ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>GUNCEL
13 Aralık 2014 Cumartesi - 15:26

Erzurum’da Sekmen Sinerjisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Festivali'nin ilk günü onbinlerce Erzurumlu'nun katılımıyla dolu dolu geçti.

Erzurum’da Sekmen Sinerjisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Festivali'nin ilk günü onbinlerce Erzurumlu'nun katılımıyla dolu dolu geçti.

Başkan Mehmet Sekmen'in basın toplantısıyla başlayan Winterfest 2014, şehrin dört bir yanında gerçekleştirilen aktivitelerle renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinin muhteşem performansının yer aldığı Atlı Kızak Kumpanyası, tiyatro severlerden tam not aldı. Festivalin ilk günü düzenlenen kayak sempozyumunda, kış turizminin önemine vurgu yapıldı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın konuşmacı olarak katıldığı kayak sempozyumuna AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başkan Yarar, katılımcılara Türkiye’de kayak sporunun öneminden bahsetti. Yarar, Türkiye’de kayağın gelişimi için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi. Erzurum’da düzenlenen Winterfest 2014'ü bundan böyle kış mevsimi ve kayak sezonunun başlangıcı olarak kabul ettiklerini söyleyen Yarar, “Bundan sonra kış mevsimi ve kayak sezonu her yıl aralık ayında düzenleyeceğimiz kış festivalleriyle başlayacak. Türkiye Kayak Federasyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle benzer festivalleri ülkemizin farklı şehirlerine taşıyarak gelenekselleştireceğiz. İlerleyen yıllarda festivaller kapsamında fuarlar düzenleyerek bu festivalleri adeta kış mevsimiyle özdeşleştireceğiz. Hedefimiz ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturmak” dedi. Başkan Mehmet Sekmen de, kentte festival kültürünü yaygınlaştıracaklarını söyledi. Büyükşehir'in yerel yönetim hizmetlerinden ziyade sosyal yaşamı ilgilendiren konularda da her zaman önde olacağını ifade eden Sekmen, Kış Festivali'nin bu bağlamda şehirde bir milat olduğunu kaydetti. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu da, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerine sahip olan şehrin kış turizminde lider bir konuma ulaşacağını ifade ederek, bu bağlamda festival, tanıtım ve organizasyonların kış turizminde ne denli önemli olduğunu vurguladı.

ONBİNLERCE ERZURUMLU MEŞALELİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ'NDE BULUŞTU

Sempozyum ve Yakutiye Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinlikleri sonrası Erzurum halkı, Meşaleli Kortej Yürüyüşü'nde buluştu. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, AK Parti Teşkilat mensupları ve vatandaşların akın ettiği yürüyüş, Narmanlı Camii önünden başlayarak, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erdi. Erzurum atlı cirit takımlarındaki sporcular ve izcilerin de katıldığı kortejde Erzurumlular, yürüyüş boyunca Başkan Sekmen'i alkışlayarak festival için teşekkür etti. 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda gösterdiği performansla kamuoyunun ilgi odağı olan 85 yaşındaki Ciritçi Baki Bayraktutan da, kortejde yer alarak atlı birliklere öncülük etti. Kırgız kıyafeti giyen Baki Dede, ay yıldızlı Türk bayrağını taşıdı. Gencer Savaş ve bando ekibinin hareketli Erzurum ezgileriyle coşan Dadaşlar meşale ve atlı kızaklarla Cumhuriyet Caddesi'nde yürüdü. 7'den 70'e herkesin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Erzurumlular doya sıya eğlendi.

 
Biz yenildik Bayburt fark attı
 
Cumhuriyet Caddesi’nde kayaklı koşu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Winterfest’e coşkulu başlangıç
Winterfest Kış Festivali kapsamında Erzurum’da binlerce kişi kortej yürüyüşüne katıldı.
Trafikte Winterfest düzenlemesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Winterfest ...
Çaresiz aile Bakanlıktan cevap bekliyor
M.COŞKUN-Mersin’de 4 aylık asker olan Oğuzhan Atmaca, evin tek geçimini ...
 
İnternetten “Ucuz Elektrik” dönemi
Elektrikte tedarikçi değiştirme dönemi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ...
Sekmen, ‘Suç duyurusunda bulunduk’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, New City olayını değerlendirdi. ...
Valilik uyardı..!
Erzurum Valiliği, telefonla aradıkları iş adamlarına, kendilerini Vali ...
 
Vali Altıparmak’tan insan Hakları vurgusu
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla ...
Korgeneral Öngay engelli öğrencileri ağırladı
9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 3 Aralık Dünya Engeliler günü ...
Erzurum 1001 Hatim ile arınacak
Erzurum'da yaklaşık 500 yıldır sürdürülen 'Binbir Hatim’ geleneği 12 Aralık Cuma günü başlıyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva