ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
10 Mart 2012 Cumartesi - 07:50

Erzurum KKTC heyetini ağırlıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte Başkan Ahmet Küçükler’e konuk olan Bakan Çavuşoğlu, “Biz soğuklara hasretiz, siz de sıcaklara hasretsiniz. Biz sıcaktan bunalır Erzurum’a geliriz, sizler de soğuktan bunalır Kıbrıs’a gelirsiniz” dedi.

Erzurum KKTC heyetini ağırlıyor

ERZURUM (İHA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte Başkan Ahmet Küçükler’e konuk olan Bakan Çavuşoğlu, “Biz soğuklara hasretiz, siz de sıcaklara hasretsiniz. Biz sıcaktan bunalır Erzurum’a geliriz, sizler de soğuktan bunalır Kıbrıs’a gelirsiniz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve milletvekillerinden oluşan bir heyeti ağırladı. Başkan Küçükler’i makamında ziyaret eden Kıbrıslı heyet tarafından Erzurum’la ileriye yönelik sağlam ilişkiler kurma arzusu dile getirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erzurum’un 2011 Kış Oyunları ile büyük bir sıçrama yaptığını ve kış turizmi merkezi olduğunu vurgulayarak, “Biz istiyoruz ki, Kıbrıs’tan insanlar gelsinler ve buraları görsünler, tanısınlar ve bilsinler. Öğrencilerimiz Erzurum’a gelsin, kış sporları tesislerinden faydalansınlar. Bizim oraların sıcakları, sizin de soğuklarınız meşhur. Siz soğuktan bunalınca Kıbrıs’a gelin, biz de sıcaktan bunalınca Erzurum’a gelelim. Bunlar aslında bizim için birer değer ve ayrıcalıktır” diye konuştu. BAŞKAN KÜÇÜKLER: YAVRU VATANA KAPIMIZ DA AÇIK, YÜREĞİMİZ DE… Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, Erzurum’un tarihsel süreç içerisinde hep büyük önem ve ayrıcalıklar taşıyan bir şehir olduğuna dikkati çekerek, “Erzurum medeniyetler beşiği olmuş bir şehir. Bu şehirde tarihi manada her dönemin izlerine rastlamak mümkün… Bu bakımdan şehrimiz her zaman çekim merkezi olmuştur” diye konuştu. Erzurum’da Kıbrıslıları görmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getiren Başkan Küçükler, “Yavru vatan Kıbrıs’a kapılarımız da, yüreğimiz de her zaman açık olacak” ifadesini kullandı. Konuklarına kıtlama şekerle çay ikram eden Başkan Küçükler, Bakan Çavuşoğlu’na ise, Oltu taşı kol düğmesiyle kravat iğnesi hediye etti. Kıbrıslı Bakan Çavuşoğlu da, Başkan Küçükler’e el işlemesi bir tabloyla KKTC bayrağı hediye etti. Konuk heyet daha sonra KKTC bayrağıyla birlikte objektiflere poz verdi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in makamında gerçekleşen ziyarete KKTC Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Mehmet Tancer, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda, Maliye Bakanı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ve Erzurumlu olan Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler katıldı. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun da eşlik ettiği heyette ayrıca Türkiye’den de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkanı Kutluhan Yazıcı da hazır bulundu.

 
Afgan ailenin acısını paylaştılar
 
Erzurum-KKTC buluşması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 10 Mart 2012 Cumartesi 13:41

erzurumdan trabzona kaydırılan kıbrıs uçak seferleri de gündeme gelseyd iyi olurdu.

Yorumu oyla      6      4  
ahmetyasindursun 10 Mart 2012 Cumartesi 12:52

İstiklal Marşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşıdır. Sözleri Mehmet Akif Ersoy'un bestesi Osman Zeki Üngör'ündür. 12 Mart 1921'de TBMM tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin, Milli Marşı olarak kabul edildi. Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, Hakk 'a tapan milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurdumu alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakkın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri toprak! diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanının uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsında Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder-varsa-taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden naşım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım. Dalgalan sen de şafakalar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk' a tapan, milletimin istiklal AKİF AÇIK NET BİR DİLLE DÜŞMANLARA, DÖNEKLERE ,MÜNAFIKLARA ,HAİNLERE 90 YIL ÖNCE NET CEVAPLAR VERMİŞTİR.BU SÖZLERİ ANLAMAK İÇİN O HAİNLERİN DÜŞÜNMEK İÇİN BEYNE, GÖRMEK İÇİN GÖZE, DUYMAK İÇİN BAŞTA KALBE , KULAGA VE VİCDANA SAHİP OLMALARI GEREKİR. YEDİ CİHANLA YİGİTLER CEPHEDE SAVAŞIRKEN BAZI HAİNLER FİYATI OLAN SATILIKLAR KENDİLERİNİ PAZARA ÇIKARMIŞLARDI.BASİT HESAPLAR PEŞİNDE KOŞUYORLARDI.BU YÜCE MİLLET ( TÜRKÜYLE, KÜRDÜYLE ÇERKEZİYLE ZAZASIYLA,ALEVİSİ SÜNNİSİ İLE)BAŞTA DÜŞMANLARI OLMAK ÜZERE SATILMIŞLARIN SEVİNCİNİ KURSAKLARINDA BIRAKTI.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afgan ailenin acısını paylaştılar
Yaklaşık 6 ay önce geldikleri Erzurum’da zor şartlar altında yaşayan Zehra ...
Öztürk’e tanıtım teşekkürü
Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanın Feridun Önal, Erzurum Tanıtım ...
‘Erzurum Türkiye’nin gözbebeği’
Erzurum’un kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan ...
 
Kar Prensesi gözyaşlarıyla anıldı
Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezinde antrenman yaparken hayatını kaybeden ...
Şifa’da güllü kutlama
Şifa Hastanesi yönetimi 'Kadınlar Günü'nde Bayan Çalışanlara Gül Dağıttı
ETÜ’de bir ilk yaşandı
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi’nde ...
 
‘Kadına Şiddete Hayır..!’
Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Türkan Bayrak, kadına şiddet ...
Aziziye’den KKTC açılımı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi’nden bir heyet Aziziye Belediyesi’nin ...
Bulutlar Kadınlar Gününü kutladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar Dünya kadınlar günü dolayısıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva