ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
15 Ağustos 2014 Cuma - 08:14

Erzurum TKDK'dan yatırımlara tanıtım yaklaşımı

İHSAN KUMRU-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projelerin uygulama sürecini yerinde görmek üzere tanıtım ve teknik gezisi düzenlendi.

Erzurum TKDK dan yatırımlara tanıtım yaklaşımı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’nden destek alarak hayata geçirilen projelerin yerinde görülmesine yönelik düzenlenen tanıtım gezisinde konuşan İl Koordinatör Vekili  Dr. Atilla Özlü, Aziziye ilçesine bağlı Atlıkonak, Çiğdemli  ve Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar Köylerindeki  desteklenen projelere ilişkin  bilgiler verdi.

Özlü, “Erzurum İl Koordinatörlüğünün Ekim 2011 tarihinde çıktığı ilk çağrı döneminden bu güne kadar 56 projenin sözleşmeleri imzalandı. İmzalanan bu projelerin toplam yatırım tutarı, 49,6 milyon TL. Türkiye Cumhuriyeti ve AB’nin ortak hibe desteği ise 23,34 milyon TL olarak gerçekleşti. Daha sonra imzalanan bu sözleşmelerin 45 tanesinin ödemesi yapılarak, kalan 11 projenin ise bir kısmının yapım işleri, bir kısmının da makine ekipman alım süreçleri devam ediyor. Bu yıl içerisinde ödemeleri yapılacak.”bilgisini verdi.

 İl Koordinatörlüğü olarak önümüzdeki birkaç ay içerisinde çıkacakları 13. Çağrı döneminde amaçlarının proje sayısını artırmak olduğunu dile getiren Özlü, Hibe desteklerindeki artışı yatırım ajanslarının çeyiz sandığı olarak yorumladı. Özlü, “TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak IPARD programı kapsamında yeni veya mevcut tarımsal işletmelerin AB standartlarına yükseltilmesine yönelik yapılacak her yatırım ve destek verilen her yeni projenin Erzurum’un gelişmesi için yeni bir istihdam alanı, gelişmişlik için yeni bir basamak ve yarınlara ulaşma adına atılmış güçlü bir adım teşkil etmektedir. Ayrıca yapılan desteklerle ilimizin sosyo-ekonomik gelişmişliği üzerinde itici bir güç meydana getirmektedir.” Dedi

YATIRIMLARA GEZİ

İlk olarak Aziziye ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde kurulan 100 Büyük Baş süt üretim tesisinde incelemelerde bulunan Özlü, proje hakkında bilgi verdi. Özlü, “İşletme sahibi Şakir Demirci şirket adına bu projeyi İl Koordinatörlüğümüze 7.  Başvuru çağrı döneminde sunmuştu.  Yüzde  65 oranında hibe desteğinden yararlanarak hayata geçirdiği bu işletmenin toplam yatırım tutarı 2 milyon 523 bin TL.

Daha sonra Aziziye ilçesine bağlı Atlıkonak köyüne geçen Özlü, Burada kurulan 100 Büyükbaş süt üretim tesisi projesinde incelemelerde bulundu. Özlü, projenin içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi:  Bu proje İl Koordinatörlüğümüze 6.  Başvuru çağrı döneminde şirket yetkilisi Serdar Çevrim tarafından sunulmuş ve yüzde 65 oranında hibe desteği almış bir tarımsal işletmedir.  2013 yılı sonlarına doğru tamamlanan bu projenin toplam yatırım tutarı 2 milyon 223 bin TL.

Aziziye’den Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar Köyünde kurulan Özden Arıcılığı Geliştirme Projesini denetleyen Özlü,  “ Bu proje İl Koordinatörlüğümüze 9.  Başvuru çağrı döneminde sunulmuştur. 178 bin TL uygun harcama tutarı olan bu projenin yüzde 50 desteklenmiş olup toplam 89 bin TL destek ödemesi yapılmıştır.”

ÖZLÜ’NÜN DEĞERLENDİRMESİ

Yapılan gezi ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Özlü, “Bu gün hibe desteklerimizle hayat bulan projelerde işletme sahipleri ile siz değerli basın mensupları önünde ortaya koymuş olduğumuz bu fotoğraf, inanıyorum ki potansiyel faydalanıcı olarak nitelendirdiğimiz çiftçi ve yatırımcıların İl Koordinatörlüğümüzün sunduğu son derece cazip fırsatlarla buluşmasına oldukça önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Erzurum il Koordinatörlüğü olarak hedefimiz il koordinatörlüğümüz sınırları içerisinde destek kapsamımızda işletme yapmayı planlayan, yatırımcıya veya potansiyel faydalanıcıya ulaşmaktır.” dedi

YATIRIMCIDAN TEŞEKKÜR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak IPARD desteği  alan İşletme sahibi Şakir Demirci, bu projenin herkes için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Demirci, “2013 yılı sonlarına doğru bu projeyi tamamlayarak, 100 tane Almanya’dan gebe düğe getirdik. Bu Almanya’dan getirdiğimiz pedikli gebe düvelerden oldukça yüksek miktarda süt elde ediliyor. Böylelikle hem tarımsal anlamda destek sağlamış olacağım, hem de bu proje sayesinde  kendi işimin patronu oldum. Projeye desteklerinden dolayı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Erzurum İl Koordinatörlüğü yetililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu

 
Sığır Çiçeğine savaş
 
Vergi bilgilendirmesinde yeni süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankacılıkta Malatya Erzurum rekabeti
Mahmut AKDAĞ-Erzurum’da faaliyet veren banka şubesi sayısı 69’dan 70’e ...
Erzurum konutta 2., taşıtta birinci sırada
Mahmut AKDAĞ-Erzurum 2014 yılı Mart-Mayıs ayları diliminde Bölge illeri ...
Sebze Bahçeleri Projesinde hasat zamanı
Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bölgede ...
 
Büyükşehir'den taksimetre uyarısı
M.COSKUN-Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi, taksimetrelere zam yaptı. ...
Büyükşehir payları açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyesi haziran ayında 20.4 milyon ...
İşte Erzurum’un 7 aylık çek gerçeği
MAHMUT AKDAĞ-BB Risk Merkezi'nce Duyurusu Yapılan İbrazında Ödenen Çeklerin ...
 
Erzurum’a yüzde 11.3’lük teşvik payı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un teşvikli yatırım bölge payı haziranda yüzde 11,36, ...
14 yılda 74 bin kişilik istihdam
MAHMUT AKDAĞ-14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde haziran ayında ...
Erzurum’a haziran’da 5, 6 ayda 16 yatırım
M.AKDAĞ-Erzurum’da haziran ayında 5, yılın ilk altı ayında 16, 2001-2014 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva