ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
 Meteorolojiden uyarı
 Meteorolojiden uyarı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
9 Kasım 2012 Cuma - 13:10

Erzurum Ova’sında kuş gözlemi

Erzurum Ovası’nda dürbünlerle kuşları gözlemleyen üniversiteliler, konferanstaki tek poster sunumla Bayburt’ta tespit ettikleri 41 tane kuş türünün fotoğrafını sergiledi.

Erzurum Ova’sında kuş gözlemi

BAYBURT (İHA) - Bayburt Üniversitesi öğrencileri, bu yıl Erzurum’da yapılan “14. Türkiye Kuş Konferansı”na katıldı. Erzurum Ovası’nda dürbünlerle kuşları gözlemleyen üniversiteliler, konferanstaki tek poster sunumla Bayburt’ta tespit ettikleri 41 tane kuş türünün fotoğrafını sergiledi.
Erzurum Turizm Elçileri Derneği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Doğa Derneği’nin organize ettiği “14. Türkiye Kuş Konferansı”, ‘kuş gözlemciliği ve kuş koruma’ ana temasıyla bu yıl Erzurum’da gerçekleştirildi. Bayburt Üniversitesi’nin de ilk kez katıldığı konferans sonrasında katılımcılar, çok sayıda kuş türünün barındığı Erzurum Ovası’na hareket etti. Horon ve kolbastı eşliğinde konferansa start veren katılımcılar, daha sonra ellerindeki dürbünlerle kuşları gözlemledi. Bol bol kuşların fotoğrafını çeken katılımcılar, daha sonra Erzurum’un Aşkale ilçesine hareket etti.
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahman Sefalı ile bölüm öğrencileri Elif Velieceoğlu ve Emine Seher Davarcıoğlu, “Bayburt’un Bazı Yaban Kuşları” konulu poster sunum ile konferansa katıldı. Bayburt Üniversitesi grubu, konferansta gerçekleştirdiği tek poster sunumda Bayburt ve civarında fotoğrafladıkları 41 çeşit kuşun fotoğrafını sergiledi. Öğretim Görevlisi Sefalı, bu yılki konferansa üniversite (Bayburt Üniversitesi) olarak ilk katılımı gerçekleştirmiş olmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Geçit bölgeleri biyolojik çeşitliliğin yoğun olarak görüldüğü yerlerdir. Geçitler, özellikle jeolojik çağlardan beri canlılara sığınak olmuştur. Bayburt, Kop Dağı Geçidi ve Zigana Geçidi gibi iki önemli yükselti arasında bulunan, kendine özgü geçiş iklimiyle, biyolojik çeşitlilik bakımından ülkemizin atar damarı sayılacak yerlerden biridir. Tüm bunların yanı sıra ilimizden geçen Çoruh Nehri, yılın her zamanında canlılar için oldukça önemli bir su ve besin kaynağıdır. Yani kendine özgü iklim ve coğrafyasıyla Bayburt, biz biyologlar ve doğa gözlemcileri için paha biçilmez bir yerdir. Bu çalışmamızda kuşlara ilgi duyan öğrencilerimizle Bayburt’ta kuş gözlemciliğine başlamış bulunmaktayız. Şehir merkezinde yapacağınız kısa yürüyüşlerde bile birçok kuş türüne rastlayabilirsiniz. Mesela Bayburt Kalesi’ne dikkatli gözlerle bakacak olursanız ‘kalenin bekçileri’ diye tabir ettiğimiz 20’den fazla kuş türünü görebilirsiniz. Bu bekçilerden ilk olarak Kızıl Şahin (Buteo rufinus) ve Kara Kulaklı Kuyrukkakan (Oenanthe hispanica) ile karşılaşabilirsiniz. Ya da Yenişehir Parkı’nda biraz daha uzun olabilecek bir yürüyüşte 30 civarında kuş türünü görmeniz mümkün. Konferansta Bayburt’ta tespit ettiğimiz 41 kuş türünü sunmuştuk. Son gözlemlerimiz sonucunda ise 49 kuş türünü fotoğrafladık. Son gözlemlediğimiz kuşlardan bazıları; Kaya Sıvacısı (Sitta neumayer), Çam Baştankarası (Periparus ater), Angıt (Tadorna ferruginea) ve Yeşil Ağaçkakan (Picus viridis) kuşlarıdır. Gözlemlerimize göre, Bayburt’ta 100’den fazla yabani kuş türünü fotoğraflayabileceğimize inanıyoruz. Kuş gözlemciliğimizi devam ettirerek Bayburt’ta doğa meraklısı herkese ‘doğa arkadaşlığı’ edebileceğimizi söylemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
‘Kuş gözlemi’, ‘envanter oluşturma’, ‘kuş koruma çalışmaları’, ‘eğitim faaliyetleri’ ve ‘farkındalık yaratma’ gibi konuların ele alındığı konferansa kuş gözlemcileri ve doğaseverler başta olmak üzere konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve üniversitelerin ilgili uzmanları katıldı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda başlayan etkinlikler üç gün sürdü.
 

 
Baro’dan bölücülere sert tepki
 
GSF’li Yetenekler övgü aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelli Otobüsü Erzurum’da
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan ve ilk etapta ...
Meralar ağaçlandırılıyor
Oltu ve çevre ilçelerde meralar ağaçlandırılıyor
Bu olay ders olsun..!
Erzurum’da Salı günü yaşanan, Yoncalık’ta toprak damlı bir evin çökmesi ...
 
Duman’dan Radyolojik çağrı
Sağlık Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, “Radyoloji çalışanlarının bir ...
Organ Bağışı İçin El Ele
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi ...
Sağlıkta yeni süreç
Erzurum ili Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak atanan Fazlı Erdoğan, ...
 
Buna aile ne yapsın..!
Erzurum’da ilköğretim okulu öğrencilerinin bahçe duvarını aşarak okuldan ...
Nereden nereye...!
Çok değil bundan on yıl öncesine kadar uçakla yolculuk tam manasıyla lükstü. ...
Erzurum’da çocuk olmak
Erzurum’da yaz aylarının sona ermesiyle birlikte çocuklarda evlerine çekiliyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva