ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
15 Aralık 2016 Perşembe - 13:23

Erzurum Tarım Standı yoğun ilgi gördü

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından bu sene 4. sü düzenlenen Erzurum Günlerine katıldı.

Erzurum Tarım Standı yoğun ilgi gördü

Erzurum’un gerek kamu gerek sivil toplum örgütü ve işletmelerinin bir araya geldiği Erzurum Günlerinde Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Valilik bünyesinde Erzurum tarımı ve hayvancılığına yönelik farkındalık çalışması yürüttü. Gerek afişlerle gerekse ürünler ile Erzurum’un tescillenmiş ve tescile değer tarım ve hayvancılığına dayalı ürünlerinin farkındalığı oluşturuldu.
Stantta sergilenen Coğrafi işaretli İspir Fasulyesi, Karnavas Pekmezi, Erzurum Civil Peyniri, Erzurum Küflü (Göyermiş) Civil Peyniri, Oltu Çağ Kebabı, Erzurum Kadayıf Dolması ile tescil aşamasındaki Hınıs Fasulyesi ve tescile değer olan Erzurum Yayla Çiçek Balı, Erzurum Et ve Süt ürünleri, Peynir helvası yanında Erzurum’un kültürüne yer etmiş olan kartolu (patatesi) sergilendi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 7-11 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve ilçe Kaymakamlıklarının ve Belediyeleri faaliyetlerini tanıtıcı etkinliklerde bulundu. Stantların genel ağırlığının tarım ve hayvancılık ürünlerinin olması il ekonomisinde tarım ve hayvancılığın nedenli önemli olduğunu vurgular şekilde idi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda gurbetteki Erzurumlu katıldı
Erzurum tanıtım günleri programının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakan'ı Prof. Dr. Recep Akdağ "Erzurum için içinde bulunduğu bölgenin lokomotifi diyebiliriz. Erzurum artık limanlara çok yakın. Biz artık Erzurum olarak limanlara çok yaklaşıyoruz. Erzurum'un ticari hayatını canlandırmak için 100 yıllık bir rüya gerçekleşmiş oluyor. Büyük bir proje önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçmiş olacak." dedi.
"Sürdürülebilir bir istihdam oluşturacağız"
Bakan Akdağ, Erzurum'un Türkiye'deki 23 cazibe merkezinden biri olduğuna vurgu yaparak, "Cazibe merkezi ile Erzurum, etrafındaki üç il ile Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ile beraber bir cazibe merkezi oldu. Yatırımcıya arsa veriyoruz. Yatırımcının binasını devlet olarak biz yapacağız. Yatırımcının o binanın içine koyacağı üretim tesislerine, ekipmana 7 yıl faizsiz kredi veriyoruz. Daha sonra işletme dönemi için finansal destek veriyoruz. Özellikle tıbbi cihaz ve malzeme açısından Erzurum'u ve bu üç ili bir kümelenme merkezi yaparak uzun süreli alımlarla sürdürülebilir bir istihdam oluşturacağız" açıklamasında bulundu.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'da, Erzurum'un Cazibe merkezleri programı ile Doğunun merkezi haline geldiğini söyledi.
Hükümetin, Cazibe Merkezleri programı ile Doğu Anadolu bölgesinde çok önemli bir kalkınma seferberliği başlattığını, iş dünyası için de Erzurum'un önemli bir yatırım merkezi haline geldiğini ifade eden Vali Azizoğlu; "Erzurum ve çevresindeki illere yatırım yapacak kişilerin karlı bir yatırım yapacaklarına yürekten inanmalarını istiyorum. Çünkü Erzurum 5 saatlik mesafede 100 milyonluk bir tasarım merkezi olan büyük bir ticaret merkezidir. Erzurum Valisi olarak Erzurum'un tüm bürokrat ve belediye başkanları olarak yatırımcılarımıza her türlü desteği vereceğimize de huzurlarınızda söz veriyorum. Yatırımcılarımız için hazine arazilerinin, organize sanayi bölgesinin hazır olduğunu ve her yatırımcıya istediği oranda imarlı yatırım parselleri tahsis edeceğimizi belirtmek istiyorum." dedi.
Erzurum Günleri için Atatürk Kültür Merkezine gelen siyasiler ve bürokratlar stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar.

 
KHB'den Polise destek
 
Medya Sanat Evi’nden: 'Kim bu Hamlet?'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış Turizminde yeni gelişme
Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, Erzurum’a gelerek ...
KUDAKA'ya atama
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterliğine Atatürk Üniversitesi ...
ETB’dan üyelerine “nefes kredisi”
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, ülkedeki ...
 
KOSGEB destek başvuru süreci başlıyor
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ...
MÜSİAD'tan sert tepki
İstanbul’da gerçekleşen 38 kişinin şehit olduğu, 14’ü yoğun bakımda olmak ...
ETB'de besicilik gündemi
Sekmen, hayvancılık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi
 
DAİB'ten Ortadoğu açılımı
DAİB gıda sektörünü Abu Dabi Sial Fuarında tanıttı
PTSO’dan Pasinler Emniyetine geçmiş olsun ziyareti
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Ayrancı ve yönetim kurulu ...
Ekonomide tarihi adım
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva