ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
26 Ekim 2016 Çarşamba - 22:33

Erzurum YÖREX'te ilgi odağı oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center’da açıldı.

Erzurum YÖREX te ilgi odağı oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center’da açıldı.

70 ilden, 116 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve 234 firmanın katıldığı fuarda, başta coğrafi tescilli ürünleri olmak üzere yüzlerce yöresel ürün tanıtılıyor. 30 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarda Erzurum’u, yöresel ürünler satan firmaların yanı sıra, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) temsil etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katıldığı açılış töreninin ardından, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ile bazı milletvekilleri ve gazeteci Yavuz Donat şehirlerin stantlarını gezdi. Fuar alanının girişinde, Erzurum Cağ Kebabı’nın yapıldığı standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’la birlikte cağ kebabı kesti. Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler daha sonra 10 bin metrekare kapalı alana sahip fuar merkezindeki Erzurum standını gezdi. Burada ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Adil’le bir süre sohbet eden Hisarcıklıoğlu’na stantta, Erzurum’un ve bölgenin en büyük et entegre tesislerinden biri olan Oral Et Entegre A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral tarafından Erzurum sucuğu tattırıldı. Sucuğun tadını beğenen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Erzurum’un, Kayseri’nin, Afyon’un sucuğunun hepsinin lezzetleri farklı bir güzel. Bu ve bunun gibi lezzetleri böyle fuarlarda insanlarımızın beğenisine sunmalı, daha geniş pazarlara açılmalıyız.” diye konuştu.

Erzurum standında, TOBB Başkanı Hisarcılıoğlu ve gazeteci Yavuz Donat’a ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından da gümüş işlemeli Oltu taşı tespih hediye edildi. Erzurum standının misafirlerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Esker AŞ. tarafından, “Erzen Deri” markasıyla üretilen deri kemer ve cüzdan hediye edildi.

ÖZAKALIN; “YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yörex’in, Erzurum’un yöresel ürünlerinin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Antalya Ticaret Borsası’nın öncülüğünde 7 yıl önce temelleri atılan fuarın cazibesinin ve katılımcı sayısının her geçen gün arttığını dile getirdi. “Yörex’in pazara erişim noktasında üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Başkan Özakalın şunları söyledi;

“Markalaşma ve ürünlerimizin coğrafi tescil alması ve markalaşması büyük önem arz ediyor. Bu sebeple, şehrimizde üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünleri, ulusal ve küresel ölçekte tanıtımını sağlamak ve bu ürünlerin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olmak amacıyla 7 yıldır düzenlenen bu fuara beşinci defa katılım sağlıyoruz. Yöresel ürünlerimizin markalaşması adına ETSO olarak bu tür organizasyonları takip eden ve destek sağlayan kurum olmak da bizi ayrıca mutlu ediyor. Değişen ülke ve dünya şartlarına uyum sağlamak adına elimizdeki kıymetlere sahip çıkmalıyız”

Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği Erzurum standında, Oltu taşı, ehram, deri ve bakır ürünlerinin yanısıra, İspir Kuru Fasulyesi, Dut Pekmezi, Petek Bal, Süzme Bal, Göğermiş Peynir, Civil Peynir ve Tereyağı gibi yöresel ürünler yer aldı.

 
Erzurum’da EYOF 2017 seferberliği
 
Hayır Çarşısı’dan öğrencilere kışlık giysi yardımı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilhami çöğender 27 Ekim 2016 Perşembe 14:33

sanayi ürünlerine daha çok yer ayırmalısınız sanayiciyi teşvik bakımından inşallah Erzurum hak ettiği yeri yakalar saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum çiftçisine müjde
Erzurum’un da içinde bulunduğu, 42 ili kapsayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının ...
Erzurum Esnafı için son 6 gün
Fırat, esnaftan borçların yapılandırılmasını sağlayan 6736 sayılı yasadan ...
Bulutlar yatırım planını açıkladı
Palandöken ilçesinde adeta yatırım seferberliği ilan edildi
 
Erzurum markaları YÖREX’te
“Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 5 gün sürecek YÖREX’te Erzurum ...
İŞKUR’dan işsizlere umut yaklaşımı
M.COŞKUN-İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim programlarından 9 ayda Bin 498 kişi yararlandı.
13 yılda 569 milyon TL mikro kredi
Türkiye Grameen Mikro kredi Programı Erzincan ve Kahramanmaraş Bölge personel ...
 
Doğu’da Teşvik Sinerjisi
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hükümetin açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu’da ...
Erzurum’un ticaret hacmi büyüyor
M.AKDAĞ-Erzurum Ticaret hacmi bakımından Türkiye illeri sıralamasında ...
Erzurum’un proje vizyonu açıklandı
Erzurum Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vekili ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva