ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EĞİTİM
9 Ağustos 2011 Salı - 02:13

Erzurum’a tarih gezisi

Türkiye genelindeki tüm illerden toplamda 6 bin 500 ilk ve ortaöğretim öğrencisi , Cumhuriyete giden yolda önemli yeri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Kars ve Van illerini geziyor.

Erzurum’a tarih gezisi

Türkiye genelindeki tüm illerden toplamda 6 bin 500 ilk ve ortaöğretim öğrencisi, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşlarının yapıldığı illerdeki tarihi mekanları ve savaş mevzilerini yerinde görecek.

Türkiye genelindeki tüm illerden toplamda 6 bin 500 ilk ve ortaöğretim öğrencisi, bağımsızlık savaşının ruhunun daha iyi kavranması amacıyla Kurtuluş ve Çanakkale Savaşlarının yapıldığı illerdeki tarihi mekanları ve savaş mevzilerini yerinde görecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) bu yıl 8. yapılacak olan "Cumhuriyet Eğitim Gezileri", Çanakkale destanının önemini kavramaları ve bu yolla milli şuurun güçlenmesine katkıda bulunulması, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve diğer öğrencilerin de özendirilmesi amacını taşıyor.

Bakanlıkça, Çanakkale Eğitim Gezileri Projesi adı altında yürütülen ve bugüne kadar olumlu sonuçlar alındığı gözlenen uygulama, Milli Mücadele Destanının sonuç bölümünü oluşturan Sakarya ve 30 Ağustos Başkumandanlık Zaferlerinin kazanıldığı yerlerin ve milli mücadelenin başlangıcından sonuna kadar tüm önemli gelişmelerin yaşandığı illeri kapsıyor. Söz konusu proje kapsamında öğrenciler Ankara, Çanakkale, Afyonkarahisar, Kütahya ile Kurtuluş Savaşında ve Cumhuriyete giden yolda önemli yeri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Kars ve Van illerini geziyor.

Proje, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünce, 2007 yılından itibaren de Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülüyor. Her ildeki Öğretmenler Kurulu tarafından belirlenecek öğrencilerde, okullarında başarılı olma ve maddi gücü bulunamama koşulu aranıyor.

Türkiye'nin tüm illerinden gelerek Ankara'da toplanan öğrenciler, biri Çanakkale, diğeri Afyonkarahisar-Kütahya-Polatlı hattını içeren 3-7 gün sürecek gezide biraraya geliyor. Öğrencilerin bir kısmı, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas'taki Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği kongrelerin yapıldığı illere gidiyor; bir kısmı ise bulundukları ilden doğrudan Ankara'ya geliyor. Ankara'da buluşan öğrenciler, Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Eski TBMM'yi gezdikten sora grupların hepsi Polatlı-Duatepe'den geçiyor. Bu noktadan sonra grubun bir kısmı Kurtuluş Savaşı'nın geçtiği Afyonkarahisar-Kütahya, diğer kısmı ise Çanakkale güzergahından geziye devam ediyor. Çanakkale'de de kara ve deniz savaşlarının gerçekleştiği tüm yerler, şehitlikler, anıtlar, tabyalar, doğal parklar ve turistlik mekanlar öğrencilere gezdiriliyor.

Tamamen ücretsiz olan gezi boyunca öğrenciler, en az üç Yıldızlı otellerde tam pansiyon olarak faydalanıyor. Diğer güzergaha giden öğrenciler de Afyonkarahisar ve Kütahya'daki Kurutuluş Savaşı'nın Çanakkale Dumlupınar Meydan muhaberelerinin, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberelerinin gerçekleştiği muhabere alanlarını, anıtları, şehitlikleri, müzeleri, turistlik yerleri kapsıyor.

Bu yıl yapılacak Cumhuriyet Gezisi, 27 Eylül'de başlayacak ve bir ay boyunca toplamda 6 bin 500 öğrenciye, Kurtuluş ve Çanakkale savaşının ruhunu yaşatacak. Otobüslerle gerçekleştirilen seyahatte, araçların da standartları bulunuyor. Öğretmen ve öğrencilerin tam güvenli seyahatlerini yapabilmeleri için otobüslerin en fazla 6 yaşında olması ve D-2 belgesine sahip olması gerekiyor.

AA'DAN HABER DESTEĞİ

Anadolu Ajansı da projenin daha fazla duyurulması, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın gerçekleştiği yerlerde görülerek, tarihin daha iyi anlaşılması için fotoğraf, görüntü ile birlikte haber desteği verecek. Gezi programını başından sonuna kadar takip edecek olan Anadolu Ajansı, bağımsızlık savaşının ne kadar güç koşullar altında kazanıldığını, fotoğraf, görüntü ve haberle duyuracak. Gezide çekilen fotoğraflar, programın tamamlanmasının ardından sergilenecek.

 
Ünsal gönülleri kazanıyor
 
Bitlis’te 95’inci kurtuluş yılı coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dededen Toruna altın bilezik..
Erzurumlu Müfit Kırkkılıç, yaklaşık 350 yıl önce dedesi Baddal İbrahim'in ...
Şifa Üniversitesi’nden MYO atılımı
Şifa Hastaneler Grubu ve Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. ...
15 genç kursla meslek edindi
Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü ile Pasinler ilçesi Mesleki ve Teknik Eğitim ...
 
Oltu, SBS’de en başarılı ilçe
Oltu ilçesi, 2011 Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) en başarılı ilçe oldu. ...
Ödülünü Somalili çocuklara gönderdi
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda Türkiye 4'cülüğünü elde eden Özel ...
Öztürk’ten başarı sitemi..
Vali Öztürk, " Öğrencilerimizin elde ettikleri başarılara bakılınca bir ...
 
Türk Traktör çiftçiyle buluştu
TürkTraktör, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği Ramazan etkinliklerinde ...
Müftülük Vaiz Eğitim projesi tamamlandı
Erzurum Müftülüğü tarafından düzenlenen vaiz eğitimi sona erdi.
Bayburt Üniversitesi kampüsüne kavuşuyor
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, şehirden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva