ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
17 Kasım 2020 Salı - 13:36

Erzurum İŞKUR’dan Online İşbaşı Eğitimi

İŞKUR’un İşbaşı eğitim programlar ile kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen İşbaşı eğitim programları devam ediyor.

Erzurum İŞKUR’dan Online İşbaşı Eğitimi

İŞKUR’un İşbaşı eğitim programlar ile kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen İşbaşı eğitim programları devam ediyor.
İşbaşı Eğitim Programı illerde oluşturulan denetim kurulu ile denetimi ve kontrolü yapılan İşbaşı Eğitim Programları günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenleniyor. Bu programlar illerde oluşturulan denetim kurulu ile denetimi ve kontrolü yapılıyor.
Öte yandan, Pandemi döneminde yani yeni normalleşme döneminde bazı sektörler olumsuz etkilenirken bazı sektörler arz talebi dolayısıyla iş talebi de artar oldu. Özellikle hızlı bir şekilde dijitalleşmeye geçişte, sanal çevrimiçi (online) alışverişleri, uzaktan eğitimleri gibi bireylerin vatandaşların çağrı merkezlerini aramasını artırdı. Dolayısıyla iş talebi artan sektörlerinden biri de çalışma hayatında ön plana çıkan ve personel sayısını daha da fazla arttıran, iletişim sektöründe ki bacasız sanayisi dediğimiz çağrı merkezleri oldu. Çağrı merkezleri gerekli talebi karşılamak için personel alımını yaparken aynı zamanda hızlı bir şekilde işin eğitimini de verip çağrı merkezi müşteri temsilcilerini yetiştirmesi gerekiyor. Aynı zamanda Çağrı merkezi hizmeti verenleri şirketlerin lokasyonları çok kalabalık bir ortamda olduğu için çalışanların sağlığı için Covid-19 virüsüne tedbir olarak personellerinin hızlı bir şekilde “evden çağrı almaları için “gerekli sistemi kurdular.
İlk defa Erzurum’da iş başı eğitimler uzaktan eğitim yapılması için adım atıldı. Erzurum’da çağrı merkezi görevlisi mesleğindeki iş başı eğitimlerin uzaktan yapılması için “Uzaktan eğitim modeline” Genel Müdürlüğünün olurları ile geçildi. İlde çağrı merkezi sektöründeki firmaların çağrı merkezi görevlisi mesleğindeki iş başı eğitimlerin uzaktan yapılması talebi ile Çağrı merkezi görevlisi mesleğindeki iş başı eğitimlerin uzaktan yapılması ile bu sektördeki firmaların iş başı eğitim talebiyle istihdamı destekleniyor. Sektördeki firmaların uzaktan eğitimle iş başı eğitim yapılması ile en az 1350 kişinin istihdamını gerçekleştirecek. Toplamda Erzurum il geneli 875 kişi uzaktan eğitim şeklinde işbaşı eğitim programlarından hali hazırda faydalanıyor.
İŞKUR yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Ağustos 2020 döneminde geçiş sağladığımız uzaktan eğitim programlarımızdan Turkcell Global Bilgi A.Ş. ile 18.08.2020-12.11.2020 tarihlerinde düzenlenen 38 kişilik programımız sona ermiş ve bitmiştir. Katılımcıların hepsinin istihdamı sağlanmıştır. Hedeflerinin yıl sonuna kadar programı tamamlayan tüm katılımcıların istihdamlarını hedeflenmektedir. sağlamaktır. Turkcell Global Bilgi’ A.Ş. deki denetimini gerçekleştirdiğimiz grubumuz 70 kişilik olup 11.11.202-20.01.2021 tarihleri arasında denetim gerçekleştirilecektir. 20.11.2020 tarihinde de 70 kişilik bir grubumuz daha başlayacak olup bu grubumuz da 29.01.2020 tarihinde sona erecektir. Doğu Anadolu’nun en büyük çağrı merkezi konumunda olan TURKCELL -GLOBAL BİLGİ ile de ilk defa online olarak iş başı eğitimlerin denetimi gerçekleştirildi. Denetimde hem eğitim sınıflarında neler yapıldığı, hem de eğitime ilişkin bilgiler alındı. Takım liderlerinden ve eğitimcilerinden eğitim esnasındaki çalışmaları ve verileri alındı. Günde kaç saat çalıştıkları sisteme yansırken ayrıca uzaktan eğitim alan kursiyerlere online olarak bağlanan Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu kursiyerlere çalışmalarının nasıl gittiğini ve uzaktan çalışmaktan memnun olup olmadıklarını sordu. Kursiyerlerin hem Covid-19 tedbiri ile sağlıklarının düşünüldüğü, hem de evden eğitim alma rahatlığını bizlere kendilerine sunulduğu için Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve istihdama yol açılmasında sebep olan yetkili kişilere teşekkür ettiklerini ifade ettiler” denildi.
Turkcell Global -Bilgi A.Ş Erzurum Lokasyon Müdürü İlker İvdil ise uzaktan eğitimlerle çalışanların performansının daha yüksek olduğunu tespit ettiklerini, iş başı eğitim programının çağrı merkezi görevlisi mesleğinde uzaktan eğitim şeklinde yapılmasında başta Erzurum İş Kurumu İl Müdürlüğüne olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ettiklerini belirterek Erzurum için istihdamla ve ekonomiye katkı ve değer vermeye devam edeceklerini söyledi.

 
Yol İş Sendikasında Toraman dönemi
 
Uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yol İş Sendikasında Toraman dönemi
Erzurum Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanlığının yeni Başkanı Tamer Toraman oldu.
Erzurum’da 10 ayda 8 bin 224 konut satıldı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - TÜİK 2020 Ekim dönemi Erzurum konut satış ...
Varank milli teknoloji vizyonunu paylaştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''TÜBİTAK Covid-19 Platformundaki ...
 
ETSO’dan Kadın Girişimciliği protokolü
Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) / Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ...
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - TBB 2020 Eylül dönemi Erzurum nakdi kredi ...
Erzurum ticaret performansında 2’inci sırada
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Ocak- ...
 
Vali Memiş’ten İŞGEM incelemesi
Erzurum Valisi Okay Memiş, 2. Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmaları ...
Erzurum’da besicilere şap aşısı uyarısı
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, il genelinde şap hastalığın karşı aşılama çalışmalarını sürdürüyor.
ETB’den yapılandırmaya destek
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, kamu alacaklarına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva