ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
HABERLER>GUNCEL
11 Nisan 2014 Cuma - 14:27

Erzurum Kutlu Doğum coşkusunu yaşayacak

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla,"Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konulu sempozyum düzenlenecek

Erzurum Kutlu Doğum coşkusunu yaşayacak

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla,"Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konulu sempozyum düzenlenecek. Erzurum il Müftülüğü KonFerans Salonunda gerçekleştirilecek olan sempozyum 18-20 nisan tarihleri arasında 09:00-17:00 saatleri arasında yapılacak. Hafta dolayısıyla Yakutiye Medresesi’nde el yazması eserler sergilenecek.

Öte yandan Diyanet işleri Başkanlığı’nca Her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Haftası WEB sitesi’nin  2014 Yılına Özel yayını da başladı.

KUTLU DOĞUM HEYECANI YARIN BAŞLIYOR…

Hz. Peygamberin doğumunun yıl dönümü münasebetiyle her yıl büyük bir coşkuyla idrak edilen ‘Kutlu Doğum Haftası’ heyecanı yarın başlıyor. Hz. Peygamber’in 1443. doğum günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Ankara Arena Spor Salonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün teşrifleriyle başlayacak olan resmi açılış programında sala ve salavatlar eşliğinde siyer-i Nebi anlatımı yapılacak.

13 Nisan Pazar günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onurlandıracağı programla devam edecek olan etkinlikler, 14 Nisan Pazartesi Trabzon'da, 16 Nisan Çarşamba Günü Şanlıurfa'da, 19 Nisan Cumartesi Erzurum'da Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in katılımıyla sürecek.

Ayrıca Kahramanmaraş, Aydın, Sakarya, Çorum, İzmir, Yalova, Adana, Hatay, Gaziantep, Nevşehir, Kırıkkale, Amasya, Kayseri ve Çanakkale'de de Kutlu Doğum Haftası, Başkanlığın hazırladığı programlarla kutlanacak.

HZ. PEYGAMBER, DİN VE SAMİMİYET…

Hafta münasebeti ile toplumda farkındalık oluşturmak adına bu yıl düzenlenecek etkinliklerin ana teması, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendi.

Hafta dolayısıyla hazırlanan ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ adlı kitap için bir sunuş yazısı kaleme alan Başkan Görmez, "İhlas ve samimiyet, inancın, kulluğun ve itaatin sadece ve sadece alemlerin Rabbi olan Allah'a özgü kılınmasıdır. İhlas ve samimiyet bütün ibadetlerin her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır" dedi.

Dinin doğru veya yanlış anlaşılmaya müsait bir zemini olduğunu belirten Başkan Görmez, sunuş yazısında şu ifadelere yer verdi;"Din eğer doğru anlaşılırsa insan hayatında su ve havakadar önemli ve tabiidir. Ancak yanlış anlaşıldığında bu tabiilik bozulur. Bu yanlış anlamanın vereceği zarar da dinsizliğin vereceği zararla eşdeğerdir. İhlas ve samimiyet dinin özüdür. İhlas ve samimiyet, inancın, kulluğun ve itaatin sadece ve sadece alemlerin Rabbi olan Allah'a özgü kılınmasıdır. İhlas ve samimiyet bütün ibadetlerin her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır. İhlas Allah'a karşı olduğu gibi insanlara, canlı, cansız bütün varlıklara da gösterilen samimiyettir. İhlas olmazsa ruhumuzun miracına sebep olması gereken namazlarımız bizleri kötülükten alıkoyamaz. İhlas olmazsa oruçlarımız artık bizim için kalkan değil, sadece açlık ve susuzluktan ibaret kalır. İhlas olmazsa kurbanlarımız Rabbimize kurbiyete vesile olamaz, elimizde kalan sadece onların etleri ve kanları olur. İhlasın yerini gösteriş, samimiyetin yerini riya almışsa, sağ elimizin verdiğini sol elimizin bilmemesi gereken fedakarlıklarımızı herkes biliyorsa, o vakit sadakalarımız Rabbimize sadakatimizi ifade etmekten çok uzakta demektir. Gösteriş malzemesi yapılan sadakalar, ömrümüze bereket getirmekten ziyade bizi çoraklaştırır.

"SAMİMİYETİN KAPISINI NE ZAMAN ÇALACAĞIZ?"

İhlas ve samimiyet sadece inanç ve ibadetlerde değil insan ilişkilerinde de önemlidir. Müslüman'ın Müslüman'a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Uzaklarda bir yerlerde boynu bükük bir halde ihlas bizi bekliyor. Riyadan, kibirden, ikiyüzlülükten uzaklaşıp samimiyetin kapısını ne zaman çalacağız? Kulluk gösterilerinden, gösteriş bağımlılığından, iyilikleri pazarlarda satmaktan uzaklaşıp ihlas, samimiyet ve takvanın gönlünü ne zaman alacağız? Sahi yolculuğumuz nereye? Bizler kimin muhaciriyiz? Ayet-i kerimede de ifade edildiği gibi Allah'ın azabından sadece O'nun ihlaslı kulları kurtulacaktır.

 
Aziziye’den eğitimde Avrupa açılımı
 
‘Mukaddes Miras’ Erzurum’da sergilenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Animasyon filmlerinin gelişim süreci ve İzlenmeleri
Animasyon filmlerinin gelişim süreci ve izlenme oranlarına yönelik olarak ...
Kılıç, Çat Müftülüğü’ne atandı
Van’ın Çatak İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken Erzurum Çat İlçe ...
‘Erzurum Türk Milleti’nin özü’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Erzurum'un Türk milletinin ...
 
Emniyette 169’uncu yıl coşkusu
Erzurum’da Polis Haftasının 169.Yıldönümü Havuzbaşı’nda düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı.
Sekmen’den Rafineri ve Santral sözü
Sekmen, petrol ve doğalgaz hatlarının geçtiği, enerji koridoru durumundaki ...
İşte Erzurum'un önceliği...!
MAHMUT AKDAĞ-Net göç hızının eksilerde seyrettiği, nüfus artış hızının ...
 
Sekmen’den ilk kutlama
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. ...
Saldırganın annesi özür diledi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan şahsın ...
Orhan’dan istişare vurgusu
Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı makamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva