ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>EKONOMİ
26 Eylül 2023 Salı - 06:20

Erzurum’da 8 ayda 219 şirket kuruldu

ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Ağustos ayları arasında 219 şirket kurulumu gerçekleşti.

Erzurum’da 8 ayda 219 şirket kuruldu

TOBB Erzurum birikimli kurulan şirket verilerini açıkladı, Erzurum’da bu yılın Ocak – Ağustos ayları arasında 219 şirket kurulumu gerçekleşti. İl, 8 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van ve Malatya ardından 3, Türkiye illeri sıralamasında ise 40’ıncı sırayı aldı.

ERZURUM OCAK – AĞUSTOS DÖNEMİ

Erzurum’da bu yılın 8 ayında 219 şirket, 15 kooperatif ve 66 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 44 şirket, 9 kooperatif tasfiye edildi. Ocak – Ağustos ayları arasında 49 şirket, 5 kooperatif ve 57 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.

KUDAKA OCAK – AĞUSTOS DÖNEMİ VERİLERİ

TOBB verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince yapılan analizlere göre 2023 Ocak – Ağustos döneminde KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 300 şirket, 18 kooperatif ve 119 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 54 şirket ve 13 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 60 şirket, 8 kooperatif ve 105 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu.     

KUZEYDOĞU ANADOLU OCAK – AĞUSTOS DÖNEMİ VERİLERİ

TOBB Kurulan ve kapanan şirket verilerine göre, 2023 Ocak – Ağustos döneminde Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 506 şirket, 23 kooperatif ve 255 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 75 şirket ve 17 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 91 şirket, 9 kooperatif ve 218 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı.        

DOĞU ANADOLU OCAK – AĞUSTOS DÖNEMİ VERİLERİ

2023 Ocak – Ağustos döneminde Erzurum’la birlikte 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında bin 969 şirket, 76 kooperatif ve 674 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 328 şirket ve 40 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 254 şirket, 27 kooperatif ve 558 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini nihayetlendirdi.            

ERZURUM’UN BÖLGESEL PAYLARI

DOSİAD tarafından TOBB verileri üzerinde yapılan analizde, Erzurum’un yılın 8 ayında kurulan şirket sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 73, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 43,28, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 11,12 oranında pay gösterdi

ERZURUM BÖLGEDE 3’ÜNCÜ

Ocak – Ağustos 2023 sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği il 509 şirketle Van oldu. Bu ili 376 şirketle Malatya, 219 şirketle Erzurum, 211 şirketle Elazığ izledi. Dönemde Ağrı’da 103, Erzincan’da 68, Bitlis’te 111, Muş’ta 78, Iğdır’da 53, Bingöl’de 103, Hakkari’de 73, Kars’ta 35, Tunceli’de 15 ve Ardahan’da 15 şirket kuruldu.

ERZURUM 40’INCI SIRADA

Erzurum yılın ilk beş ayında kurulan şirket sayısı bazında 37’inci sırayı aldı. Ülkede en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Adana, Muğla, Kayseri, Ş.Urfa, Diyarbakır, Tekirdağ, Hatay, Sakarya, Denizli, Balıkesir, Aydın, Manisa, Samsun, Eskişehir, Van, Mardin, K.Maraş, Trabzon, Malatya, Batman, Aksaray, Afyon, Yalova, Çanakkale, Nevşehir, Şırnak, Sivas, Ordu, Çorum, Isparta, Erzurum olarak bildirildi.

TOBB VERİLERİ

-2023’ün ilk 8 ayında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 azaldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini açıklayacak. Buna göre, yılın ilk 8 ayında, 2022’in ilk 8 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 3,5 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 19,5 oranında azalmış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 72,9 arttı.

2023’ün ilk 8 ayında, 2022’in ilk 8 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 0,1 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 21,2 oranında artmış olup kapanan kooperatif sayısında yüzde 2,6 azalış oldu.

Ağustos 2023’te, Ağustos 2022’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 13,9 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 39,7 oranında azalmış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 80,4 arttı.

Ağustos’ta, kapanan şirket sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 0,2 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 0,7 azalış olup kapanan kooperatif sayısında yüzde 5,6 artış oldu.

 

Ağustos 2023’te kurulan kooperatiflerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 20,9 artış oldu.

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 12,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 20,9 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 3,7 arttı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 17,3 kapanan kooperatif sayısı yüzde 15,7 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 41,6 azalış gerçekleşti.

Ağustos 2023’te tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti. Ağustos ayında kurulan toplam 10 bin 844 şirket ve kooperatifin yüzde 85,7’si limited şirket, yüzde 11,1’i anonim şirket, yüzde 3,1’i ise kooperatiftir. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 39,1’i İstanbul, yüzde 10,7’si Ankara, yüzde 6,1’i İzmir’de kuruldu. Bu ay tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti.

Ağustos 2023’te kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında arttı. 2023 yılında toplam 85 bin 570 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 73 bin 568 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 75’ini, 9 bin 926 anonim şirket ise yüzde 25’ini oluşturdu. Ağustos ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Temmuz ayına göre yüzde 2,6 oranında arttı.

 

 
Erzurum şirket sermaye büyüklüğü verileri açıklandı
 
YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum şirket sermaye büyüklüğü verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Ağustos ayında kurulan 34 ...
Ticaret Bakanlığı Esnaf desteklerini paylaştı
Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ahilik geleneğinin temsilcileri ...
Yılmaz: Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına düzenleme konusunda, ...
 
Kadın kooperatiflerine eğitim desteği
Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi 15 Eylül 2021 ...
Erzurum’da 3 bin 643 araç devredildi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da devri yapılan araç sayısı ...
Erzurum’da kişi başına 3.5 bin TL sağlık harcaması
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da kişi başına düşen sağlık ...
 
Genel Tarım Sayımı dönemi başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa bağlı Tarım Reformu Genel ...
Erzurum Bal Ormanı verimliliğinde 4’üncü sırada
Türkiye genelinde toplam 8 milyon 984 bin 676 adet kovan bulunuyor. En ...
TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, geçtiğimiz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva