ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Ağustos 2015 Salı - 01:26

Erzurum Kültür Yolu’na kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ve iddialı projelerinden biri olan Kültür Yolu Projesi’nin 1. Etap Kamulaştırma Çalışması tamamlandı.

Erzurum Kültür Yolu’na kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ve iddialı projelerinden biri olan Kültür Yolu Projesi’nin 1. Etap Kamulaştırma Çalışması tamamlandı.

Şehir medeniyeti ve tarih temalı projede kapsamında 18 tescilli sivil mimari örneği Tarihi Erzurum Evleri’nin restorasyonu başladı. Erzurum Kalesi çevresindeki kamulaştırılan bölgede hak sahiplerine 45 milyon lira ödendi. Proje kapsamında söz konusu alanın koruma amaçlı imar planı, kentsel tasarım projesi ve birinci etap peyzaj tasarım projeleri tamamlandı. Proje; Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kentsel dönüşümde medeniyet tasavvuru ilkesiyle hareket ettiğini ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle dedi: “Erzurum; köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan bir kültür ve tarih şehridir. Tarih boyunca birçok uygarlığa başkentlik yapan Anadolu’nun önsözü şehrimizin bu misyonunu korumak adına üzerinde büyük bir titizlikle durduğumuz Kültür Yolu Projesi’nde birinci etabın kamulaştırılması tamamlandı. Hak sahiplerine şimdiye kadar 45 milyon lira ödendi. Kamulaştırmayla ilgili diğer hak sahipleriyle de görüşmelerimiz sürüyor. 2.ve 3. etaplar da bittiğinde Cumhuriyet Caddesi’nin görünümü tamamıyla değişerek, şehir medeniyet ve tarihi gün yüzüne çıkacak.”

TARİHİ KİMLİK HASSASİYETİ

Başkan Mehmet Sekmen, ‘Kentsel Dönüşüm’de şehrin tarihi kimliğini koruduklarını bildirdi. Sekmen, şunları kaydetti: “Kadim bir kültüre sahip Erzurum'un tarihi kimliğini koruma noktasında göreve geldiğimiz günden bu yana önemli hizmetleri hayata geçirdik. Binlerce yıllık köklere sahip Erzurum’da medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışımız kapsamında, çevre, insan, doğa, kültür ve tarihle uyumlu yeni bir şehir inşa ediyoruz. 2023 Türkiye’sinin Yeni Şehirleri işte bu vizyon ve ilkeyle büyüyecektir. Bu hedefimizin yapıtaşlarından biri olan Erzurum Kültür Yolu Projesi’nde doğal ve kültürel mirası koruyarak, ecdadımızdan günümüze kadar gelen tarihimizi yarınlarımıza güvenle bırakacağız.”

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ

Kültür Yolu Projesi ile ilgili görüş beyan eden vatandaşlar, Erzurum Kültür Yolu Projesi ile ilgili Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Vatandaşlar, “Erzurum; Kültür Yolu Projesi ile muhteşem bir görünümüne kavuşacak. Erzurum Kalesi’nin etrafı açıldığında Cumhuriyet Caddesi, şehir tarihiyle bütünleşecek. Projeyle birlikte şehrimizde yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Tarih ve kültür kenti Erzurum’u güzelleştirmek adına gece-gündüz demeden canla başla çalışan Başkanımız Mehmet Sekmen’den Allah razı olsun. Başkanımızın her daim destekçisiyiz” dediler.

KİREMİTCİ: “3 BİN YILLIK TARİH NEFES ALACAK”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Zafer Aynalı ile birlikte Kültür Yolu Projesi’nde gezi ve incelemede bulundu. Genel Sekreter Kiremitci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, senelerdir hayali kurulan projenin gerçekleşmekte olduğunu ifade etti. Kiremitci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projeyle ilgili kamulaştırma çalışmalarının birinci etabını yaptık. Kale ve çevresinin mimari projesini de tamamladık ve görsellerini hazırladık. Bu ay sonuna kadar altyapı çalışmalarını da tamamlayıp, imalatlara başlayacağız. Yaklaşık bir sene sonra Erzurum Kalesi’nin çevresi Erzurum’un iftiharla gezileceği, il dışından gelen misafirlerimize göstereceğimiz, 3000 yıllık bir tarihle bütünleşmiş tarihi bir mekân olacak. Ulu Cami’den bakınca kaleyi rahatça görmemize engel olan büyük binaların yıkımına da başladık. Önümüzdeki ayın başından itibaren burada altyapı, peyzaj ve imalat çalışmalarına devam edeceğiz. Yine bu çerçevede tescilli tarihi binaların restorasyonuna başladık. Önümüzdeki yılsonuna kadar tescilli binaların 18’ini de dünya turizminin hizmetine açacağız. İkinci ve üçüncü etap kamulaştırmalarını da en kısa zamanda tamamlayacağız.”

 
Erzurum’da sağlık yatırımları artacak
 
Erzurum kafilesi 4 eylül’de yola çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da doğa turizmi açılımı
Oltulu bir grup doğasever trekking (doğa yürüyüşü) organizasyonu başlattı
ŞEHİRDER’den ‘Anadolu Sokağı’
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) 4-6 yaş grubu için “olgunlaşma ...
Hamut zenaati de yok olma sürecinde
Traktörün icadı ile yok olma aşamasına kadar gelen hamut, Türkiye’de bir ...
 
Rahvan atlar yarıştı
Ardahan'da "3. Rahvan At Yarışları" yapıldı. Ardahan-Artvin Karayolunun ...
Sanatla birlik ve dirlik mesajı
Atatürk Üniversitesi öğrencileri tamamen kendi imkânlarıyla hazırladıkları ...
ÇEKOM Tiyatro Ekibi, TRT’ye konuk oldu
Çocuk Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) ‘’Ailem Erzurum’da Yıldızlar Kumpanyası’’ ...
 
Benim İçin Üzülme Dizisi’nin Emine’si Erzurum’daydı
Ünlü tiyatrocu ve Benim İçin Üzülme dizisinin sevilen oyuncusu Tuğba Çom, ...
Efeler diyarında Dadaş Mutfağı
Aydın’ın Efeler ilçesinde KOSGEB’in girişicilik kursunu başarıyla tamamlayan ...
Dünya Kırım Kongresi’ne Anadolu'dan destek
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva