ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Mart 2018 Salı - 13:55

Erzurum’a uçma şartı var

Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli A grubu seyahat acenteleri tarafından turist taşıyan uçak seferlerine yönelik destekler 9 bin dolara ulaştı

Erzurum’a uçma şartı var

Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli A grubu seyahat acenteleri tarafından turist taşıyan uçak seferlerine yönelik destekler 9 bin dolara ulaştı. Kruvaziyer hizmeti veren limanlara 100 veya daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acenteleri, kademeli olarak turist başına 45 dolara kadar destek alacak.

Türkiye’ye turist getiren seyahat acentelerine yönelik verilen destekler 9 bin dolara ulaşırken, kruvaziyer hizmeti veren limanlara turist getiren acenteler ise turist başına 45 dolar destek alacak. Turizm sektörünün yıl geneline yayılarak uluslararası rekabet gücünün korunması için bakanlık belgeli A grubu seyahat acenteleri tarafından turist taşıyan uçak seferleri ile kruvaziyer gemiyle turist getiren A grubu seyahat acentelerine sağlanacak destek rakamları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Antalya, Antalya Gazipaşa-Alanya, Denizli Çardak, Erzurum, Eskişehir Hasan Polatkan, Isparta Süleyman Demirel, İzmir Adnan Menderes, Konya, Kütahya Zafer, Muğla Damalan, Muğla Milas-Bodrum, Nevşehir Kapadokya, Ordu Giresun, Samsun Çarşamba ve Trabzon havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz (charter), İstanbul Havalimanı'na ise tarifesiz (charter) uçak seferleriyle turist grubu getiren seyahat acentelerine verilecek destekler kademeli olarak 9 bin dolara kadar ulaşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının turizm sektörüne verdiği büyük destekler kapsamında 2018 yılının Ocak ve Şubat aylarındaki uçuşlara 9 bin dolar, Mart, Nisan Mayıs aylarındaki uçuşlara 6 bin dolar, Haziran ayındaki uçuşlara 3 bin dolar, Eylül ayındaki uçuşlara bin 500 dolar, Ekim ayındaki uçuşlara 3 bin dolar ve Kasım ile Aralık aylarındaki uçuşlara ise 9 bin dolar destek sağlanacak. Almanya, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, Japonya, Malezya ve Norveç’ten belirtilen havalimanlarına düzenlenecek uçak seferlerinde destekleme oranı yüzde 20 oranında artırılarak uygulanacak. 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan seferlerde en az 150 yolcu getirmek kaydıyla destekleme tutarları yüzde 30 oranında artırılacak. Ayrıca bir uçakta bir veya birden fazla acente tarafından getirilen turist grubunun bulunması halinde her bir acenteye verilecek destek tutarı, o acentenin getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranına göre hesaplanacak. Belirlenen dönemler içerisinde yolcuları tek bir acente tarafından getirilen seferlere ilişkin talepler öncelikli sonuçlandırılacak.

 

KRUVAZİYER DESTEKLERİ

Türkiye’de kruvaziyer hizmeti veren limanlara 100 veya daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acenteleri de kademeli olarak desteklenecek. Resmi Gazete'de yayımlanan rakamlara göre Ocak 2018 ile Aralık 2019 döneminde seyahat acenteleri getirdiği yabancı turist başına Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Kasım, Aralık aylarında 45 dolar, Mayıs, Haziran aylarında 35 dolar, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da 25 dolar destek alacak. Kruvaziyer geminin aynı tur programı içerisinde Türk limanlarına birden fazla uğraması halinde bir turist için seyahat acentesine bir kez ödeme yapılacak. 2019 yılında indi-bindi limanlarına gelen yolcular için destek miktarı ise yüzde 50 oranında artırılarak uygulanacak olup, turun başlangıç noktasının Türk limanları olması halinde tek yönlü giden yolcular için de aynı koşullarda destek sağlanacak.

 
Şampiyonlara Milli Takım yolu açıldı
 
Bakanlık ev alacakları veya kiralayacakları uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TYB Erzurum Şubesi’nden “100 Yıl Şiir Şöleni”
Erzurum’un Ermeni katliamcılardan kurtuluşunun 100.yılı anısına düzenlenen ...
Palandöken’de 12 Mart gösterisi
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla, kutlama ...
'İstiklal Marşı Birlik ve Beraberlik mesajıdır'
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İstiklal Marşı’nın TBMM’de ...
 
Kocaeli Erzurumlular Derneği kurtuluşu unutmadı
Erzurum’un Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle etkinliklere ...
Çengelli Köy'de 100. yıl coşkusu
Çengelli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘Oltu Şura Devleti’ni bir ...
Pasinler'de İstiklal Marşı gündemi
Erzurum’un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. ...
 
Halk oyunlarında Yahya Kemal Ortaokulu gururu
Okul Sporları Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan halk ...
Kahraman Mehmetçiğe türkülü destek
Afrin’de terör örgütleriyle mücadele eden Kahraman Mehmetçik için beste ...
“12 Mart zaferi, vatan sevdasının adıdır”
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak, 12 Mart Erzurum`un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva