ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2021 Perşembe - 16:25

Erzurum Kadın Kooperatifi markalaştı

Erzurum merkezde kurulan ilk kadın kooperatifi, Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Türk Patent Enstitüsü’ne yaptıkları başvuru ile ‘Erzurum Kadın Kooperatifi’ markasını aldı.

Erzurum Kadın Kooperatifi markalaştı

Erzurum merkezde kurulan ilk kadın kooperatifi, Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Türk Patent Enstitüsü’ne yaptıkları başvuru ile ‘Erzurum Kadın Kooperatifi’ markasını aldı.

Erzurum Kadın Kooperatifi Başkanı Zeynep Polat, Türkiye Patent Enstitüsü’ne yaptıkları başvuruyla önce veri tabanında logo ve ismin tescile uygunluğunun araştırıldığını ardından da resmi süreci başlattıklarını bildirdi. Polat, “Birçok emsal kararın aksine, dört aydan daha kısa bir sürede Türk Patent Enstitüsü tescil kararı vererek, markamız tescillenmiş, logo ve ismimiz koruma altına alınmış oldu “dedi.

Yöresel gıda ürünleri üzerine faaliyet gösteren Erzurum-merkezde kurulan ilk kadın kooperatifi olan Erzurum Kadın Kooperatifi, öncelikli olarak Erzurum’un yöresel gıda ürünlerinin başında gelen Erzurum Balı’nı kendi markaları olan Erzurum Kadın Kooperatifi markasıyla çıkardı. Bir seneyi aşkın süredir bal üzerine faaliyetlerini sürdüren kooperatif, çalışmalarını profesyonel anlamda yürütüyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu ile kooperatif danışmanlığı üzerine anlaşan Erzurum Kadın Kooperatifi, çoğunluğu kadın olmak üzere 40 üreticiyle temasa geçerek onlara her anlamda alt yapı desteği sağlayarak üretime teşvik ediyor.

Üretimin, Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayı sonu itibariyle hasatla son bulduğunu belirten Polat, “Hasatla toplanan tüm ballarımızdan Tarım İl Müdürlüğü tarafından numuneler alınarak, analizleri yapıldı. Analiz sonuçlarımızdan standartların üstünde güzel sonuçlar aldıktan sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in destekleriyle belediyenin Uzundere dolum ve paketleme tesislerinde, her aşaması gıda kodeksine uygun olarak ballarımızın dolum ve paketlemesi gerçekleşti “diye konuştu.

Pekmez ve kuru fasulye üzerine de çalışma yürüttüklerini belirten Polat, “Erzurum Belediyesi iştirak şirketi ile yapmış olduğumuz protokolle ESKER A.Ş. üzerinden kadın üreticilerden kuru fasulye ve pekmez yapımı için dut temin ediyoruz. Sonra bu dutları Uzundere Belediyesi tesislerinde işleyip, dolum ve paketlemesini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Balın haricinde ki ürünlerini de kendi markalarıyla çıkaracaklarını belirten Polat, balın yan ürünlerinden propolis, polen, arı sütü ve arı ekmeği gibi ürünleri de Erzurum Kadın Kooperatifi ürün portföyüne kattıklarını ve böylece ürün çeşitliliğini genişletmeyi amaçladıklarını söyledi.

“Kadınlar emeklerini bizimle paylaşmak istiyor”

Polat, “Türkiye’nin birçok noktasından emeklerini bizimle paylaşmak isteyen kadınlarımız var. Şu an o ürünlerin kalite güvenilirliğini araştırıyoruz. Kooperatifimizde öncelikli olarak tabi ki Erzurumlu kadınlarımızın emekleri yer alacak. Ancak, Türkiye çapında tüm kadınlarımızın da emekleri bizim için çok değerli. Erzurum’a hakiki zeytinyağını getirmek için anlaşmamızı sağladık. Manisa-Akhisar naturel soğuk sıkım zeytinyağlarını ad en kısa sürede kooperatifimiz aracılığıyla halkımızın damak tadına sunacağız” açıklamasında bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Kadın Komitesi Başkanlığı ve TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanvekilliği görevlerini de yürüten Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Polat, tüm faaliyetlerinin kadın girişimciliğini geliştirmek, kadını üretime teşvik etmek ve istihdamı artırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Erzurum’da kendi markasını oluşturarak ürün çıkaran ilk kooperatif olmanın yanı sıra Erzurum balı gibi kalitesi tartışılmaz bir ürünü kendi markalarıyla piyasaya sunmanın gururu içinde olduklarını ifade eden Polat, en büyük hedeflerinin yeteri kadar tanıtımı yapılmayan Erzurum Balı başta olmak üzere yöresel gıda ürünlerini yerelden başlayarak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu söyledi.

 
Husumetli ailelere silah satarken yakalandı
 
ETÜ ile Atatürk Üniversitesi arasında iş birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş ETSO Meclisine seslendi
AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Pandemi şartları ...
81 ilde fahiş fiyat denetimi
Ticaret Bakanlığı tarafından 81 ilde bulunan market, pazaryeri, çarşı ...
İzmir’deki fabrikayı Erzurum’a taşıdılar
Yarım asırlık sanayicilik geçmişiyle ülke ekonomisine önemli bir katma ...
 
Erzurum araç sayısında yüzde 1.8’lik artış
DOSİAD - Erzurum’da 2020 yılı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısının ...
Elvan’dan süre uzatımı açıklaması
Elvan, "Mücbir sebep döneminde verilmesi gereken katma değer vergisi ve ...
Erzurum’da 2020’de 313 şirket kuruldu
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum kurulan şirket sayısı düzeyinde 2020 yılını bölgede ...
 
KUDAKA desteklenecek projeleri açıkladı
KUDAKA, 2020 Yılı Teknik Destek Programı 6. Dönem sonuçları açıklandı
HAK-İŞ / HİZMET-İŞ 43’üncü gurur yılında
HAK-İŞ / HİZMET-İŞ sendikası 43. kuruluş yıldönümünü Emek Konukevi’nde ...
Pekcan’dan kooperatiflere destek müjdesi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva