ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
22 Ağustos 2014 Cuma - 12:59

Erzurum’da TANAP süreci başlıyor

Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan TANAP Türkiye’de kuracağı altı şantiyeden birini de Erzurum’un Pasinler ilçesine kuruyor. TANAP yetkilileri Pasinler Belediyesi meclis salonunda muhtarlar ve vatandaşlarla tanıtım toplantısı düzenledi.

Erzurum’da TANAP süreci başlıyor

Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan TANAP Türkiye’de kuracağı altı şantiyeden birini de Erzurum’un Pasinler ilçesine kuruyor. TANAP yetkilileri Pasinler Belediyesi meclis salonunda muhtarlar ve vatandaşlarla tanıtım toplantısı düzenledi.

 Pasinler Belediyesi meclis salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan TANAP yetkilisi Ergun Çakmak, "TANAP projesi (Trans Anatolian Naturel Gas Pipe Line) diye acılımı olan Azeri doğalgazını Avrupa’ya aktaran bir projedir. Bu projenin uzunluğu T.C. devleti sınırları içerisinde 1810 km uzunluğunda, planlanan süresi minimum 5 yıldır. Kars Posof sınırından Ülkemize girip Çanakkale boğazından geçip, Edirne İpsala İlçesinden Yunanistan’a geçişi sağlanacaktır. Bu proje ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Çünkü bu proje ile T.C. devleti stratejik geçiş yolları ile birçok önemli ekonomik ve siyasi coğrafyanın merkezinde yer almış olacaktır. Ayrıca bu projenin yapımında sağlanacak kaynaktan devletimizin kasasından bir kuruş çıkmayacak, tamamı Azerbaycan Devleti tarafından sağlanacaktır. İlk etapta bu projenin Kars ile Ankara arasında kalan kesim ihalesi yapılmış olup, bu bölgelerdeki kamp sahalarının yerleri belirlenmiş ve ihale edilmiştir. Söz konusu kamp sahaları “Kars-Selim”, “Erzurum-Pasinler”, “Erzincan-Çadırkaya”, “Sivas-Hafik”, Yozgat ile Ankara Polatlı olmak üzere toplam 6 ana kamp sahası kurulacaktır" dedi.

 Çakmak daha sonra şunları söyledi; "Biz Treysan Prefabrik ve Çelik yapılar olarak yukarda saydığımız 6 kamptan oluşan projenin 4 kamp yerinin yapımını üstlendik. Erzurum Pasinler şantiyesinin ekibi de bizleriz. Biz burada ana boru hattının yapımı için değil ana boru hattını yapacak personelin barınma yerlerini yapmakla mükellefiz. Bu kamp sahasının yapım suresi ortalama 6 aydır, mücbir sebeplerden dolayı bu süre biraz daha uzayabilir. Kısacası biz işimizi bitirmeden burada büyük ölçekli iş hacmi oluşmayacaktır.

 Kurulacak kamp sahası Pasinler Horasan karayolunun yaklaşık 5. Km’sinde, Üğümü köyü mevkiinde sizlerin bildiği anlamda eski MAPA şantiyesinin yeridir. Yaklaşık 315 dönümlük mera parselleri BOTAŞ tarafından kamulaştırılıp yapımı için bizlere tahsis edilmiştir. Kurulacak kamp sahasının küçük bir kasaba olacağını belirten Ergun Çakmak, içerisinde ofis, yatakhaneler, mutfak, yemekhane, küçük bir revir, arıtma tesisleri, spor salonları, futbol, basketbol, tenis sahaları, helikopter pisti ve lokaller bulunacaktır. Kampta barınacak çalışan sayısı ise minimum 850 kişi olarak düşünülmüş ilerleyen günlerde ve ihtiyaç halinde daha da artması muhtemeldir. Bu kadar kişinin Pasinler ilçesine ekonomik olarak sözle anlatılmayacak kadar değer katacaktır. Ayrıca bu proje başladığı zaman civardaki yerel halkın büyük bir bölümü içinde iş istihdamı yaratılacaktır. Kamp inşaatının yapımı esnasında çevreye ve çevredeki hiç bir hak sahibine, tarla sahibine ve komşularımıza kesinlikle bir zarar verilmeyecektir. Eğer istemeden ve bilmeden herhangi bir komşumuzun hakkına tecavüz etmiş isek tarafımıza bildirilmesi durumunda sorunlarının çözümü için çareler bulunacaktır. Hiçbir komşumuzun mağduriyeti söz konusu olmayacaktır dedi.

 Ergun Çakmak son olarak ilerleyen günlerde başlayacak olan boru hattı yapım işi için şu anda herhangi bir personel alımı söz konusu olmadığını, fakat yakın bir zamanda bu projede çalışmaya istekli olan arkadaşlar için şantiyemiz sahasında bir başvuru ofisi oluşturulacaktır. Bu toplantılar mütemadiyen belirli aralıklarla tekrarlanacaktır."

 
B.B. Erzurumspor’da moraller yüksek
 
Yaralı asker Erzurum’da tedavi altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç devri haziran sonuçları açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Haziran ayı araç devir verilerini paylaştı. Erzurum’da ...
Erzurum'da bin kişiye 65 otomobil düşüyor
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum, haziran ayında Büyükşehirler içinde bin kişiye ...
Erzurum’da 2. Oto Şov Fuarı açıldı
Erzurum’da 2. oto şov fuarı, Yakutiye Kent Meydanı’nda açıldı. Birbirinden ...
 
DAP’tan 4 Erzurum projesi
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2014 yılı Küçük Ölçekli Tarımsal ...
Hasankale karpuzu marka olma yolunda
Pasinler ilçesinde son birkaç yıldır üretilen Hasankale karpuzu, ilçe ...
‘Erzurum yatırım için en uygun bölge’
Vali Vekili Gündoğan, bölgesel teşvikler yönünden beşinci bölgede yer ...
 
Turner TTIP sürecini anlattı
Turner, Erzurum ziyareti kapsamında geldiği Erzurum Ticaret ve Sanayi ...
Trafikte 100 bin virajını döndük
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum trafiğinde 2013 yılı haziranında 95 bin 862 ...
Erzurum için markada olumlu süreç
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’dan temmuz ayında 10, ocak-temmuz döneminde 72 markanın tescil edildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva