ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
7 Kasım 2013 Perşembe - 12:57

Erzurum’a yeni yurt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Erzurum'da bin 500 kişilik öğrenci yurdu yapımı için arsa temini çalışmalarının sürdürüldüğü açıklandı.

Erzurum’a yeni yurt

ANKARA (İHA) –

Erzurum'da bin 500 kişilik öğrenci yurdunun arsa temini çalışmaları sürdürüldüğü açıklandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yurtlarda öğrencilere her türlü imkanı sunduklarını belirterek, "Bakanlık olarak Türkiye genelinde son 5 yılda 40 bin 280 öğrenci kapasiteli 60 yurdun yapımını tamamladık. 25 bin 160 öğrenci kapasiteli 40 yurdun inşası da devam ediyor" dedi.
Bakan Bayraktar, öğrenci yurtlarının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce hazırlanan ihtiyaç programları doğrultusunda, kullanıcı sayısı ve kitlesi dikkate alınarak projelendirildiğini söyledi.
Yurtları beş yıldızlı otel konforunda inşa ettiklerini belirten Bakan Bayraktar, yurt kampüslerinin içerdiği sosyal donatılarla kendine yetebildiğini vurguladı. Öğrencilerin tesislerde her türlü ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini vurgulayan Bayraktar, "Sadece yurt binası yapmıyoruz, öğrencilere sosyal donatı alanlarında her türlü imkanı sunuyoruz" ifadesini kullandı.
Türkiye genelinde son 5 yılda 46 ilde 40 bin 280 kapasiteli 60 öğrenci yurdunu tamamlayarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na teslim ettiklerini belirten Bakan Bayraktar, bunlardan 8 bin 450 öğrenci kapasiteli 14 yurdun bu yıl tamamlandığına işaret etti. Bakan Bayraktar, halen 28 ilde 25 bin 160 öğrenci kapasiteli 40 yurdun yapımının sürdüğünü ifade etti.
İmkanlar ölçüsünde her yurt için açık ve kapalı spor tesislerinin planlandığını anlatan Bakan Bayraktar, tören, kutlama, eğlence, toplantı imkanı sağlayacak büyüklükte meydanlar ve uygun bölümlere açık hava amfileri yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.
YURTLARDA TRAFO, JENERATÖR, SU DEPOSU DA VAR
Yurtların trafo, jeneratör, su deposu gibi donanımlarının da bulunduğuna işaret eden Bayraktar, yatak blokları, sosyal tesis ve kampüslerde engelli öğrencilere uygun düzenlemelerin yapıldığını bildirdi.
Bakan Bayraktar, yurtlarda, öğrenci yatak odaları için kapı ve kasalara uyumlu renk ve desenlerde her öğrenci için birer ahşap dolaplı çalışma masası ve gömme giysi dolabının projelendirildiğini kaydetti.
İklim şartları, bölge koşulları ve yurt mimari tasarımına göre dış cephe ve çatı malzemelerinin tercih edildiğine dikkati çeken Bayraktar, "Yurt blokları, engelli öğrenci odası ve 3 kişilik yatak odalarından oluşuyor. Her odada mini buzdolabı yer alıyor. Yatak bölümündeki her kata, öğrenci sayısına göre çamaşır ve kurutma makinesi konumlandırılıyor" dedi.
ÇEVRECİ YURTLAR İNŞA EDİLİYOR
Yurtlardaki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık suların, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanıldığını anlatan Bakan Bayraktar, ayrıca yurtların sıcak su ihtiyacının güneş enerjisinden karşılandığını vurguladı.
Bahçe sulamada kullanılmak üzere arsa durumu ve iklim koşulları göz önünde bulundurularak yapılan su sarnıcında yağmur suyunun depolandığını ifade eden Bayraktar, yurtlarda ısı geri kazanımını sağlamak amacıyla düzenleme yapıldığını söyledi.
Bakan Bayraktar, sosyal tesis bünyesinde öğrenci sayısına göre yemek salonu, kantin, kafeterya, oyun ve internetle çok maksatlı salonların yer aldığını sözlerine ekledi.
Öte yandan, Afyon Bolvadin, Düzce, Erzincan ve Trabzon'da 500, Rize'de 600, İzmir Urla'da 750, Amasya ve Şanlıurfa'da bin, Eskişehir'de bin 500 kişilik öğrenci yurdunun proje çalışmaları devam ediyor.
Afyon Sultandağı'nda 300, Çanakkale'de bin 500, Hatay ve Niğde'de bin, Rize Çayeli ve Afyon'da 500, Aksaray'da 750, Antalya'da bin, Artvin'de 500, Aydın'da bin, Burdur Bucak'ta 500, Diyarbakır Silvan'da 300, Erzurum'da bin 500, Gaziantep'te bin ve Islahiye'de 300, Kayseri'de bin, Kütahya'da bin, Şanlıurfa Viranşehir'de 300 kişilik öğrenci yurdunun arsa temini çalışmaları sürdürülüyor.
 

 
Özsoy’dan çarpıcı tespit
 
50 bin paket kaçak sigara yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖĞDER’den tiyatro etkinliği
Şuurlu Öğretmenler Derneği’nce Erzurum’da tiyatro etkinliği düzenlenecek
Öğretmenevi'nde sözleşme sevinci
İHSAN KUMRU-Erzurum Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda çalışan 33 işçi, ...
ETÜ'de İnşaat Mühendisliğine tarihsel bakış
DİLEK BAYRAK-Erzurum Teknik üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık ...
 
ETÜ’den Dünya Üniversitesi adımı
DİLEK BAYRAK-Erzurum Teknik Üniversitesi ile Hindistan Kııt Üniversitesi ...
Narman MYO’dan sınav bilgilendirmesi
Narman Meslek Yüksek Okulu (MYO) Yapı Denetimi kulübü DGS ve KPSS sınavları ...
Oltu’da coşkulu hafızlık töreni
Oltu Müftülüğü’ne bağlı Ayşe Ana Yatılı Kız Kur’an Kursu, eğitimlerini ...
 
‘ATAÜNİ Bologna’yı kuran Üniversite’
“Bologna Sürecinin Türkiye’de Uygulanması Projesi” Doğu Anadolu Bölgesi ...
ETÜ'den Mühendislik yaklaşımı
DİLEK BAYRAK-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ)’de gerçekleştirilecek ...
Erzurum, Proje Yarışmasına hazırlanıyor
TÜBİTAK-BİDEB tarafından düzenlenecek olan 45. Ortaöğretim öğrencileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva