ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SPOR
4 Mayıs 2014 Pazar - 15:26

Erzurum’da ‘Büyük’ sevinç

Çorum Belediyespor’u zorlu bir 90 dakika sonrasında 1-0 yenen Erzurum Büyükşehir Belediyespor 2’inci Lige yükselme maçı oynamaya hak kazandı.

Erzurum’da ‘Büyük’ sevinç

Çorum Belediyespor’u zorlu bir 90 dakika sonrasında 1-0 yenen Erzurum Büyükşehir Belediyespor 2’inci Lige yükselme maçı oynamaya hak kazandı. Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u 2’inci Lig umuduna taşıyan golü 53’üncü dakikada Mustafa Özkaya attı. Mavibeyazlı ekip Batman Petrolspor, Hacettepespor, Elibol Sandıklıspor’la birlikte pla ofta mücadele verecek.

NEYE YARAR…!

Spor Toto 3. Lig 2.Grup Play Off Yarı Final Müsabakalarına katılacak olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, play off sevincini yaşarken, aynı zamanda gurupta ilginç bir sonuca da imza attı. Gurubu 65 puanla Düzyurtspor birinci tamamlamasına rağmen, Erzurum Büyükşehir Belediyespor iç saha puan sıralamasında şampiyona üç puanlık fark atarak 39 puanla ilk sırada yer aldı.

PLAY OFF SÜRECİ

 Spor Toto 3. Lig 2.Grup Play Off Yarı Final Müsabakaları 13 Mayıs Salı günü, final müsabakası 16 Mayıs Cuma günü oynanacak. 3. Lig 1.Grup Play Off Yarı Final Müsabakaları 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü oynanırken final müsabakası ise 15 Mayıs Perşembe günü yapılacak. 3.Grupta ise yarı finaller 14 Mayıs Çarşamba günü, final müsabakası ise 17 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. Tarafsız sahada tek maç usulüne göre oynanacak olan play off müsabakalarının yer ve saatleri daha sonra açıklanacak.

TEŞEKKÜRLER ÖZKAYA

3’üncü Lig 2’inci Gurubun en iddialı ve güçlü takımlarından olmasına rağmen, gurupta şampiyonluk yoluna erken havlu atan Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon ulaşamadığı play off oynama hakkını bu sezon elde etti. Kendisi gibi play offa yükselme mücadelesi veren Çorum Belediyespor ile zorlu bir 90 dakikalık sınav veren mavibeyazlı ekip, Mustafa Özkaya’nın golüyle hem kazanan hem de gülen ekip oldu.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN İLK 11’i

Erzurum Büyükşehir Belediyespor maça İlker Günay, Sefer Sever, Muhammet Fettahoğlu, Mustafa Özkaya, Hakan Çakır, Erdinç Pekgöz, Ekrem Sütçü, Güner Okay, Deniz Sert, Onur Demir, İsmail Türkaslan 11’yle başladı.    Hüseyin Daş, Resul Ekrem Bilim, Abuzer Gaffar Toplu, Kerem Kaya, Gencay Erten, Mustafa Kemal Küçük, Fatih Arat  yedek listede yer aldı.

 ÇORUM BELEDİYESPOR’UN KADROSU

Teknik Direktör Mustafa Altındağ yönetimindeki Çorum Belediyespor maça Çağrı Can Tanrıbilir, Osman Bodur,  İmam Almas, Nedim Köseoğlu, Yakup Kayış, Okan Avcı, Eray Eren, Mehmet Akif Tatlı, Murathan Buruş,  Emir Gökçe, Ahmet Buğra Erdoğan 11’iyle çıktı. Utku Bektaş, Vedat Aşkan, Gökhan Demir, Oğuzhan Yalçın, Murat Akgül, Furkan Çalışır, Ender Acar de 18 kişilik kadroda yer buldu.

HAKEMLER

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Çorum Belediyespor maçını İstanbul Bölgesi hakemleri yönetti. Serhad Ürkmez’in orta hakem olarak görevlendirildiği karşılaşmada, yine aynı bölgeden Sedat Etik ve Hakan Karayel yardımcı hakem, Cüneyt Taner ise dördüncü hakemlik görevini yaptı. Abdullah Ayar’ın Gözlemci olarak bulunduğu karşılaşmanın temsilcileri ise Bülent Kantar ve Şenol Mollaoğlu oldu

34 MAÇLIK SERÜVEN

Erzurum Büyükşehir Belediyespor 34 maçlık periyotta 15 galibiyet, 11 beraberlik aldı, 8 maçını ise kaybetti. 34 maçta 45 gol kaydeden Mavi beyazlı ekip 31 golü ağlarında buldu ve 56 puan topladı. Büyükşehir Belediyespor’un maç başına topladığı puan 1.64 olarak kaydedildi. Mavibeyazlı ekip kendi evinde oynadığı 17 maçın 12’sinde galip geldi. 3 maçını beraberlikle tamamlayan ekip Düzyurtspor ve Darıca Gençlerbirliği’ne mağlup oldu. Kazım Karabekir Stadyumundaki 17 maçında 30 gol atmayı başaran ekip, kalesinde sadece 12 gol gördü ve 39 puan topladı. Büyükşehir Belediyespor’un iç saha maç puan ortalaması 2.29 oldu.

DEPLASMAN SÜRECİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor iç sahadaki başarısını dış sahadaki maçlarında gösteremedi. 17 maçta sadece Elazığ Belediyespor, Manavgat Evrensekispor ve Hacettepespor maçlarını kazanabilen mavi beyazlılar , 8 maçta berabere kaldı, 6 maçını da kaybetti. Dıx sahadaki 17 maçta 15 gol atan ekip 19 gol yedi ve 17 puan toplayabildi. Büyükşehir Belediyespor’un dış saha puan ortalaması ise 1 oldu.

TAM BİR FİNAL MAÇIYDI

Erzurum Büyükşehir Belediyespor-Çorum Belediyespor maçı tam bir final havasında oynandı. 24 bin kişilik sKazım Karabekir Stadyumunun üçte ikisi tamamen doldu. Yaklaşık 16 bin mavibeyazlı taraftarın izlediği maçta protokol tribünü tamamen doluydu. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir eski Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı M.Cevdet Orhan maçı izleyenler arasındaydı.

OYUNA FIRTINA GİBİ BAŞLADIK AMA..

Erzurum Büyükşehir Belediyespor maça fırtına gibi başladı. Oyunun ilk on dakikalık bölümünde ÇorumBelediyespor’u cezasahasına kilitleyen mavibeyazlılar aradıkları gole ulaşamadı.  Ayakları sahada, kulakları ise Darıca Gençlerbirliği-Elibol Sandıklıspor maçından gelecek haberde olan futbolcuların stresli oluşu ilk yarıda beklenen sonucu doğurmadı ve mevabiyazlı ekip soyunma odasına 0-0’lık sonuçla gitti.

GOL 53’TE GELDİ

Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıya ilk yarıdaki kadrosuyla çıktı. Darıca Gençlerbirliği’nin  önde olduğu yolundaki haberi alan futbolcularun oldukça stresli ve sıkıntılı olduğu gözlendi. Büyükşehir Belediyespor aradığı gole 52’inci dakikada serbest vuruşla ulaştı. Mustafa Özkaya jeneriklik düzeyde attığı frikik golüyle takımını öne geçirdi: 1-0.

İNCEDAL ÖZKAYA’YI ALKIŞLATTIRDI

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un öne geçtiği dakikalarda Darıca’nın ikinci golü haberini attığı öğrenildi. Bu durum Büyükşehir Belediyespor’u skoru koruma düşüncesine itince oyun orta saha mücadelesine dönüştü. Çorum Belediyespor kontrataklarla mavibeyazlıların kalesi önünde etkili oldu. 72’inci dakikada Güner okay yerini Mustafa Kemal Küçük’e bıraktı.  Çorum Belediyespor’un özellikle hava toplarında etkili olması üzerine Yavuz İncedal 78’inci dakikada yorulan Deniz Sert’in yerine Fatih arat’ı oyuna soktu ve hava toplarında dengeyi sağladı. Oyunun 90’ıncı dakikasında ise Teknik Direktör Mustafa Özkaya’yı oyundan alarak seyirciye alkışlattı. Maçta başta gol olmayınca Büyükşehir sahada istediğine kavuşan taraf oldu.

PLAYOFF ŞÖLENİ

Maç sonrasında sahada tam manasıyla bir coşku yaşandı. Sevinçlerini tribünlere koşarak taraftarlarla paylaşan futbolcular dakikalarca alkış aldı. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de Başkan Özakalın’la birlikte tebrikleri kabul etti. Tribünde yer alarak mavibeyazlı ekibe büyük bir motivasyon sağlayan Vali altıparmak ve emniyet Müdürü Karabörk taraftarların gönlünde taht kurdu.

MAÇIN ADAMI TARAFTARDI

Maçın adamı, 90 dakika boyunca hiç susmayan, oyunun kilitlendiği, mavibeyazlı ekip futbolcularının oyundan düştüğü anlarda tezahüratlarıyla onları motive eden taraftardı. Tribünleri mavibeyazlı flamalarla donatan taraftarların Erzurumspor olarak tezahüratta bulunmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e Büyükşehir Belediyespor adının Erzurumspor olarak değiştirilmesini hatırlatmaları ilginçti.

İNCEDAL AYNI SEVİNCİ GEÇEN YIL DA YAŞADI

13 Mayıs’ta playoffta ilk mücadelesini verecek olan Mavibeyazlı ekibin teknik patronu Yavuz incedal ise, geçen yıl Gümüşhanespor’la yaşadığı sevinci Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un başında ikinci kez yaşadı. Futbolcuların maç sonrasında hocalarını tebrik etmeye koşmaları ve sevinçlerini İncedal ile paylaşmaları alkış topladı. Maç sonrasında Erzurum kent merkezinde de sevinç gösterileri yapıldı.

HAFTANIN MAÇ YORUMU

3’üncü Lig 2’inci Gurupta 34’üncü hafta maçlarında 16 gol atıldı. Çıksalınspor-Ünyespor maçı ise Ünyespor’un sahaya çıkmaması sebebiyle iptal edildi. 2 maçın berabere sonuçlandığı haftada 5 maçı ev sahi ekipler kazandı. Haftanın deplasmanda kazanan tek ekibi ise  Orhangazispor’u 3-2 yenen Batman Petrolspor oldu. Haftanın sürprizini ise Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalan Hacettepespor yaptı.

GURUP SIRALAMASI

3’ÜNCÜ Lig 2’inci gurupta 34 hafta sonunda amacına ulaşan ilk takım gurubu şampiyon tamamlayan Düzyurtspor oldu. Ligi Batman Petrolspor 63 puanla ikinci, Hacettepespor 57 puanla üçüncü, 56 puanlı iki takımdan Elibol Sandıklıspor dördüncü, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ise beşinci sırada tamamladı. Düzyurt dışındaki ilk 4 takım play finali oynamaya hak kazandı.

GURUP SIRALAMASI

Elibol Sandıklıspor’u yenmesine rağmen play off finali oynamaya hak kazanamayan Elibol Sandıklıspor  55 puanla altıncı olurken, bu takımı 53 puanlı Çorum Belediyespor ve Manavgat Evrensekispor, 48 puanlı Sancaktepe Belediyespor, 45 puanlı Bursa Nilüferspor, 43 puanlı Maltepespor, 42 puanlı Aksarayspor, 40 puanlı Orhangazispor, 39 puanlı Balçova Belediyespor, 37 puanlı Sakaryaspor izledi. Bir maçı eksik Çıksalınspor 34 puanla 16, Ünyespor 17, Elazığ Belediyespor ise 18’inci sırada kaldı.

34’ÜNCÜ HAFTA MAÇ SONUÇLARI                                         

Sakaryaspor A.Ş.-Hacettepe Spor :0-0

Darıca G.Birliği-Elibol Sandıklıspor :3-1

Sancaktepe Belediye Spor-Balçova Belediye Spor :2-0

Düzyurtspor-Maltepespor : 1-0

Manavgat Evrenseki Spor-Bursa Nilüferspor A.Ş. : 1-1

Çıksalın Spor-Ünyespor :ERTELENDİ

Büyükşehir Belediyesi Spor-Çorum Belediyespor : 1-0

Orhangazispor-Batman Petrol Spor A.Ş. : 2-3

Elazığ Belediyespor-68 Yeni Aksaray Spor : 1-0

 

 

 

 

 

 

 

 
Düzyurt şampiyon, Erzurum play offta
 
Gurbetteki Erzurum-2
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FANATİK DADAŞ 4 Mayıs 2014 Pazar 20:00

DADAŞLAR 2 LİG YOLUNDA VİZE ALDI HADİNİN ÇOCUKLAR BU TARAFTARA SİZLERE ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düzyurt şampiyon, Erzurum play offta
Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci gurupta sezonun son maçları tamamlandı.
‘Haydi Erzurum maça’
Bugün Saat 15:30’da kazım Karabekir Stadyumunda yapılacak olan Erzurum ...
Erzurum galibiyete odaklandı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, pazar günü Erzurum ...
 
Doğu’ya golf yatırımı
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nde ...
Büyükşehir Belediyespor’a moral destek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in "Erzurum Büyükşehir ...
Erzurum’dan haber bekleyecekler
Spor Toto 3.Lig 2.Grup'ta mücadele eden Manavgat Evrensekispor, 2013-2014 ...
 
Öğrenciler atlet olmak için yarıştı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi ...
Bayburt 3’üncü Lige hazırlanıyor
Bayburt Grup Özel İdare Gençlik spor, play-off maçı öncesi hazırlık maçında ...
Haydi Dadaşlar tribüne...
RECEP DAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un bu hafta sonunda çıkacağı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva