ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
3 Kasım 2014 Pazartesi - 00:34

Erzurum’a 86 milyonluk DSİ yatırımı

M.COŞKUN-Devlet Su İşleri Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, 2014 yılı birim fiyatlarıyla tamamlanan ve devam eden işler için toplam 85 Milyon 923 Bin TL yatırım harcaması yapıldığını söyledi.

Erzurum’a  86 milyonluk DSİ yatırımı

Su kaynaklarının; geliştirilmesi, korunması, yönetilmesi, konularında dünya lideri olmayı misyon edinen ve Türkiye’nin su kaynaklarından faydalanmak, zararlarından korunmak, bilim ve tekniğe uygun olarak, milli menfaatleri gözeten bir yaklaşımla su ve ilgili toprak kaynaklarının geliştirilmesini sağlamak ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Çapkınoğlu, 2014 yılında bölgesel yatırımları anlattı.
Çapkınoğlu, “Bölge Müdürlüğümüzün 2014 yılı yatırım ödeneği başlangıçta 121 Milyon 489 Bin 472 TL. Bu ödenek içinde Erzurum’un payı 71 Milyon 345 Bin TL olmuştur. Gelişen durum ve ihtiyaçlara göre bugün itibariyle yatırım ödeneği 147 Milyon 679 Milyon 122 TL olarak revize edilmiş. Erzurum ilimiz de bu revize ödenek ile payını 85 Milyon 923 Bin 001 TL’ye yükseltmiştir. DSİ Erzurum Bölge Müdürlüğü olarak halkımızın gelirinin artması, arazilerimizin taşkınlardan korunması, içme suyu, enerji üretimine ayrı ayrı önem veriyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanılan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması, arazilerde daha verimli ürün elde edilmesi için tüm teknik personelimiz yaz-kış demeden çalışıyorlar. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Ülkemiz genelinde başlattığı ‘Bin Günde Bin Gölet’ hamlesi içerisinde Bölge Müdürlüğümüzün 25 adet taahhüdünde Erzurum ilimizde 21 adet tesis ile yer almaktadır. Bu tesisler içerisinde bugüne kadar ihtiyaç olmasına rağmen gündeme gelmemiş kısaca HİS dediğimiz Hayvan İçme Suyu Göletleri yapılmıştır. Bunlar yapılırken bulunduğu yerlerde sulanabilir arazilerin sulanması da gözetilmiştir. Yine bu kapsamda dere yataklarında akan suyun düzenli olmasını sağlayan ve taşkınlardan korunmanın temelini teşkil eden aynı zamanda da derelerin götürmüş olduğu toprak ve rüsubatı tutan tersip bentleri yapılmıştır. 2003–2014 yılları arasında tamamlanan tesislerle, 358 Bin dekar tarım arazisi sulamaya açılmıştır. Erzurum’un 2025 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanmıştır.” dedi.
2014 YILINDA TAMAMLANACAK İŞLER
2014 yılı sonuna kadar bitmesi planlanan işler hakkında bilgi veren Çapkınoğlu, “2014 yılı sonuna kadar bitirmeye çalıştığımız işler ise, Sakalıkesik Ovası Gez Tahliye Kanalı, Pazaryolu Barajı Tamamlama İnşaat, Çoruh Havza Rehabilitasyon Erozyon ve Rusubat Kontrolü, Erzurum-Horasan Kemerli Köyü, Erzurum-Horasan Hızırilyas Köyü ve Mahalle Arazileri Zivin Çayı, Erzurum-Narman Kuruçalı Köyü Kuruçalı Dere, Erzurum-Pasinler Alvar, Övenler ve Yastıktepe Köyleri, Erzurum-Şenkaya Değirmenli ve Yoğurtçular Köyleri, Erzurum-Tekman Katranlı ve Yiğitler Köyleri, Erzurum-İspir Alacabük, Cibali, İncesu ve Petekli Köyleri, Erzurum-Çat Babaderesi ve Kaplıca Köyleri, Erzurum-Narman İlçe Merkezi Devehan Deresi 2.Kısım, Erzurum-Karaçoban Kopal Beldesi, Erzurum-Pazaryolu Konakyeri Köyü Gavurluk ve Bozburun Dere İkm., Erzurum-Aşkale Dağyurdu Köyü, Erzurum-Narman KışlaköyKışlaköy Deresi, Erzurum-Uzundere Ulubağ Köyü, Erzurum-İspir Aksu Köyü Otluca Mahallesi Karşab Dere, Erzurum-Aziziye Sorkunlu Köyü, Erzurum-İspir Ahlatlı Köyü, Erzurum Çat Köseler ve Parmaksız Köyleri, Tortum Serdarlı Göleti, Erzurum-Tortum Konak, Erzurum-Aziziye İlçesi Kabaktepe Göleti, Erzurum-Çat Taşağıl Göleti, Erzurum-Köprüköy Yapağılı Göleti, Erzurum-Narman Başkale Göleti, Erzurum-Narman Kilimli Göleti, Erzurum-Oltu Çanakpınar Göleti. Bu çalışmalarımız sonunda tarımda elde edilen drenaj yani fazla suyun tarım arazilerinden uzaklaştırılması ve bir yerde toparlanmasıyla hem tarımdaki verimi arttırma hem de içme suyun oranlarında artış elde etmiş olacağız.” diye konuştu.
‘HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ YAKINDA HAZIR’
Hidroelektrik santralleri (HES ) projelerin son durumu ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler veren DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, HES projelerin en kısa zamanda bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Çapkınoğlu, “İşletme safhasında, 21 adet tesisin toplam kurulu gücü 613 Bin 96 Megawatt(MW), yıllık enerji üretimleri ise 1 Milyon 949 Bin 346 milyonKWh’tir. İnşaat Safhasında, 6 adet tesisin toplam kurulu gücü 190,21 MW, yıllık enerji üretimleri ise 477 Bin 392 milyonkWh’tir. Lisans ve İnşaat öncesi çalışmaları devam eden HES Projesi 23 adet tesisin toplam kurulu gücü 495,39 MWe, yıllık enerji üretimleri ise 1 Milyon 456 Bin 212 milyonkWh’tir. Kısaca özetlersek, genel toplam da 70 adet tesisin toplam kurulu gücü Bin 555,01 MWe, yıllık enerji üretimleri ise 4 Milyon 568 Bin 781  milyonkWh’tir.” dedi
GÜÇLÜ BİR ERZURUM İÇİN GÜÇLÜ PROJELER
2015 ve 2016 yıllarında bitirilmesi planlanan çalışmaları da aktaran Çapkınoğlu, “Erzurum’ da GÖL-SU projesi kapsamında, Planlama-proje safhasında 15 adet, inşaatı devam eden 1 adet, inşaatı biten 20 adet olmak üzere toplam 28 adet göl-su projesi bulunmaktadır.1000 günde 1000 gölet kapsamında 36 adet gölet bittiğinde, 56 Bin 378 dekar arazi sulanacaktır. Anadolu’nun zirvesi Erzurum, yapılan büyük yatırımlarla da doğunun incisi olma yolunda kararlılıkla gece gündüz ilerliyor. Bu yatırımları şöyle sıralayabiliriz. Pazaryolu Sulaması İnşaatı, Sakalıkesik Ovası Gez Tahliyesi Kanalı İnşaatı, Daphan Ovası Sulaması Yandereleri Islahı İnşaatı, Başköy Barajı İnşaatı, Narman Şehitler Barajı’dır. Bu ve henüz açıklayamadığımız birçok proje ve çalışmalarımızın uygulama ve yapımları 2015–2016 yılları sonunda tamamlanması hedeflenmektedir.”

 
‘Kerbela olayı doğru okunmalı’
 
TKDK’dan bölge tarımına yatırım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhsin 28 Ocak 2015 Çarşamba 18:40

birde şu planlama aşamasında olan yerlerin isimleri yazılsa yada açıklansaydı

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşın hakkını kim arayacak?
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici market fiyat farkının bir ...
Teşvikte pozitif ayırımcılık beklentisi
Hayvancılık sektörünün daha hızlı gelişebilmesi için sektörün girdi maliyetlerinin ...
Horasan ve Oltu önde
MAHMUT AKDAĞ-Kazım Karabekir ve Aziziye Vergi Daireleri dışında, diğer ...
 
Davutoğlu’ndan TANAP müjdesi
Ekim ayı içinde yeni Türkiye’yi inşa etme yolculuğunda önemli mesafeler ...
Eski havamız kalmadı..!
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un ocak-eylül dönemi uçak seferi sayısı bölge payı ...
Yol varlığında Erzurum farkı
Erzurum ve Ağrı’nın tamamını ve Artvin, Bayburt, Erzincan, Kars illerinin ...
 
‘Kayıt dışı çalışanlar, kendinizi ihbar edin’
Muhammed COŞKUN-Bumin, “Erzurum’da yüzde 30–35 civarı kayıt dışı çalışanı ...
‘Sende cevher varmış bunu eller ne bile..’
Altıparmak,“Erzurum, hayvan popülasyonu açısından ikinci sırada. Kirlenmemiş ...
Altıparmak’tan ‘fuar’ sitemi
Tarım ve hayvancılık konusunda Erzurum’un önemli bir yeri olduğunu vurgulayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva