ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
30 Mart 2015 Pazartesi - 17:47

Erzurum’da Bilişim Rüzgarı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi`nde “Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü Anadolu`da Bilişim” konulu panel düzenledi.

Erzurum’da Bilişim Rüzgarı

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi`nde “Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü Anadolu`da Bilişim” konulu panel düzenledi. Büyük ilginin gözlendiği panele, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Takkaç, ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz, ATABAUM Müdürü Prof. Dr. M. Dursun Kaya’nın yanı sıra Atatürk Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri de katıldı.

ANADOLU’DA BİLİŞİM

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü `Anadolu`da Bilişim` Paneli’nde, konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, Ortadoğu Teknik Üniversitesi fizik bölümü mezunu olduğunu fakat bilgisayarcılık yaptığını belirtti. Özdemir, MÜSİAD`ın 11 bin üyeyle dünyada 72 ülkede, 170 noktada temsil edildiğini ve Türkiye`de 85 yerde ofisinin olduğunu söyleyerek, MÜSİAD`ın Türkiye ekonomisinin yüzde 20`sine istihdam sağladığını vurguladı. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır da bilişimin bilgi ve teknolojinin birlikte kullanımı olarak tanımlandığını belirterek, "Bilişimin birkaç yönü vardır. Bunları, bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, bilgisayar kullanıcısı ve bilgi toplumu olarak sınıflayabiliriz. Bilişim dünyası temelde bilgisayar yazılımlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlendiği dünyadır. Bu dünyada varlığımızı sürdürebilmek için bilgi ve teknolojiyi kullanmaya ihtiyacımız vardır" ifadelerini kullandı.

SAĞIROĞLU’NUN SUNUMU

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kamil Sağıroğlu panel oturumunda yaptığı "Bilgi Teknolojileri" sunumunda MÜSİAD’ın Sürekli İyileştirme’yi kendisine ilke edindiğini; dinamik, özgüveni yüksek ve çözüm odaklı bir yapılanmaya sahip olduğunu söyledi. Son yıllarda ülkemizde bilgi teknolojileri konusunda devlet tarafından kanun, teşvik ve desteklerin önceki dönemlere göre arttığın belirten Sağıroğlu, “Son olarak da 2015-2018 Bilgi Toplumu Strateji ve Eylem planı ile gelişmesinin devamı hedeflenmiştir. E-Devlet kapsamında birçok proje gerçekleştirilmiş, eğitimde FATIH projesi ile önemli bir açılım sağlanmıştır. Sadece devlet tarafında değil, özel sektörde bilgi teknolojileri konusunda yatırımlar yapmıştır. Türkiye’de E-Bankacılık kullanım oranının Avrupa’daki kullanım oranlarından yüksek olması da bunun bir göstergesidir. Alt yapı tarafında fiber ağların artmaya devam etmesi ve 4G bağlantı yatırımları ile geniş bantlı internetin ülkemizin her alanına ulaşmasını sağlanacaktır. Teknolojinin gelişmesinde önemli rol oynayan girişim sermayesine yönelik kanunlar çıkarılmış, melek yatırımcılığa yönelik teşvik ve düzenlemeler yapılmıştır. Yaşanan bu ve bir çok gelişme sektör için umut vericidir” dedi.

KAYMAZ, TEKNİK EĞİTİM AÇILIMINI PAYLAŞTI

Panel konuşmacılarından Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz yaptığı konuşmasında, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kuruluş aşamasını anlattı. Türkiye’de Üniversitelerde Bilişim Teknolojilerinin gelişiminden bahseden Kaymaz, “Bu hikaye dünyadaki Üniversiteler açısından mahzun hikayedir. Bilişim Teknolojileri alanında söz yapmış kişilere bakarsak üniversitelerin katkılarının negatif olduğunu görürsünüz dedi. Diğer panelist olan Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATABAUM) Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya Atatürk Üniversitesi’nin bilişimle ilgili geçirdiği süreç hakkında bilgiler verdi. Eski Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan’ın, “Biz Erzurum’u Türkiye’nin veri merkezi haline getireceğiz” açıklamasının Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya, “ Biz Atatürk Üniversitesi olarak data center standartlarına ve tüm alt yapıya sahibiz. Data center olursak başta Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi ve tüm Türkiye’ye çok yararlı işler yapabilecek kapasiteye sahibiz. Bunun içinde Rektörümüz Hikmet Bey, Ulaştırma Bakanlığına gerekli bilgilendirmeyi ve başvuruları yapmıştır” diye konuştu.

‘ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN 7 ÖĞRENCİ İSTANBUL’DA MÜSİAD’IN MİSAFİRİ OLACAK’

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi`nde "Büyümenin Sistematiği: Bilgi Teknolojilerinin Rolü `Anadolu`da Bilişim` konulu panelinin sonunda, panele katılan öğrenciler arasında yapılan kura çekilişi sonucunda seçilen 7 öğrenci 1 haftalığına İstanbul’da MÜSİAD’ın misafiri olacak. Atatürk Üniversitesi Öğrencileri, MÜSİAD düzenleyeceği bu teknik geziyle İstanbul’daki büyük bilişim şirketlerini ziyaret edip en son teknolojiler hakkında bilgiler alacak. Programın ardından panel oturumuna katılanlara fidan sertifikası takdim edilip hatıra fotoğrafı çekildi.

 
Tüketici haklarında yeni süreç
 
‘Erzurum Proje kültürüne kavuştu’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞEHİRDER uyardı…!
ŞEHİRDER Yönetim Kurulu yayınladıkları basın açıklamasıyla Nisan ayında ...
Erzurum ülke ortalamasının üstüne çıktı
Erzurum’daki okullarca hazırlanan toplam 9 proje hibe almaya hak kazandı. ...
‘Atıklar Enerjiye Dönüşüyor, Erzurum Kazanıyor’
ATA Teknokent bünyesinde açılan TeknoGP Destekleme Projesi Yarışmasına ...
 
SODES 2015 süreci başladı
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Pasinler’de 2015 ...
MÜSİAD’tan Anadolu’da Bilişim paneli
MÜSİAD Anadolu’da Bilişim sürecini paylaşacak.
Tarihin nabzı Oltu’da attı
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Oltu Yer ...
 
‘Her zevalin bir kemali vardır’
Görmez: Önümüzdeki yıllarda Müslüman coğrafyasında iç çatışmaların azalması ...
Gazi ve Şehit aileleri için işbirliği
Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, çalışma alanını ...
Erzurum’un Aile yapısı nazarlık
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin medeni durum haritasını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva