ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
 DAP Bölgesine 94 yeni kütüphane
 DAP Bölgesine 94 yeni kütüphane
Efe’den ‘Kaderde Yolculuk’
Efe’den ‘Kaderde Yolculuk’
Özakalın’dan hayırseverlere teşekkür
Özakalın’dan hayırseverlere teşekkür
Tekin’den Çat istişaresi
Tekin’den Çat istişaresi
HABERLER>EKONOMİ
14 Haziran 2016 Salı - 21:34

Erzurum KOBİ’leri için yeni fırsat

KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Vural, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret ederek, KOSGEB’in, KOBİ’lere yönelik çıkardığı yeni çağrılar hakkında bilgi verdi.

Erzurum KOBİ’leri için yeni fırsat

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret ederek, KOSGEB’in, KOBİ’lere yönelik çıkardığı yeni çağrılar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİ-GEL) kapsamında çıkan yeni çağrılara başvuru tarihlerinin, 30 Mayıs -1 Temmuz 2016 arası olduğunu söyleyen Veysel Vural, program kapsamında 3 adet yeni çağrı konusu belirlendiğini ifade ederek, çağrıda belirtilen şartları taşıyan KOBİ’leri desteklere başvurmaya davet etti.

Vural, yeni çağrı konularının; ‘KOSGEB Destekli Girişimlere İvme’, ‘Bilişim Teknoloji KOBİ’lerinin Geliştirilmesi’ ve ‘Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde kapasite Geliştirme’ olduğunu kaydetti. Veysel Vural, açıklanan yeni çağrılara başvuru yapacak firmalara KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak her türlü bilgilendirme desteği de sağladıklarını dile getirdi.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, işletmelerin büyüyüp, gelişmesi ve rekabet güçlerini artırması için bu tür desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, şartları yerine getiren firmaların desteklerden faydalanabileceklerini vurguladı. Meclis Başkanı Özakalın, her büyüklükteki işletme için KOSGEB’ten destek alma imkanı bulunduğuna dikkati çekerek, “NACE kodlarına göre destek kapsamı içindeki bütün firmalarımızın KOSGEB desteği almaları en büyük arzumuzdur” dedi.

KOSGEB tarafından açıklanan yeni destek çağrıları ve destekleme şartları şu şekilde;

“HIZLI BÜYÜYEN KOBİ’LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME”

“Bu çağrı konusu için proje destek üst limiti 600 bin TL’dir. Bunun 300 bin TL’si geri ödemesiz (hibe), 300 bin TL’si ise faizsiz geri ödemelidir. Destek oranı yüzde 80’dir. NACE kodlarına göre faaliyetleri; 11.01 (Alkollü içeceklerin damıtılması, arıtılması ve harmanlanması) 12 (Tütün ürünleri imalatı), 41 (Bina İnşaatı), 42 (Bina dışı yapıların inşaatı), 43 (Özel inşaat faaliyetleri) hariç olmak üzere KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan tüm KOBİ’ler başvurabilmektedir. 01 Ocak 2014’ten önce kurulmuş olan ve bilanço hesabı esasına göre defter tutan, 2015 Yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 500 bin TL, çalışan sayısı en az 5 olan, 2014-2015 yıllarından herhangi birinde faaliyet karı elde eden, 2013-2014-2015 yılları verilerine göre 2014 ve 2015 yıllarında istihdam veya net satış hasılatında bir önceki yıla göre artış sağlayan, 2014 ve 2015 yılı istihdam veya net satış hasılatı artış ortalaması en az yüzde 20 olan İşletmeler başvurabilecek.”

BİLİŞİM TEKNOLOJİ KOBİ’LERİNİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

“Bu çağrı konusu için Proje destek üst limiti 250 bin TL’dir. Bunun 100 bin TL’si hibe, 150 bin TL’si ise faizsiz geri ödemelidir. Destek oranı yüzde 80’dir. NACE faaliyet kodlarına göre, 26 (bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı), 62 (bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler), 63.1 (veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler, web portalları bölüm ve grubunda faaliyet gösteren) ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan KOBİ’ler başvurabilmektedir. 01 Ocak 2016’dan önce kurulmuş olan, 2015 Yılı mali verilerine göre net satış hasılatı en az 100 bin TL olan ve bilanço hesabı esasına göre defter tutan, 2014-2015 yıllarından herhangi birinde brüt satış karı elde eden, işletmeler başvurabilir."

KOSGEB DESTEKLİ GİRİŞİMLERE İVME DESTEĞİ

“Bu çağrı konusu için proje destek üst limiti 250 bin TL’dir. Bunun 100 bin TL’si hibe, 150 bin TL’si ise faizsiz geri ödemelidir. Destek oranı yüzde 80’dir. KOSGEB’in Arge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı veya Girişimcilik Destek Programından yararlanarak kurulan, 2015 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 200 bin TL, çalışan sayısı en az 2 olan ve bilanço esasına göre defter tutan işletmeler başvurabilir."

 
177’inci Yıl Anısına 177 Fidan
 
Ilıcalı İftar Çadırının konuğuydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Çiftçi Eğitim Merkezi hizmette
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi önemli bir projeye imza atarak Erzurum’da ...
Kop, Ovit, şimdi Ilgar ve Sahara
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Doğu Anadolu Bölgesi ...
Erzurum besicilik sektörüne yeni destek
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce çiftçilere yönelik ...
 
“Ülkemiz tarihinde sömürgecilik lekesi yoktur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendimiz kalkınırken, geride bıraktığımız yerleri ...
SYDV üreticinin imdadına yetişti
Pasinler’de çiftçinin elinde kalan patatesin imdadına Sosyal Yardımlaşma ...
Mükellef sayısında yüzde 2.1’lik artış
M.AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 Mayıs dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı.
 
Kişi başına 7.9 bin TL kredi kullandık
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 2016 yılı Ocak-Nisan dönemi nakdi kredi iller dağılımını paylaştı.
Erzurum’dan 4 ayda 16.2 milyon $’lık ticaret
M.AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 4 Aylık dış ticaret istatistiklerini paylaştı.
SMMMO’dan İş Güvenliği Eğitimi uyarısı
Akgüloğlu, 10 kişiden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva