ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>ASAYİŞ
19 Şubat 2014 Çarşamba - 08:11

Erzurum’da Trafik Güvenliği’nden taviz yok

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce Emniyet Kemeri Kullanımı ve Otobüs Denetlemeleri aralıksız sürdürülüyor.

Erzurum’da Trafik Güvenliği’nden taviz yok

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce Emniyet Kemeri Kullanımı ve Otobüs Denetlemeleri aralıksız sürdürülüyor.
 Erzurum emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, 2013 yılında Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yapılan kontrollerde 23 bin 292 aracın sorgulandığı, bunlardan eksikleri görülen 80 araç sahibine cezai işlem uygulandığı bildirildi.
  Ayrıca 30 ocak  ile  5 şubat tarihleri arasında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde, 218 adet otobüs denetlendi, çeşitli eksikliği görülen 22 araç sahibine ilgili maddelerinden, 12 adet otobüse ise kış lastiği eksikliğinden dolayı cezai işlem uygulandı.
TRAFİK GÜVENLİĞİ
Erzurum emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Trafik güvenliğini sağlamak için alınan tüm önlemlere rağmen, son günlerde meydana gelen otobüs kazalarındaki ölüm ve yaralanmaların ülkede büyük üzüntü ve acıya neden olduğu kaydedilerek şunlar kaydedildi:
 ‘31 Temmuz 2012 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren 10 yıllık Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nda da ifade edildiği gibi, bu sorunla mücadelede kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri gibi toplumumuzun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi, bu kazaların ve kaza sonrası meydana gelen kayıpların önlenmesi açısından çok önemlidir.
 Personel ve öğrenci servisleri ile şehir içi ve şehirlerarası tüm toplu taşımacılık alanında hizmet veren araçların, Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarındaki payı ayrı olarak ele alındığında;2012 yılında 57, 2013 yılında ise 55 otobüs türü aracın ölümlü,yaralamalı trafik kazasına karıştığı tespit edilmiştir.
 En son olarak 30 ocak tarihinde Aziziye İlçemizde servis taşımacılığı yapan bir aracın kavşağa kontrolsüz şekilde girerek hususi otomobil ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 (bir) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 34 vatandaşımız ise yaralanmıştır.
 Bu tür araçların karıştığı ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi öncelikli tedbirlerden biri olarak ele alınmaktadır.  Bu amaçla, yürütülen tedbirler kapsamında, ilimizde yolcu ve servis taşımacılığı yapan bütün toplu taşıma araçları ile Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesinde faaliyet yürüten veya buradan yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerde, yolcuların emniyet kemeri kullanımının sağlanması konularında bilgilendirme çalışmalarına, kış lastiği kullanımı konusunda ise yasal denetimlerin artarak devam edilmesine özen gösterilmektedir.
 Yapılan denetimlerde “Sayın Sürücüler”  başlığı altında; “Ülke genelinde son günlerde meydana gelen otobüs kazalarındaki artan ölüm ve yaralanmalar dikkat çekmektedir. Ölü ve yaralı sayısının çok olmasının en önemli nedeni emniyet kemerinin takılmamasıdır. Emniyet kemeri kullanımının, kaza sonrası araçlar içinde meydana gelen ölümleri; % 45, ağır yaralanmaları %50 oranında azalttığı bilimsel çalışmalarla ispatlanmıştır. Yolculuğunuz boyunca kendi can güvenliğiniz için Emniyet Kemerinizi Takmanızı önemle rica ederiz.” şeklinde oluşturulan metin, terminalden çıkış yapan ve kontrol notalarında denetlenen şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerde görevlilerimiz tarafından okunarak sürücü ve yolcuların emniyet kemeri konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
 Bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra, yapılan denetlemelerde eksikliği bulunan kişi veya firmalara da gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Bu kapsamda yapılan denetimlerde;2013 yılında yalnızca Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yapılan kontrollerde 23.292 araç sorgulanmış bunlardan eksikleri görülen 80 araca cezai işlem uygulanmıştır.Ayrıca 30.01.2014 – 05.02.2014 tarihleri arasında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan kontrollerde, 218 adet otobüs denetlenmiş, çeşitli eksikliği görülen 22 araca ilgili maddelerinden, 12 adet otobüse ise kış lastiği eksikliğinden dolayı cezai işlem uygulanmıştır.Yine takoğraf cihazlarının kullanımına hassasiyet gösterilerek hız limitlerinin, araç kullanım sürelerinin aşılmasının ve başkasına ait sürücü belgesi ile araç kullanımının önlenmesi amaçlanmış, güzergahın uzunluğuna göre 2. veya 3.şoförü eksik olan araçların tespit edilen araçlara Şehirlerarası Otobüs Terminalinden çıkış izni verilmemiştir.
 Valimiz Sayın Dr. Ahmet ALTIPARMAK’ ın yapılan bu titiz çalışma ve denetlemelerimiz nedeniyle teşekkürlerini ilettiği eğitim faaliyetlerimiz ile uygulamalarımıza artan ivme ve kararlılık ile devam edilecektir.”

 
Büyükşehir ya kazanacak, ya kazanacak..!
 
Erzurum’daki bu duvarın dünyada eşi yok
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabri TOPDAĞI 19 Şubat 2014 Çarşamba 12:25

Minibüslere çeki düzen verilmesi gerekiyor. Şehir trafiği için en büyük tehlike.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler yolunda zincirleme trafik kazası: 6 yaralı
Erzurum’da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
Polis akü hırsızlarını arıyor
- Erzurum’da bir iş yerinden kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar tarafından ...
Genç kıza hakarete 10 ay hapis cezası
Evlenme teklifini reddeden genç kıza yönelik apartman girişine “Kahpe, ...
 
9 kilo 392 gram esrar ele geçirildi
Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonda 9 kilo 392 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.
Nikahsız evliliğe 5 yıl 6 ay hapis cezası
Erzurum’da 12 yaşındaki N.S ile resmi nikahsız dünya evine giren 22 yaşındaki ...
7 bin 30 paket kaçak sigara ele geçirildi
Erzurum’da polis ekipleri tarafından yapılan yol uygulamaları sırasında ...
 
Gölbaşı’nda kavga: 5 yaralı
Erzurum’da akrabalar arasında eski bir husumet yüzünden çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.
Şenkaya’da trafik kazası: 1 yaralı
Şenkaya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Freni boşalan kamyon devrildi: 3 yaralı
Mardin'in Derik ilçesinden yüklediği samanı Erzurum’a götürmek isteyen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva