ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EĞİTİM
22 Mayıs 2015 Cuma - 00:41

Erzurum’a bilimsel yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi'nin temeli görkemli bir törenle atıldı.

Erzurum’a bilimsel yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi'nin temeli görkemli bir törenle atıldı.

KATILIM

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak ve Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı , AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu ve İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile çok sayıda davetlinin katıldığı Ilıca yolu üzerinde bulunan alandaki temel atma törenine, öğretim üyeleri ve öğrenciler de iştirak etti.

ÜRETİM VE BİLİM AKSI DOĞUYA KAYIYOR

Erzurum'u dünyanın marka şehirlerinden birisi haline getirecek projenin temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Erzurum'un köklü bir üniversite şehri olduğunu anlattı. Güllüce, Selçuklular döneminde yaptırılan Çifte Minareli Medrese'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin kurulmasından 600 yıl önce var olduğunu vurguladı. Dünya'da bilimsel ve ekonomik alanda doğuya doğru bir kayışın olduğuna dikkat çeken Bakan Güllüce, "Ulaşım aksı dünyada doğuya doğru kayıyorsa, ekonomi aksı, iletişim ve üretim aksı doğuya doğru kayıyorsa, Erzurum da bilgide doğuya doğru kayışın ve doğunun merkezi oluşun başlangıcını yapar. Bu millet bilimde, teknolojide kalkınmada birçok yeri rahatsız edecek. Şehirler, ürettikleri oranda güçlü olurlar. İklim sebebiyle bu topraklar yeterince üretemiyor ama iklimine uygun şeyler üretmesi mümkün. Bunlardan biriside bilgidir. Nasıl geçmişte bilgi ve hikmet buradan batıya gittiyse, yeniden buradan bilgi ve hikmet batıya doğru gider, Avrupa'ya doğru gider Amerika'ya gider." dedi.

ERZURUM’A YAKIŞIR BİR PROJE

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da konuşmasında, Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi'nin Erzurum’a yakışır bir proje olduğunu vurgulayarak, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bölgesel, bölgemize hitap eden bir proje. Hatta etrafımızdaki komşu ülkelerinin üniversiteleriyle de ciddi iş birliklerinin yapılabileceği bir proje. O bakımdan, Erzurum'a yakışır projenin Erzurum’un büyümesine ciddi katkıda bulunacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

ERZURUM'U, AVRUPA’NIN CAZİBE MERKEZİ YAPIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, temel atma töreninde yaptığı konuşmada bilim, kültür, tarih ve sanatın beşiği Erzurum'un bünyesinde barındırdığı değerler, gelişim, değişim ve dış dünyaya açılan kapısıyla günümüzde metropol şehirlerle yarışır hale geldiğini açıkladı. Erzurum'un, dünya coğrafyasında daha tanınabilir hale gelmesinin bilimsel ve kolektif ortaklıklar, tanıtım, turizm ve paylaşma kültürüyle mümkün olduğuna işaret eden Başkan Sekmen, "İnovatif düşünce ve bilimsel ortaklıklar günümüzde başarının temel anahtarıdır. İşte bu düşünceden hareketle Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bilim, ilim ve irfan yuvası Atatürk Üniversitemiz ile birlikte bir güç birlikteliği yaptık. Bu samimiyet, özveri ve Erzurum paydasında buluşma olgusu beraberinde bu muhteşem projeyi getirdi." dedi.

ERZURUM, TÜRKİYE VE DÜNYA TARİHİ İÇİN BİR PROJE OLUŞTURDUK

Bilim adamlarımızın katkısıyla Erzurum, Türkiye ve Dünya tarihi için bir proje oluşturduklarını vurgulayan Başkan Sekmen, "Şehrimiz ve bölgemizin bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik potansiyelini artırmak amacıyla kalıcı faydaya dönüştürülecek olan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı ile Avrupa’nın cazibe merkezlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek amacıyla 2023 Yeni Türkiye vizyonuna uygun olarak tasarlanan bu proje, Erzurum’a, bölgemize, Türkiye ve Dünya’ya yeni bir ufuk kazandıracak." şeklinde konuştu.

BU PROJEYLE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ

Konuşmasında projenin içeriğiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Sekmen şunları söyledi; "Bu dev projeyle birlikte Erzurum’a; Kar Tanesi Eğitim Araştırma Merkezi, Astronomi Eğitim Araştırma Merkezi, Sayılar Eğitim Araştırma Merkezi, Deprem Eğitim Araştırma Merkezi, Böbrek ve Kalp Eğitim Araştırma Merkezi, Tarih Duvarı Eğitim Araştırma Merkezi ile Bilim Teknoloji ve Müze parkları, Olimpiyat Meydanları, Ay Ada, oyun alanları, Yeşil Heykeller, Türkiye Bahçeleri ve Biyoçeşitlilik Parkı’nın oluşturulacağı bir Doğa Parkı, etkinlik atölyeleri ve sınıflar, engelli eğitim merkezi, AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi’nin oluşturulacağı bir Eğitim Parkı, yüksek donanımlı bir Kongre ve Fuar Parkı, tüm dünya çocukları ve gençlerin yer alacağı Dünya Çocuk ve Gençlik Meclisi yapılacak. Dünya’nın ilk tarih duvar müzesinde 111 bin 111 adet taşla yeni bir tarih yazacağız. Allah’ın izni, sizlerin de destek ve duasıyla bu dev projeyi inşallah tamamlayacağız."

PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a ile projede emeği geçen tüm bilim adamları ve paydaşlara teşekkür eden Başkan Sekmen, Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmalardan sonra Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı'nın temeli, programa katılan davetliler tarafından beraberce atıldı.

 
‘Yeni anayasa Yeni Türkiye’nin olmazsa olmazı’
 
Ala’dan Yeni Türkiye tarifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler için örnek etkinlik
Erzurum’da Tahsil Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği ve İlim ve Kültüre ...
Erzurum’dan, Kadına Şiddete ‘Dur’ denilecek
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi ...
Pasinler’de 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu Pasinler’de ...
 
ETÜ'den Yeşil Çevre açılımı
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde yerleşkesinde Hatıra Ormanı etkinliği düzenlendi.
Koçak Gençliğe seslendi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Pasinler 2 yeni okula kavuşuyor
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, ilçede bu yıl inşası başlatılan Anadolu Öğretmen ...
 
Darıcalılar’dan Nene Hatun’a vefa
Darıca Belediyesi ilkini 2009 yılında açtığı Bilgi Evlerine bir yenisini ...
İlk defa deniz gördüler
Erzurum Köprüköy ilçesinden programa katılan 13 yaşındaki Haktan Karasu ...
Narman MYO’da mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu`nda (MYO) 17. mezuniyet töreni coşkusu yaşandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva