ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
HABERLER>SİYASET
4 Şubat 2014 Salı - 03:30

Erzurum İl Genel Meclisi'nde emek gündemi

İHSAN KUMRU-Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısının ilk oturumu İl Özel İdare Meclis salonunda yapıldı.

Erzurum İl Genel Meclisi nde emek gündemi

Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısının  ilk  oturumu İl Özel İdare Meclis salonunda yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil  ilk oturumda meclise sunduğu teklifle, İl Özel İdaresi’nde sürekli işçi kadrosunda çalışan personelin hizmet gruplarına atanmalarına ilişkin bir yönetmelik çıkarılmasını gündeme getirdi. Taşkesenligil, işçilerin mağdur olduğunu belirtti.

İLK TOPLANTI

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının ilk oturumu Bülent Taşkesenligil başkanlığında gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan,  İl Özel İdare’sinde sürekli işçi kadrosunda çalışan personelin hizmet gruplarına atanmaları, unvan değişiklikleri, hizmet grupları arasında geçişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek üzere bir yönetmelik çıkarılması konusu Başkan Taşkesenligil tarafından meclise sunuldu. İşçilerin bu konuda mağdur olduğuna dikkat çeken Taşkesenligil, teklifi bizzat meclise kendisinin yaptığını belirtti. Başkan Taşkesenligil, “Bu madde İl Özel İdaresi tarafından gelen bir teklif değil, bizzat benim tarafımdan sizin huzurunuza getirilmiş bir tekliftir. İl özel idaremizde sürekli işçi kadrosundan çalışan arkadaşlarımız var. Bu çalışan arkadaşlarımız idare tarafından kadroları işçi kadrosu olmasına rağmen şu ana kadar, belki de İl Özel İdaresi kurulduğundan beri başka görevlerde çalıştırılmış. Örneğin işçi kadrosunda olan arkadaşlarımız şoför olarak, büro görevlisi gibi görevlerde çalıştırılmış. Bu işçi kardeşlerimiz kadrolarının haricinde başka görevlerde çalıştırıldıklarını ve çalıştırıldıkları görevlerin unvanını almak istediklerini söylediler” dedi.

Taşkesenligil, işçilerin çalıştığı pozisyonlarda resmiyet kazanmalarına yardımcı olmak istediğini söyledi. Taşkesenligil, “Zaman hızlı geçiyor. Geçen hafta içerisinde hem sendikadan arkadaşlar ve işçi arkadaşlar bana geldiler ve benden rica ettiler. İl Özel İdaresi’nin bu mağduriyetini gidermediğini ve benim yardımcı olmamı istediler. Bende başka illerdeki meclislerin çalışmalarını araştırdım. Aynı durumda olan diğer illerdeki işçi kadrosunda bulunan arkadaşların mağduriyeti giderilmiş. Özellikle altını çizmek istiyorum. Gerçekten burada bir mağduriyet var. İşçi kardeşlerimizin görevi olmadığı halde ihtiyaca binaen bizlerinde kahrını çekmişler. Kapanma sürecinde arkadaşların gittiği yerlerde çalıştığı pozisyonlarda resmiyet kazanması tescillenmesi adı altında meclis olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Teklifim şudur, bu kararı Plan Bütçe Komisyonu’na, Mevzuat ve Karar Takip Komisyonu’na havale edelim. Gerekli araştırmaların ardından ona göre karar verelim derim” diye konuştu.

Meclis üyeleri de Başkan Bülent Taşkesenligil’in bu konuyu gündeme getirmesine destek vererek, işçilerin mağdur olmamaları için meclis olarak ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söylediler. İşçilerin hizmet gruplarına geçişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek üzere çıkartılması teklif edilen yönetmelik  incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na ve Mevzuat Karar Takip Komisyonu’na havale edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 İl Genel Meclisi’nde, İl Genel Meclisi Denetim Komisyonunda görevlendirilen kamu personeline 6330 sayılı kanunun 21’inci maddesi gereği İl Genel Meclisince belirlenecek miktarda günlük ödeme yapılması konusu görüşülüp karara bağlandı. Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil tarafından, İl Özel İdare kapanacağı için mevcut ödemenin devam edilmesi teklif edildi. Meclis üyeleri ise günlük ödemenin 30 liradan 35 liraya çıkartılarak beş liralık zam talep ettiler. Başkan Taşkesenligil kendi teklifini geri çekerek 35 lirayı meclis gündeminde sundu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 
EMITT’te Palandöken Otelleri Standına ödül
 
Erzurum SGK’dan yılın ilk verisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Badur, TBB Ulaşım Komisyon Başkanı oldu
İHSAN KUMRU-Erzurum Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı ...
Sekmen ve Korkut’tan iyi niyet sözleşmesi
Genç Dostu adaylar Genç Dostu kentler kapsamında adaylara gençlik haklarını ...
Bulutlar seçim startı verdi
Palandöken Belediye Başkan Adayı Orhan Bulutlar, seçim çalışmaları kapsamında ...
 
Ejder güvenoyu aldı
İhsan KUMRU-İki dönem Erzurum Kasaplar Odası Başkanlığı görevini yürüten ...
SP Büyükşehir adayını açıkladı
İHSAN KUMRU-Saadet Partisi ilçe adaylarından sonra Büyükşehir Belediye ...
Tanrıkulu destek istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ...
 
Resuloğlu projelerini paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi Aziziye Belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Resuloğlu, ...
Son 50 Yıla Eserleriyle Damga Vuran Belediye Başkanı kim?
ERZURUM gazetesi, il hizmet kültürüne destek, il siyasi hafızasını güncelleştirmek ...
Oltu’da Ala için gönül birliği
Oltu Sivil Toplum Kuruluşları içişleri bakanı Efkan Ala’yı kınayanlara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva