ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
27 Eylül 2018 Perşembe - 15:55

Erzurum’da 12 bin öğrenci yetenek taramasından geçti

Yetenek Avcısı Projesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan Yetenek Taramasında 12 bin öğrenciye yetenek taraması yapıldı.

Erzurum’da 12 bin öğrenci yetenek taramasından geçti

Erzurum Valiliği’nin destekleriyle SODES 2017 Projeleri kapsamında kabul edilen Yetenek Avcısı Projesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan Yetenek Taramasında 12 bin öğrenciye yetenek taraması yapıldı. İlk etapta 558 öğrenci seçildi. 558 öğrenci için ikinci etap seçmeleri Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yetenek taraması kapsamında 12 bin öğrenciye ulaştı. Yapılan yetenek taramalarında 558 öğrenci ikinci etap seçmelerine hak kazandı.

Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleşen Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması ikinci etap seçmeleri 14 antrenörün yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 10 beden eğitimi öğretmeni tarafından yapıldı.

Erzurum Valiliğinin Destekleriyle 2017 SODES Destek Programı Kapsamında kabul edilen 500 bin liralık Yetenek Avcısı Projesi ile 19 Nisan 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak protokolü ile başlatılan Yetenek Taraması kapsamında Erzurum’un ilçeleri ile merkez ilçelerde 12 bin öğrenciye ulaşıldı. 12 bin öğrenci arasında yetenek taraması yapılırken, bu öğrencilerden 558’i ilk etap yetenek taramasında başarılı oldu.

Genlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Güngör Şenses ile Yaşar Elen nezaretinde Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan yetenek taramasında başarılı olan öğrenciler Spor Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. Spor Genel Müdürlüğü Bilim Kurulu isimleri kendilerine ulaşan öğrencilerin gelişimini takip edecek.

Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması Projeleri sayesinde kent genelindeki yetenekli çocukları keşfettiklerini belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Ülkemizi bize emanet edilen seviyeden daha ileri, güven verici, aydınlık bir geleceğe taşımak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu kapsamda üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluklarınızı en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Bizler her zaman geleceğimizi emanet edeceğimiz siz değerli gençlerimizi üreten, paylaşan bireyler olarak yetiştirmek için gerekli ortamları oluşturmakla görevli olup, böyle imkanları sizlere sunmak mecburiyetindeyiz. Bu kapsamda Valiliğimiz Proje Koordinasyon Merkezi ile İl Müdürlüğümüzce hayata geçirmiş olduğumuz Yetenek Avcısı Projesi ile yetenek taramaları yaparak, yetenekli çocuklarımızı keşfettik. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve SODES kapsamında Yetenek Avcısı Projesine destek veren Valimiz Seyfettin Azizoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çağın son teknolojik cihazları ile donatılmış yetenek parkurunda gençlerimizin güçlü olduğu yönler tespit edilerek onların yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlandığını belirten Şube Müdürleri Güngör Şenses ile Yaşar Elen, “Spor branşlarına yönlendirilen gençlerimiz alanında uzman antrenörler eşliğinde ilgili spor branşıyla ilgili profesyonel çalışmalarını yaparak branş ile ilgili teknik ve teorik bilgilere sahip olarak gelişimi sağlanacak. Spor Genel Müdürlüğü Bilim Kurulu da bu çocuklarımızın gelişimlerini takip edecek” dedi.

Erzurum Valiliği’nin Destekleri ile SODES tarafından kabul edilen Yetenek Avcısı Projesi, 5-18 yaş arası öğrencileri kapsıyor. Memet Gözütok ve Mustafa Kocaman’ın koordinatörlüğünü yaptığı projede 5-18 yaş arası yetenekli öğrenciler keşfedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Yetenek Taraması Projesi ise sadece ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerini kapsadı.

Yetenek Taraması Projesi’nin koordinatörlüğünü Doç. Dr. Elif Şıktar, Yaşar Elen, Hakan Ülgü, Zeyit Palabıyık yaparken, Projenin bilgi işlem sorumluluğunu ise Ramis Başkaya üstlendi.

 
ETÜ Varda SK Team Teknofest'te 4'üncü oldu
 
Aziziye’de Muhtarlar Zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum milli takımı ağırlıyor
Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı’nın antrenmanlarını ziyaret eden ...
Erzurumspor deplasmanda GS sınavında
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de ...
Erzurumspor Galatasaray’la 5’inci randevuda
Erzurumspor Galatasaray ile Ligde bu güne kadar yaptığı 4 maçında 1 beraberlik ve 3 de yenilgi aldı.
 
Erzurumspor – GS maçını Ulusoy yönetecek
Spor Toto Süper Lig 7’inci haftasında deplasmanda oynanacak olan GS – ...
Yeni Malatyaspor Süper Ligde Doğunun yüz akı
Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda karşılaşacağı ...
Erzurumspor 16 puan kaybetti
Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Başakşehir, Ankaragücü maçlarını kaybeden, ...
 
GS, Erzurumspor maçına hazırlanıyor
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile ...
Erzurumspor 6’ıncı sırada
Spor Toto Süper Ligde deplasman maçlarında alınan puan bazında Erzurumspor ...
Erzurumspor’da Mehmet Özdilek gündemi
BB Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan, Teknik Direktör Mehmet Özdilek ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva