ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
30 Temmuz 2021 Cuma - 07:59

Erzurum aşıda kırmızı kategoride

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 54,2 olarak bildirildi. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında 7’inci sırayı aldı.

Erzurum aşıda kırmızı kategoride

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 54,2 olarak bildirildi. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında 7’inci sırayı aldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Tunceli, en düşük oranda olduğu il ise Bitlis oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 54,2, Ağrı 49,0, Ardahan 66,6, Bingöl 44,3, Bitlis 38,3, Elazığ 53,4, Erzincan 62,0, Hakkari 63,4, Iğdır 47,2, Kars 57,9, Muş 41,6, Malatya 60,0, Tunceli 70,9, Van 54,1, Bayburt 51,0 olarak aktarıldı.

28 Temmuz Çarşamba günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı haritasında Doğu Anadolu Bölgesinden Erzurum’la birlikte 8 il kırmızı kategoride, Ardahan ve Tunceli sarı, Hakkari, Malatya, Kars ve Erzincan illeri ise turuncu kategoride yer aldı.

AŞI OLAN KİŞİ SAYILARI

11 Temmuz Pazar günü itibariyle; Erzurum’da 503 bin 719 kişinin covid19 aşısı yaptırdığı bildirildi. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 296 bin 646, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 178 bin 230 olmak üzere toplam 394 bin 647 kişi aşı oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde aşı uygulaması yapılan kişi sayısı yüksekliği bakımından 3’üncü sırayı aldı.

BÖLGE İLLERİ

Verilere göre Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ilk ve ikinci doz toplamında, gerçekleştirilen aşılama sayısı şöyle: Erzurum 513 bin 719, Ardahan 88 bin 294, Kars 191 bin 811, Iğdır 104 bin 109, Ağrı 247 bin 263, Van 580 bin 152, Bitlis 132 bin 385, Hakkari 160 bin 933, Bingöl 141 bin 919, Tunceli 94 bin 290, Erzincan 212 bin 144, Elazığ 420 bin 980, Muş 159 bin 675, Malatya 642 bin 287.

BÖLGESEL VERİLER

DOĞU ANADOLU

Tunceli’de Covid-19 aşısını yaptıracak gençler, Valilik koordinesinde Munzur Çayı’nda ücretsiz şekilde rafting yapacak.

Tunceli Valiliği koordinesinde kentte aşılamayı özendirmek amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında Valilik, “Aşı Olmayan Gencimiz Kalmasın” sloganıyla aşı olan gençlere ücretsiz rafting yapma imkanı sunacağını bildirdi.

Konuya ilişkin valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bugünden geçerli olmak üzere, 18-30 yaş arası gençlerimizden ilk doz aşılarını olanlara, Munzur’da Rafting Turu ücretsiz olacak. Aşınızı olduktan sonra sağlık kuruluşlarımızdan aşı olduğunuza dair belgenizi alarak rafting heyecanını ücretsiz olarak yaşayabilirsiniz. Sizlerin sağlığı bizim için çok önemli! Lütfen gecikmeden sağlık kuruluşlarımıza başvurarak aşınızı yaptırın” denildi.

VALİ’DEN AŞI ÇAĞRISI

Delta varyantının Elazığ’da da olduğunu belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “İlimizde 445 bin aşılama hedefinde yüzde 53’lük bir aşılama çalışması gerçekleşti. Vatandaşlardan istirhamımız Cumhurbaşkanımızın ve bizim olduğumuz gibi aşılarını olmalarıdır” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Korana virüs sayılarında artış meydana geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Elazığ’da 10-16 Temmuz tarihleri arasında vaka sayısı 58,43 olurken açıklanan güncel rakamlar doğrultusunda 17 - 23 Temmuz tarihleri arasındaki vaka sayısı 100 bin kişide 102,48 oldu. Kurallara uyulması ve aşı olunması konusunda vatandaşları uyaran Vali Erkaya Yırık, kentte Delta varyantının da görüldüğünü söyledi.

“4 Temmuz’da 20 olan vaka sayısı dün itibari ile 200’ün üstüne çıktı”

Aşılama çalışmasının hızlanmasıyla ülkede Sinovac ve Biontech aşısının yeterli miktarda olduğunu vurgulayan Vali Erkaya Yırık, “Özellikle yaz aylarının getirmiş olduğu aktivitelerden, nişan, kına ve düğün gibi etkinliklerden dolayı vaka sayılarının arttığına şahit olduk. Özellikle Elazığ’ımız için söylemek gerekirse 4 Temmuz’da 20 olan vaka sayısı dün itibari ile 200’ün üstüne çıktı. Vatandaşlardan istirhamımız pandemi süresince bir buçuk yıldır 2 yıla yakındır vatandaşlarımız özgürlüklerinden ve hareketlerinden kısıtlamalar yaptılar. Bu süreçte her ne kadar vaka sayısı kademeli normalleşmeden sonra o civarda azalmış ise de vatandaşlarımızın artık pandemi bitti gibi düşünceyle eski hayatına tamamen dönmüş olması mutlaka sıkıntıya neden olacaktır. Vatandaşlarımızın bu süreçte biraz daha tedbirlerini elden bırakmaması mesafe, hijyen ve tedbir kurallarına uyması tedbir açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Kilis'te, aşı istasyonlarında bugüne kadar 97 bin korona virüs aşısı yapıldı.

Kilis İl Sağlık Müdürlüğünün kent genelinde kurduğu aşı istasyonlarında aşılama çalışmaları devam ediyor. Kilis’te şu ana kadar 97 bin doz aşı yapılırken, günlük ortalama bin 500 ile 2 bin arasında arasında aşı uygulanıyor. Kilisliler aşıya yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar randevu almadan aşı istasyonlarına gelerek aşılarını yaptırıyor.

Kilis’te şu ana kadar birinci doz aşı 62 bin, ikinci doz aşı ise 32 bin, üçündü doz ise 3 bin olmak üzere toplam 97 bin aşı yapıldı.

AŞI OLDULAR, BİSİKLET, TABLET, BURS VE GEZİ KAZANDILAR

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan kampanya kapsamında noter huzurunda çekilen kura ile 6 bin 424 genç arasından 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından gençlere yönelik başlatılan aşı kampanyası kapsamında valilik konferans salonunda, noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Gençleri aşıya teşvik etmek ve vaka sayılarını en aza indirmek için başlatılan kampanyada, 6 bin 424 genç arasından 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi. Düzenlenen kura çekim töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa'nın salgın sürecinde çok ciddi sorun yaşamayan illerin başında geldiğini ancak aşı sürecinde ise son sırada yer aldığını söyledi. Salgını yenmenin yegane yolunun aşı olduğunu belirten Vali Erin, herkesi aşı olmaya davet etti. Erin, “Şanlıurfa genç nüfusa sahip olan bir ildir. Sadece 18-25 yaş aralığında 500 bin gencimiz var. Bunların bu hastalıktan korunması, hastalığın yayılımının önüne geçilmesi ve daha da önemlisi can kayıplarının azaltılması amacıyla gençlerimizin sorumlu davranacağına inanıyoruz. Gençlerde aşı bilinci oluşturmak ve onların aşı olmalarını teşvik etmek amacıyla hediye kampanyasını başlattık. Valiliğimizin noter huzurunda bundan sonraki haftalarda tekrar edilecek çekilişlerle gençlerimize bir taraftan tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştiriyoruz bir taraftan sağlıklı yaşamın temel unsurlarından olan bisiklet dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da üniversitede okuyan gençlerimize yönelik burs tedariki gerçekleştirmiş olacağız. Aynı zamanda tarihi, kültür ve turizm merkezi olan Halfeti’mizde talihlilerimizi bir gün misafir edeceğiz ve tekne turunu da kapsayan bir geziyi gençlerimize hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ise kentte son haftalarda hasta sayısında artış yaşandığına söyledi. Gülüm, açıklamasının devamında, “Aldığımız tedbirlerle şu anki sayı, sağlık hizmetlerimizi etkileyecek durumda değil ama sayıların artışını şu an için engelleyemiyoruz. Bu tür salgınlarda hasta sayısı artışlarında hızını kesecek olan aşı oranlarımızdır. Maalesef Şanlıurfa salgın boyunca gösterdiği mavi rengi aşılamada gösteremedi. Bunu hiçbirimizin kabul etmesi mümkün değil çünkü Şanlıurfa'ya yakışan bir tablo değil. Bu tür olaylarda ülke aşılamada yüzde 70'i bulsa dahi bir şehir eğer bu rakamın altında ise salgında en ağır faturayı bu şehirler ödüyor. Şanlıurfa'da şu anda böyle bir aday, bundan endişe diyoruz, korkuyoruz. Büyük bir sağlık ordusuyla aşılama çalışmaları yürütüyoruz. Özellikle şehir merkezinde daha önceden belirlediğimiz bölgelerde sağladığımız iletişimlerle, mahalle içerisinde anonslarla aşılamalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından ilk olarak aşılamada başarı gösteren sağlık çalışanlarına başarı belgeleri takdim edildi. Daha sonra Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri, ilk kura çekilişini gerçekleştirdi. Yapılan çekilişte 6 bin 424 kişi arasından 5 bisiklet, 5 tablet, 4 Halfeti gezisi ve 2 burs talihlisi belirlendi. Çekilişlerin 18-25 yaş aralığındaki gençleri kapsadığı ve her hafta tekrarlanacağı bildirildi.

MARMARA BÖLGESİ

Zeytinburnu Belediyesi covid19 aşısı olan gençlere 2GB mobil internet hediye ediyor.

Zeytinburnu Belediyesi gençleri aşı olmaya teşvik etmek için yeni bir kampanya başlattı. İlçede ikamet eden 18 - 25 yaş aralığındaki gençlere çağrıda bulunan Zeytinburnu Belediyesi, aşısını olanlara 2GB internet hediye ediyor. “Aşını ol, 2GB İnternetini Al” kampanyasına katılım Zeytinburnu. İstanbul adresi üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aşı olduktan sonra sitedeki form bilgilerine TC kimlik numarası ve cep telefonun yazılması yeterli oluyor.

İSTANBUL'UN AŞI TABLOSU RENGİ SARI OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, "İstanbul’umuzda 1.doz aşıda yüzde 65’i geçtik. Böylece aşı tablomuzun rengi SARI oldu. Şimdi Hedefimiz yüzde 75’i ge geçerek mavi renk olmak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’un aşı tablosunun sarı renge geçtiğini belirtti. Yerlikaya, “İstanbul’umuzda 1.doz aşıda yüzde 65’i geçtik. Böylece aşı tablomuzun rengi SARI oldu. Şimdi Hedefimiz yüzde 75’i ge geçerek mavi renk olmak” ifadelerini kullandı.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Nevşehir’de yüzde 64 oranında aşılama yapıldı

Nevşehir’de son haftalarda artan koronavirüs vakalarının artış göstermesinin en büyük nedenini aşı olmayan kişilerden kaynaklandığı açıklandı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ederken aşı olmayan vatandaşların ise koronavirüs vakalarının artışına neden olduğu öğrenildi. Nevşehir Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, Nevşehir’de hastanede tedavi olanların yüzde 85’nin aşı olmadığını, yoğun bakımda tedavileri devam eden yüzde 95’nin ise aşı olmayan kişilerden oluştuğunu belirtti. Ünlübay, “Nevşehir’de koronavirüs vaka sayılarının artışında iki sebep var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi halen aşılayamadığımız, aşı olmayan bilimsel altyapısı olmayan dedikodulara inananların halen aşı olmamasıdır. Şuanda Nevşehir’de yüzde 64 civarında aşılama oranımız var. Yüzde 36 oranında halen aşılayamadığımız bir kesim var. Bu artışların birinci sebeplerinden biri aşılayamadığımız kesim oluşturuyor. İkincisi de tabi ki normalleşme süreci ile birlikte tedbirlerde biraz gevşeme olduğunu düşünüyoruz. Hem sosyal mesafe hem maske kullanımı hem de hijyen konusunda biraz gevşemeler olduğu için vakalarda ufak da olsa artışımız oluyor. Ama burada en önemli unsur Bakanımızın da dediği gibi aşı. Biz buna kendi ilimiz olarak bakarsak şuan hastanede yatan hastalarımızın yüzde 85’i aşı olmamış veya aşı periyodunu tamamlamamış kişilerden oluşuyor. Yoğun bakımda yatanlarımızın da yüzde 95’i yine aşı olmamış ve aşı periyodunu oluşturmamış hastalardan oluşmaktadır” dedi.

“ÜNLÜBAY: “RİCA EDİYORUM AŞINIZI OLUN”

Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, özellikle 17 yaş ile 40 yaş arası gençlere çağrıda bulunarak, "Rica ediyorum aşınızı yaptırın" dedi. Ünlübay, Özellikle genç kesimden şuan 17 yaşından başlamak üzere 40 yaşına kadar olan kesim olan yani aşı tanımlanmış kişilerin aşılarını olmasını rica ediyorum. Bu toplumsal bir gereklilik. Bu toplumsal bir salgın. O yüzden herkesin bu kurallara riayet etmesini istiyoruz. Çünkü dediğim gibi reelde bir gerçek var. Aşı olmazsanız hastalığı gerçekten ağır yaşayabiliyor, hastanelik olabilir veya yoğun bakımlık olabiliyorsunuz. O yüzden aşı olmak mutlaka gerekli. Kovid-19 bile olsanız daha hafif geçiriyor, yan etkilerini daha az hissediyorsunuz. O yüzden aşı çok önemli. Bir de dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan birisi ilk doz aşı sonrası hem de aşımızı tamamladıktan sonra genel tedbir kurallarımıza mutlaka uymak zorundayız. Maskeye dikkat edeceğiz, mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat edeceğiz” diye konuştu.

“İL GENELİNDE YÜZDE 87 VAKAMIZ AŞISIZ OLANLARDAN OLUŞUYOR”

Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, il genelinde koronavirüs vakalarının yüzde 87’sinin aşısız insanlardan olduğunu söyledi. Ünlübay, “İl genelinde baktığımız zaman ise aşısız yüzde 87 vakamız aşısız olanlardan oluşuyor. Aşının önemi burada ortaya çıkıyor” dedi.

“AŞI SAYISINI SÜRATLE YUKARIYA ÇIKARMAMIZ LAZIM”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri’de kısıtlamaların kaldırılmasıyla beraber vaka sayılarında artış yaşandığını söyleyerek, aşı çağrısında bulundu. Vali Günaydın, “Kayseri’mizde şu anda aşı sırası gelmiş 1 milyon 103 bin vatandaşımız var. Bu 1 milyon 103 bin vatandaşımızdan sadece 658 bini birinci doz aşısını olmuş. Bu çok düşük bir oran” dedi.

İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentteki korona virüs tablosuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla vaka sayılarında artış yaşandığını dile getiren Günaydın, “Hemen hemen her yerde olduğu gibi kısıtlamaların kaldırılması ile beraber ilimizde de vaka sayılarında artışlar meydana geldi. Çok denetimler yaptık. Vatandaşlarımızı ve esnafımızı ziyaret ettik. Her zaman dedik ki; sonuna kadar tedbirlerden uzaklaşmamız ve tedbirlere uymamız gerekiyor. Tek bir vaka kalıncaya kadar da aynı kararlılık ile çaba ve gayret göstermemiz gerekiyor diye hep ifade ettik. Etmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de aşılanan kişi sayısını yetersiz bulan Vali Günaydın, bunun artırılması gerektiğini kaydederek, aşı çağrısında bulundu. Günaydın, “Aşılama devam ediyor. Aşılamanın istediğimiz hızda olmadığı anlar ve zamanlar oluyor. Zaman zaman günde 30 bin aşı yaptığımız oluyor. Fakat bizim istikrarlı bir şekilde aşılama oranımızı yukarı çıkartmamız gerekiyor. Bunun içinde özellikle sırası gelen vatandaşlarımızdan biran önce aşı olmalarını bekliyoruz. Bunu arzu ediyoruz. Aşı zorunlu değil ama vatandaşlık görevidir, bir zorunluluktur. Bu anlayış ile olaya bakmamız lazım. Çünkü şu anda pandemi ile mücadelemizde elimizde çok güçlü aşı silahı var. Bilim adamlarımız, uzmanlarımız aşı ile ilgili çok güzel açıklamalar yapıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir endişeye kapılmamalarını ifade ediyorlar. Bizlerden çağrıda bulunuyoruz. Lütfen Kayseri’mizde aşı sırası gelmiş olan vatandaşlarımız biran önce aşılarını yaptırsınlar. Mobil ekiplerimiz 24 saat aşılama yapıyorlar. Kocasinan ilçesinde bulunan muhtarlarımız ile toplantı yaptık. Talepler geldi. ‘Mobil ekipler köylerimizde, mahallelerimizde aşılama yapsın’ dediler. Bizde sağlık müdürümüze talimat verdik. Ekiplerimiz vatandaş istediği zaman köyüne, mahallesine giderek orada da aşılama yapacaklar. Bunu hızlandırmamız lazım. Kayseri’mizde şu anda aşı sırası gelmiş 1 milyon 103 bin vatandaşımız var. Bu 1 milyon 103 bin vatandaşımızdan sadece 658 bini birinci doz aşısını olmuş. Bu çok düşük bir oran. Bizim bunu süratle yukarılara taşımamız lazım. İkinci dozu yaptıran vatandaşlarımızın sayısı 287 bin ve 63 bin vatandaşımızda üçüncü doz aşılarını olmuş. Toplamda 1 milyon 100 bine yakın aşı yapmışız. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Şu anda aşımız mevcut ama vatandaşımızın da hızlı bir şekilde bize destek ve katkı vermesi gerekiyor. Bunun içinde gelip aşısını olması gerekiyor. Pandemi ile mücadelede kısa vadede sonuç almak istiyorsak, mutlaka aşımızı olmamız gerekiyor” diye konuştu.

"AŞI ORANINI YUKARIYA ÇIKARMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Aşı oranını yukarıya çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Kayseri Valisi Günaydın, “Sağlık Bakanlığımız çalışma yapıyor. Grupları belirliyor ve aşı sırası gelen vatandaşlarımızı ilan ediyor. Bizlerde ilerde sırası gelen vatandaşlarımızın aşısını olması için bütün imkanları seferber ediyoruz. Sağlık Müdürlüğümüz, belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız iş birliği içerisinde bu oranı yukarı taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. 24 saat vatandaşımızın emrindeyiz. Gün oluyor aşılama sayısında çok güzel rakamlar elde ediyoruz. Ancak bir hafta sonra baktığımızda bu oran oldukça aşağılara düşüyor. Bunu mutlaka önlememiz lazım. İstikrarlı bir şekilde günde 25-30 bin aşı yapmamız lazım. Bu kapasitemiz var. Bunu yapacak altyapımız hazır. Vatandaşlarımızın bize haber vermesi, ‘ben aşımı olma istiyorum’ demesi veya sisteme girerek randevu alması yeterli. Bunu hızlı bir şekilde geliştirmemiz lazım. Sivil toplum örgütlerimiz ile muhtarlıklarımız ile basınımız ile bu çalışmaları biraz daha yukarıya taşımamız gerekiyor. Bu çalışmaları hızlandıralım ki sonuç alalım. Çünkü vaka sayılarında son 3 günde maalesef artışlar oluyor. Bu artışlar bayram ve tatilin getirdiği yoğunluktan kaynaklanıyor. Bizim buna sebebiyet vermememiz lazım. Bayramda olsa tatilde olsa maske, mesafe ve temizlikten asla ve asla ödün vermememiz lazım. Kapalı alanlarda ve kalabalık ortamlarda çok fazla kalmamız lazım. Bunları yaptığımız zaman, aşı sıramız geldiğinde aşımızı olduğumuz zaman biz bu mücadeleden hızlı bir şekilde galip ayrılırız, kısa sürede sonuç alırız. Aksi taktirde kısır döngü gibi bir döngü oluşacak. Bu kısır döngüde de tedbirleri artırdığımız zaman vaka sayıları düşecek. Gevşettiğimiz zamanda artacak. O yüzden bizim her zaman sonuç alıncaya kadar maske, mesafe ve temizlik kuralına titizlik ile riayet etmemiz çok büyük önem arz ediyor” dedi.

“Tedbirler alınırsa kısıtlamaya ihtiyaç olmaz” diyen Günaydın, “Vaka sayılarında çok ciddi rakamlar meydana geldiği zaman bilim kurulu toplanıyor. Bu konuda kararlarını veriyor. Tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiği zaman gerekli açıklamalar yapılıyor ama şu anda zamanımız varken biz tedbirlerimizi üst seviyede alırsak, kısıtlamaya ihtiyaç olma diye düşünüyorum. Çünkü biz Kayseri açısından değerlendirme yaptığımızda özellikle ilk zamanlarda maske konusunda çok büyük hassasiyet gösteriyorduk. Fakat son 2 gündür ben çıkıp dolaşıyorum. Maske konusunda ki hassasiyetimizi kaybettiğimizi gördüm. Tekrardan o hassasiyetimizi kazanmamız lazım” şeklinde konuştu.

EGE BÖLGESİ

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Aydın'ın Korona virüs ile mücadelede 'düşük risk'li illeri temsil eden mavi renkli iller arasında yer almayı başardığını ifade ederek, "Mavi Aydın'a çok yakıştı" dedi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında Aydın genelinde aşılama çalışmaları aralıksız devam ederken, il genelinde aşılama rakamları da sevindirici düzeye ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşılanma verilerine göre Aydın yüzde 75,2 olurken, ülke genelindeki tabloda da maviye büründü. Aydın’ın aşılanma yüzdesi en iyi iller arasında 7. sıraya yükselmesinin ardından Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz başarıda katkısı olan başta sağlıkçılar olmak üzere vatandaşlara teşekkür etti.

"AYDIN, RENGİN ARTIK HEP MAVİ"

Dr. Osman Açıkgöz yaptığı paylaşımında, "Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve destekleri sayesinde, ilimiz nüfusuna göre aşılamada önemli eşiği aşarak yüzde 75'lik oranla 'mavi' iller arasında yer aldı. Aşı çalışmalarına destek veren tüm vatandaşlarımız olmak üzere, pandeminin başladığı günden itibaren büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Mavi güzel Aydınımıza çok yakıştı. Yüksek arşı oranıyla ilimizin rengi artık hep mavi" ifadeleri yer aldı.

 
KUDAKA’dan 19 projeye finansman desteği
 
Ticarette Erzurum farkı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
islam kartalı 30 Temmuz 2021 Cuma 18:40

aşılamada yaş şartını saçma buluyorum aşı olmak i steyen her vatandaş hemen aşısını yaptırabilmeli

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgin sosyal koruma kalkanı verilerini açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kısa Çalışma Ödeneği, ...
Nöbetçi noterlik uygulaması yeniden başlıyor
Adalet Bakanlığı, korona virüs salgını nedeniyle ara verilen nöbetçi noterlik ...
Suudi Arabistan’dan Umre açıklaması
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Covid-19’a karşı tam aşılanmış ...
 
Oral: ‘Üreticilerimizin yanındayız’
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Hasat Bayramı” ...
Erzurum aşılanma oranında 7’inci sırada
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da ...
Engelliler Meclisi milli coşkuyu paylaştı
Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 102. yıl dönümü ...
 
Erzurum vaka sayısında 8’inci sıraya çıktı
Erzurum’da covid19 vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. Bir önceki döneme ...
Tanfer’den Erzurum Kongresi mesajı
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 23 Temmuz 1919'da toplanan Erzurum Kongresi'nin ...
Erzurum aşıda turuncu kategoriye yükseldi
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva