ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
‘Gereği yapıldı’
‘Gereği yapıldı’
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Olur Yayla Turizmine hazır
Olur Yayla Turizmine hazır
HABERLER>EĞİTİM
23 Mart 2016 Çarşamba - 12:28

Erzurum’da ‘Proje’ gündemi

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nın açılışı, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Erzurum’da ‘Proje’ gündemi

Etkinliğin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö.İrfan Küfrevioğlu, üç gün sürecek olan sergide sunulan projelerin, nitelik ve nicelik olarak yıllara göre sürekli artışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunda katkısı olan başta Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan olmak üzere Milli Eğitim Müdürlerlerine, Koordinatör Prof. Dr. Şükrü Beydemir'e ve emeği olan bütün idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

KÜFREVİOĞLU’NUN SUNUMU

Atatürk Üniversitesi'nin, hem bölgesinde hem de Türkiye'de önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirten Küfrevioğlu, üniversitenin bölgesel kalkınmada öncülüğüne dikkat çekerek, 60 yıla yaklaşan bir geçmişi, bilimsel gücü ve imkânlarının olduğunu söyledi ve böyle bir etkinliğin üniversitemizde yapılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "TÜBİTAK, uzun yıllardan beri Türkiye'nin bilim politikasına çok önemli katkılar sunmaktadır. Son yıllarda geliştirdiği değişik programlarla ülkemiz bilim insanları, dünya ile yarışmakta ve beyin gücü tersine dönmektedir. Bu destek ve gayretlerle Ülkemiz 2023 vizyonu ile dünyada hak ettiği yeri alacaktır. Sunulan projelerin ülke bilimine katkılar yapacağı inancındayım. Proje hazırlanmasında çalışan genç dimağların ileride ulusal ve uluslararası çapta bilim insanları olmalarını gönülden temenni ediyor, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum."

BEYDEMİR AÇIKLAMA YAPTI

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve bilim insanlarının yetişmesinde önemli bir basamak olan bu tür yarışmaların önemini vurgulayan Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, ilimin, insanı diğer canlılardan ayıran önemli bir değer olduğunu söyledi.

TÜBİTAK’ın kuruluş gayesine uygun olarak tüm bilim insanlarını, özellikle gençleri birçok etkinlik ve bilimsel faaliyetlerle dinamik bir şekilde desteklediğini belirten Beydemir şunları kaydetti: "Bu yıl 47. sini düzenlediğimiz Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması, TÜBİTAK'ın 1968 yılından bu yana yürüttüğü önemli bir organizasyondur. Bu yarışma ile ortaöğretim seviyesindeki binlerce sevgili öğrencimiz, fikirlerini, hayallerini, ilk olarak kâğıda döküp sonradan da pratik olarak gösterme fırsatı bulabilmektedirler."

10 İL ÖĞRENCİSİ YARIŞIYOR

TÜBİTAK'ın 12 bölge olarak belirlediği Türkiye’nin her köşesinden öğrencilerin katıldığını ifade eden Beydemir, 12 bölgenin tamamında eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini, Erzurum bölgesi olarak adlandırılan bölgenin, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinin içinde bulunduğu 10 ili kapsadığını belirtti.

Öğrencilerin, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 dalda proje sunacaklarını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Beydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:" Proje yarışması için bölgemizdeki tüm illerden toplam 2094 proje başvurusu alınmıştır. Böylece bölgemiz proje sayısı itibariyle üç yıldan bu yana tüm bölgeler arasında liderliğini sürdürmektedir. Nitelik açısından değerlendirdiğimizde ise bölgemiz 2014 yılında 12 bölge arasında 6. sırada iken geçtiğimiz yıl iki dalda birincilik ödülü alarak ilk sıraya oturmuştur.

Bu yıl da müracaat eden 2094 proje için gerçekleştirilen ilk değerlendirme sonucunda 100 proje bölge sergisine çağrılmıştır. Burada panelistlerimiz tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında finalistler, ikinci ve üçüncüler belirlenecektir. Finalist projeler 02-06 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da düzenlenecek olan final sergisinde bölgemizi temsil edeceklerdir.”

Açılış konuşmalarının ardından, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, proje stantlarını gezerek, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.

 
Şehirder’den ‘Naylon Aşkı, Öldürür’ kampanyası
 
DSİ sulama sezonunu açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçın eğitimcilere seslendi
Eğitim Bir-Sen Erzurum Şubesi, aday öğretmenlere öğretmenevinde öğle yemeği verdi.
ETÜ, öğrencilerine ufuk kazandırıyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından iki gün süreyle düzenlenen ...
ABİGEM’den tanıtım açılımı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) AB Bilgi Merkezi, Atatürk Üniversitesi ...
 
Erzurum’dan Metz’e proje açılımı
Fransa Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Short Term EVS Seminar projesi” ...
Emniyet’e yüreklerini sundular
Özel Bilge Koleji öğrencileri okul müdürleri Abdullah Samancı ile birlikte ...
‘Çanakkale Ruhu Unutturulmayacak’
Çanakkale zaferinin 101 'inci yıldönümü ve Narman'ın düşman işgalinden ...
 
ETÜ Kariyer Zirvesi tamamlandı
Kariyer Planlama-Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARPAM) tarafından organize ...
Narman İHL Z Kütüphaneye kavuştu
Narman Anadolu İmam Hatip Lisesinde Zenginleştirilmiş kütüphane açılışı yapıldı.
Yaylalı: ‘Çanakkale Zaferi milli duruşumuzdur’
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Çanakkale zaferinin 101. Yıl dönümü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva