ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>SPOR
4 Ocak 2022 Salı - 13:44

Erzurum, Spor Turizminde öne çıkan iller arasında

Eskiden Türk takımlarının yurt dışı kampına gittiğini aktaran TÜRSAB Spor İhtisas Başkanı Yaşacan, “Şimdi Bolu, Erzurum, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar’da yaz kamp tesislerimiz var. Yaz kamplarında Avusturya ve İsviçre’ye rakip olduk. ‘ açıklamasını yaptı

Erzurum, Spor Turizminde öne çıkan iller arasında

Eskiden Türk takımlarının yurt dışı kampına gittiğini aktaran TÜRSAB Spor İhtisas Başkanı Yaşacan, “Şimdi Bolu, Erzurum, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar’da yaz kamp tesislerimiz var. Yaz kamplarında Avusturya ve İsviçre’ye rakip olduk. ‘ açıklamasını yaptı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Spor İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan, kış kamp döneminin korona virüsün seyrine bağlı olduğunu belirterek, "Takımların gelme durumu hepsi son dakika. Antalya’da futbol kampı için belirli yerler doldu, belirli yerlerde rezervasyonlar daha iyi. Son dakikada gelenler olabilir, pandemiye göre şekilleniyor" dedi.
Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli spor kamp destinasyonlarından Antalya'da pandeminin etkisi devam ediyor. Pandemiye rağmen doluluk oranının üst seviyede olduğu kentte, birçok takım ise son dakika rezervasyonları yaptırıyor. Geçtiğimiz yıla oranla daha hareketli olan sektörde, Rusya, Ukrayna Almanya, Danimarka gibi ülkelerden futbol takımları kampa geliyor. Futbolun yanında basketbol, yüzme ve voleybol takımları da son dönemde kentte kamp yapmayı tercih ediyor.
Recep Şamil Yaşacan, ocak, şubat ve mart aylarında yapılması planlanan kamp dönemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşacan, spor turizmini pandeminin bile durduramadığını sadece yavaşlattığını söyledi. Antalya’nın spor kampları için dünyanın ve Türkiye’nin en uygun bölgelerinden biri olduğunun altını çizen Yaşacan, “Antalya’da futbol sezonu var şu anda. Özel sektöre ait 200 futbol sahası var. Golf sahalarımız mevcut. Kano, rugby, bisiklet takımları, yüzme, voleybol, basketbol, judo, tekvando gibi takımlar var. Antalya şu anda kış kampı konumunda” diye konuştu.
"SON DAKİKA REZERVASYONLARI ÇOĞUNLUKTA"
Pandemi nedeniyle futbol takımlarının kamplarını kestirebilmenin zor olduğunu dile getiren Yaşacan, “Son dakika rezervasyonları çoğunlukta şu an. Hiç kimse net olarak ülkesinde pandemi nedeniyle kapanma olacak mı olmayacak mı bilmiyor. Avrupa, BDT ülkelerinin takımlarının şu anda rezervasyonları var, geleceklerini söylüyorlar. Eskisi gibi çok takım gelmese bile eskiye yakın kamp dönemi olacak. Yavaş değiliz ama çok da hızlı değiliz. Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Estonya, Litvanya, Özbekistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Çekya, Slovenya, Polonya gibi ülkelerden takımlar var. Ayrıca İsviçre, Almanya, Danimarka’dan takımlarımız var. Ama hepsi son dakika. Antalya’da futbol kampı için belirli yerler doldu, belirli yerlerde rezervasyonlar daha iyi. Son dakikada gelenler olabilir, pandemiye göre şekilleniyor. Ne olacağını bilemiyoruz” dedi.
"PANDEMİ SÜRECİ HERKESİ ETKİLEDİĞİ GİBİ BİZİ DE ETKİLİYOR"
Gelecek olan bazı takımlardan bahseden Yaşacan, “Dinamo Kiev, Shaktar Donetsk, Dinamo Moskova, Kızılyıldız gibi takımlar geliyor. Açık olan ülkelerin bütün büyük takımları bize kampa gelecek. Pandemi süreci herkesi etkilediği gibi bizi de etkiliyor” ifadelerine yer verdi.
"KAPALI SPOR SALONU DESTEĞİ LAZIM"
Antalya’nın sadece sportif altyapısı değil, konaklama, iklim ve ulaşım gibi konularda avantajlar sağladığını dile getiren Şamil Yaşacan, “Kano grupları, basketbol, voleybol, yüzme takımları bölgeye geliyor. Bu noktada kapalı spor salonlarının sayısı artarsa daha çok kamp organizasyonu olacaktır. 10 tane daha büyük salon yapılırsa daha iyi olur. Çünkü gelen takımlar birbirleri ile antrenman maçı yapmak ister. Bir salon ile olmuyor. Neden futbolda bir numarayız? Çünkü 200 sahamız var. Çok takım gelince, çok maç oluyor. Takımlar tercih ediyor. Bölgemizde yarışmalar, turnuvalar yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
"SPOR TURİZMİ ÜLKEMİZİN TANITIM YÜZÜDÜR"
Spor turizminin ülkemiz için çok önemli olduğunu vurgulayan Yaşacan, "Spor turizmi ülkemizin tanıtım yüzüdür. Takımlardaki bir ünlü oyuncu öz çekim yapıp paylaşıyor, ne oluyor dünyanın her yerine tanıtım oluyor. Ülkelerine kar yağarken sporcu güneşli bir havada fotoğraf çekiyor. Spor turizmi erken rezervasyona katkı veriyor. Bu paylaşımı gören Antalya’da tatil yapmak istiyor, spor turizminin güçlü bir tanıtım gücü var” açıklamasını yaptı.
"2-3 YIL İÇİNDE KAMP İÇİN AVRUPA'YA TAKIMIMIZ GİTMEYECEK"
Eskiden Türk takımlarının yurt dışı kampına gittiğini aktaran Yaşacan, “Avusturya, Almanya, İsviçre, Hollanda’ya kampa giderdi. Şimdi Bolu, Erzurum, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar’da yaz kamp tesislerimiz var. Yaz kamplarında Avusturya ve İsviçre’ye rakip olduk. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde hiçbir Türk takımı Avrupa’ya kampa gitmeyecek. Bizim Türk takımlarımızı oradaki turnuvalara özel olarak çağıracaklar. Artık bizimle yarış etme şansları yok. Altyapılarımızı oturtursak spor turizmi konusunda hiçbir ülke bizimle yarışamaz. Devletimiz zaten gereken desteği veriyor, özel sektör bir tesis yaparken spor turizmine göre çalışma yapması gerekir” ifadelerine yer verdi.

 
Yeşilay’dan ‘Renklerini Yeniden Kazananlar’ yaklaşımı
 
Aydemir: ‘Mukaddesatımız kırmızı çizgimizdir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor’da Menemenspor mesaisi
Erzurumspor 2022’in ilk maçında 9 Ocak Pazar günü saat 13:30’da Erzurum ...
GSİM şampiyonları ödüllendirdi
Kros Liginde Türkiye Şampiyonu olan Karayazı Belediyespor Atletizm takımı, ...
Erzurumspor ilk yarı en’leri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Türkiye Futbol Federasyonu Spor Toto 1’inci ...
 
Palandöken 2022’ye kayakseverlerle girdi
Erzurum Palandöken Kayak merkezinde yılın ilk gününde pistler tatilcilerle doldu taştı.
Krosta Karayazı farkı
Adana’da yapılan Bölgesel Kros Ligi Türkiye Şampiyonası’nda U14 Erkeklerde ...
Özel çocuklar için  özel program
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ...
 
Aydın’dan Öztürk’e ziyaret
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, ...
İpçioğlu bir ilki başardı
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Fatih Arda İpçioğlu, ...
Erzurumspor açık ara önde
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Spor Toto 1’inci Ligde şampiyonluğun en güçlü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva