ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>GUNCEL
12 Eylül 2013 Perşembe - 11:22

Erzurum’a Lahti örneği

ÖZEL-KUDAKA tarafından Katı Atık bertaraf tesisleri ile ilgili uygulama örneklerini yerinde incelemek maksadıyla Finlandiya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi. KUDAKA Heyeti 103 bin nüfuslu Lahti şehrinde katı atıkla ısınma sistemini inceledi.

Erzurum’a Lahti örneği

KUDAKA tarafından Katı Atık bertaraf tesisleri ile ilgili uygulama örneklerini yerinde incelemek maksadıyla Finlandiya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi. KUDAKA Heyeti 103 bin nüfuslu Lahti şehrinde katı atıkla ısınma sistemini inceledi.

KİMLER KATILDI

KUDAKA tarafından Finlandiya7ya düzenlenen çalışma ziyaretine Erzincan Valisi ve KUDAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Abdurrahman Akdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve KUDAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ahmet Küçükler, Erzincan Belediye Başkanı ve KUDAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yüksel Çakır, Bayburt Belediye Başkanı ve KUDAKA Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Hacı Ali Polat, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir ÖZMEN, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cavit Şireci, KUDAKA Erzurum YDO Koordinatörü Mustafa Emre Aydın katıldı.

KUDAKA AÇIKLAMASI

Ziyarete ilişkin olarak KUDAKA tarafından yapılan açıklamada,Finlandiya son yıllarda özellikle Avrupa Komisyonu’nun atık yönetimi ile ilgili düzenlemelerine çok hızlı bir şekilde adapte olan ve atıkların bertarafı ve geri kazanılması ile ilgili önemli ar-ge çalışmaları bulunan bir ülke konumunda olduğu kaydedilerek, Finlandiyalı şirketlerin atık bertarafı ve geri kazanılması ile ilgili geliştirdiği teknolojilerin bugün dünya genelinde yaklaşık 50 ülkeye ihraç edilmiş durumda olduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi, “Finlandiya’nın atık bertarafı ve geri kazanımı konusundaki tecrübelerinden faydalanmak adına, iki gün süren ziyaret kapsamında Lahti Belediyesi, Lahti Kalkınma Ajansı(Lahti Development Company-LADEC),Lahti Bilim ve Ekonomi Kurumu(Lahti Science and Business Park), Lahti Katı Atık Bertaraf Tesisleri (Lahti Kujala Waste Treatment Centre), Lahti Enerji(Lahti Energy), Lahti Su ve Atıksu Tesisleri(Lahti Aqua) ziyaret edildi. Ziyaretin birinci derece önceliği katı atık bertaraf tesisleri olmakla beraber ziyaret esnasında bir adet atık su arıtma tesisi de ziyaret edilmiştir.

 Çalışma ziyaretinin son bölümünde ise katılımcılara Finlandiya ülke genelinde yaygın bir şekilde kullanılan ve kış aylarında aşırı soğukların etkisi ile araçlarda meydana gelen motor yağının, yakıtın veya diğer aksamlarının donmasının önüne geçen araç ısıtma sistemlerinin tanıtımı yapıldı.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye bir saatlik mesafede bulunan Lahti Şehri Belediye Başkanı Jyrki MYLLYVİRTA makamında ziyaret edildi. Samimi bir havada gerçekleşen ve Lahti Belediye Meclis Üyesi Sn. Alaattin Başboğa’nın da katıldığı ziyarette çeşitli konularda bilgi alış verişinde bulunuldu ve iki ülke belediyecilik sisteminin kıyaslaması yapıldı.

Son derece yoğun geçen ziyaret özellikle TRA1 Bölgesi belediyelerimiz açısından tecrübe paylaşımı ve Finlandiya’da kullanılan katı atık teknolojisini yerinde görmek adına son derece verimli geçti. Lahti şehrinde bulunan Kujala Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne yapılan ziyarette katı atıkların yüzde 90 oranında tekrar kazanıldığı gözlendi. Ziyaretin en dikkat çekici bölümü ise katı atıkların tekrar değerlendirilmesi ile 103 bin nüfuslu Lahti şehrinin tamamının kış aylarında ısıtılıyor ve şehrin tamamına sıcak su hizmeti veriliyor olması.

1975 yılında yer altına inşa edilen atıksu arıtma tesisi de çalışma ziyaretine katılan yönetim kurulu üyelerimiz tarafından incelendi.

Çalışma ziyaretine katılan yönetim kurulu üyeleri gezilen tesislerde kullanılan teknolojilerin üst düzey teknolojiler olduğunu ve bizim illerimizde de benzer teknolojilerin hayata geçirilmesi adına çalışmaların devam ettiğini belirttiler.’

 

 
Erdurmuş’tan kurbanlık uyarısı
 
Eylül ayında kışı yaşadılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İhtilal fikri yargılansın’
12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nde 4 yıl 8 ay cezaevinde yatan Nazım Bali, ...
Tarımda bitki sağlığı zirvesi
Erzurum’da Bitki Sağlığı çalışmaları ve 2014 yılı program toplantısı Doğu ...
Komşu kavgasında 3 kişi yaralandı
Erzurum'da aralarında husumet bulunan iki komşu arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.
 
Çınar kurban bedellerini açıkladı
Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürüttüğü ...
118 Köye bilişim yatırımı
İHSAN KUMRU-Pasinler İlçesine bağlı 17 kilometre uzaklıktaki Taşağıl köyü ...
İlk Hac kafilesi yola çıkıyor
Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek Erzurumlu ...
 
Erzurum Azerbaycan basınında
KUDAKA’nın çalışmaları ve Erzurum’un doğal güzellikleri Azerbaycan basınında ...
Altıparmak yanlışı düzelttirdi
Sosyal medyayı yakından takip eden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ...
Karakaya Köyü’nde taşlı, sopalı kavga: 1 yaralı
Karayazı ilçesinde çıkan çıkanda 1 kişi yaralandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva