüm yollarının bulunması gerektiğini savundu.

Erzurum’da amatör futbol bitiyor mu?

ERZURUM gazetesi
Erzurum’da amatör futbol masaya yatırıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 70 yılda bir tane sahanın yapıldığı Erzurum’da Cemal Gürsel Stadı’nın yanında 10 tane sentetik futbol sahası ve semt sahalarının yapılmasına rağmen, futbol kulübü sayısındaki düşüşün düşündürücü olduğunu ve bunun önüne geçmek için çözüm yollarının bulunması gerektiğini savundu.
ÇÖZÜM ARAYIŞI
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, ildeki amatör futbolda yaşanan sorunlar ele alınırken, futbol sahaların dünü bugünü konulu bir de slayt gösterisi yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hikmet Yıldırgan, ASKF Başkan Yardımcısı Suat Hayri Güneş, TÜFAD Şube Başkanı Abdüsselam Gökçan, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Şahap Eygü, Futbol İl Temsilcisi Burhanettin Dumlu, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Mehmet Aksakallı ile amatör spor kulübü temsilcileri ve antrenörler ve diğer yetkililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan Çintimar, amaçlarının ildeki amatör futbolun gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirterek, bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.
Amatör futbol takımlarının eskiye nazaran daha iyi fiziki şartlarda spor yapabildiklerini ifade eden Çintimar, şunları kaydetti: "Ancak yine de bu şartları yeterli görmüyoruz. Hedefimiz hep daha iyi şartlarda sporcularımızın çalışmalarını sağlamak. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bunu yaparken de tüm paydaşlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Fikir alış verişi yaparak, daha iyiyi nasıl yakalayacağımız konusunda çaba sarf ediyoruz. Futbolla ilgili her kesimin görüşünü dikkatle dinleyip, üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz."
SAHA SAYISI ÇOĞALDI AMA…
Erzurum’da futbolun kendi bünyelerinin dışında olmasına rağmen spor tesisleri ile futbola hizmet verdiklerini ifade eden Çintimar, “Biz kendimizi de futbolun içinde gibi hissederek davranıyoruz ve bunun için futbol sahaları yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri 10 tane sentetik saha ve 10 tane de belediyelerimizin yardımı ile şehrin çeşitli yerlerine ve bazı ilçelerimize futsal sahaları yaptık. İnanıyorum ki, bundan sonra da Erzurum’a yeni sahalar kazandırmaya devam edeceğiz. Ancak şu gözden kaçmamalı, 70 yılda Erzurum’a bir saha yapılırken, biz 10 tane sentetik saha yapmışız. Buna rağmen kulüp sayısı 64’lerden 17’lere düşmüş bunu ele alıp, bundan sonra kulüp sayısını nasıl çoğaltabiliriz bunları konuşmalıyız ve bunun için çözüm yolları bulmalıyız” dedi.
Toplantıda Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hikmet Yıldırgan’da bazı yerel yönetimlerin ve bazı bürokratların futbola şaşı gözle baktığından yakınarak, bu sorunların giderilmesi gerektiğini savunarak, futbolun dünyayı peşinden sürükleyen bir spor dalı olarak Erzurum’da da ileri gitmesi gerektiğini söyledi.
AMATÖR FUTBOLDA KRİZ DÖNEMİ
Erzurumspor’u tarihinde ilk kez Süper Lige Çıkaran Teknik Heyette antrenör olarak görev yapan ve bir dönem Futbol Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Teknik Direktörlüğü de yapan ve sezon başında da Aşkale 3 Mart Beldespor’u çalıştıran Necdet Gümüşenek ise Erzurum futbolunun bir kriz içinde olduğunu belirterek, “Galin ilk önce sorunları tespit edelim, bir başka toplantıda çözümleri üretelim, ondan sonra da Neler yaptık, neleri yapamadık, onları konuşalım” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Yeni Yapılan Sentetik Sahalardaki sıkıntıları gidereceklerini ve kulüplerin ücretsiz olarak burada antrenman ve maç yapmalarını sağlayacaklarını belirterek, 3 Temmuz Stadı’nın aydınlatma sistemini ve sosyal tesisler ile tribünler yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Daha sonra katılımcılar, ilde amatör futbol takımlarının yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek çözüm yolları aradılar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bu tür toplantıların devam edeceğini ve kısa bir zaman içerisinde de Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hikmet Yıldırgan’ın başkanlık edeceği bir toplantı daha yapacaklarını belirterek, bu toplantılarda kulüplerden bir rapor isteyerek bu raporları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a sunacaklarını ifade etti.

 
Buz hokeyinde Yeni Zelanda seferberliği
 
Uyuşturucu şebekesi çökertildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ferit karakoca 2 Şubat 2012 Perşembe 16:07

sayın müdürüm verdiğiniz hiç bir sözü yerine getirmediniz.ilk önce 3 temmuz stadının sorunlarını çözün daha sonra futbolu konuşalım.

Yorumu oyla      7      4  
metın 8 Ocak 2012 Pazar 20:36

kuluplerın şıkyetı lısan ucretlerının fazla olması ve yas ortalamsı olarak buyuk oynatmann sınırlı olası adı uzerınde amator spor ama malesef bu gıbı seyler ınsnalrı spordan uzaklstrıyor tabıkı sadce bunlr değil

Yorumu oyla      6      4  
HAYRETTİN BERŞE (Doğu Spor) 6 Ocak 2012 Cuma 09:02

Sayın Müdürüm haklısınız,eskiden sadece 3 Temmuz vardı,ve bütün maçlar orda oynanırdı.Fakat o zamanlarda vefakar yöetici ve sporcular vardı.Rahmetli Kishalı ve Osman Eygü,Ömer abi,Yımaz Gültekin,Lütfü Turfan,Apollu Necati ve daha ismini sayamadiğimiz bir çok değeli yönticilerle,ve değrli kaptanlarla amatör Spor kulüpleri faaliyelerini sürdürüyordu.O dönemlerde Fedarasyondan İlimize ödenek gönderiliyordu,fakat dönemin yöneticileri tarafından harcanmadan geri gidiyordu.İlimize Kazandırdığınız Tesisler için yürkten teşekkür ediyor, amatör kuluplere destek dalışmalarınızı,gönülden destekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buz hokeyinde Yeni Zelanda seferberliği
U-20 Yaş altı Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı, Yeni Zelanda'da yapılacak ...
Narmanspor playoff yolunda
Narman Spor Curling erkek takımı playoff’ta Erzurum damgası oldu.Daha ...
Kayakta Nordic Combined heyecanı
Türkiye Kayak Federasyonu Nordic (kuzey kombine) kayakla atlama ve kayaklı ...
 
Sporda amatör futbol gündemi
Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantıda, ...
Kayakta Kuzey Kombine heyecanı
Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kuzey Kombine ...
Dayanç Milli takımın başında
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eskrim Antrenörü Mehmet Ali Dayanç, ...
 
Karateciler milli sınavda
Karate Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan Türkiye Ümit-Genç ve ...
Bayraktepe’de snowboard şov
Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi yerli ve yabancı kayakçılarla ...
Palandökenspor’da yönetim değişti
Palandökenspor yönetimini idari anlamda devralan Ayhan Yıldız, Gençlik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva