ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EĞİTİM
18 Ağustos 2013 Pazar - 15:28

Erzurum İHL 60 yaşında

Milletvekili Yavilioğlu İmam-Hatip neslinin irfan medeniyetinin mirasçısı bir nesil olduğunu ifade etti.

Erzurum İHL 60 yaşında

ERZURUM (İHA) - Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Başkanlığı ile Erzurum Merkez İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğü ortaklaşa büyük bir törene imza attılar.
Her 5 yılda bir düzenlenen geleneksel Erzurum İmam-Hatip mezunlar buluşması ile her 10 yılda bir yapılan Erzurum İmam-Hatip lisesinin 60. Kuruluş yıl dönümü toplantısı düzenlendi. Toplantı Merkez İmam-Hatip Lisesi önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşma Erzimder Başkanı ve Önderin bölge koordinatörü Zülküf Usanmaz tarafından yapıldı. Usanmaz;"Görüyorum ki bu mutlu günümüzde Milletvekili, Bürokrat, Belediye Başkanı, Siyasi parti il başkan, Üniversite dekanları ve birçok hocası katılmışlar. Sivil Toplum kuruluşu başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşu başkanları ve Müdürleri, Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan İmam-Hatip okulu mezun ve mensupları ile derneğimizin İstanbul Şube başkanı toplantıya katılmış bulunuyorlar. Erzimder Başkanı olarak Ve önderin bölge koordinatörü olarak programımıza teşrif edip gelen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Usanmaz Konuşmasına şöyle devam etti.
"Şu anda müşahede ettiğim tablo; beni çok Sevindiriyor ve heyecanlandırıyor. Kuşkusuz bu yüksek ve geniş katılım İmam-Hatipliye ve Okullarına gösterilen kıymeti ve itibarı ifade ediyor. Geçmişte bizler İmam-Hatipli olarak kötü günler yaşadık, acı çektik, horlandık hatta hak gaspına uğradık. Ve Şuna da şahit olduk ki, İmam-Hatip okullarımız açıldığı günden itibaren iki kesim arasında çekişme ve tartışma konusu olmaktan kurtulamadı:
Birileri İmam-Hatip okullarını sürekli kapatmak istedi, diğeri karşı çıktı. Hatta sayısını artırmak istedi. Birisi İmam-Hatipli işe girerken ve üniversiteye geçiş yaparken yollarına engeller koydu, diğeri yollarına döşenen engelleri temizledi. Ülkemizde bu denli hedef seçilen ve siyasi olarak üzerinde oyun oynan başka bir okul yoktur. Bu yüzden birçok arkadaşımız toplum içinde yaşadığı sosyal ve psikolojik baskı ve travmalar nedeniyle İmam-Hatip Okulu mezunu olduğunu söylemekten çekindi. Okulunu inkâr etti. Ama İmam-Hatipli hiçbir zaman anarşi çıkarmadı, sokaklara dökülmedi, milletin malına zarar vermedi, millete ve milletin değerlerine ters düşmedi. Hep sabır etti ve zafere ulaştı."
Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise yaptığı açıklamada İmam-Hatip nesli irfan medeniyetinin veya İstanbul medeniyetinin mirasçısı bir nesil olduğunu ifade etti.
Okul Müdürü Zinnur Şimşek de konuşmasında, "İmam- Hatip okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin kemiyet ve keyfiyeti üzerinde uzun tahliller yaptıktan sonra bazı şeylerin asıl anlamı başka şeylere önemli anlamlar yükleyebilir ve önemini artırır. Örneğin Çanakkale alelade şehirlerimizden birisidir; bu şehre önemli anlam yükleyen şey, burada bir ulusun kaderinin çetin savaşlarla belirlenmiş olmasıdır. Anadolu insanı için İmam-Hatip okullarını ben hep buna benzetirim." dedi.
Daha sonra söz alan İlahiyat Fakültesi Dekanı prof.Dr. Davut Yaylalı ve Prof.Dr. Mevlüt Özer ile hocalar ve konuşmacılar öğrenci yetiştirilmesi ile eğitim-öğretim kalitesi üzerinde bilimsel konuşmalar yaptılar.
Erzurum İmam-Hatip okulunun 60. Kuruluş yıl dönümü ile Erzimder’in 3.beş yıllık mezunlar buluşması programlarına yoğun işleri nedeniyle katılmayan Başbakan Tayyip Erdoğan ve Erzurum Milletvekillerinin kutlama telgrafları alkışlar arasında okundu.
Öğle namazını müteakip programda yer aldığı şekilde şehitler ve İmam-Hatip okullarının kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçenlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere okunan hatimlerin duası ise ilimizin saygın Hocalarından Veli Velioğlu tarafından yapıldı. Öğle yemeğinden sonra da Tabyalar, Abdurrahmangazi ve atlama kuleleri başta olmak üzere tarihi ve turistik gezi turu düzenlendi. Akşam yemeğinden sonra yeniden başlayan oturumda da ilahi ve Erzurum Türkülerinden oluşan fasıl programının icrası ile toplantı sona erdi.

 
Tarihe dönüşüm desteği
 
Erzurum Futbol okulu eğitime başlıyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhtar 19 Ağustos 2013 Pazartesi 13:54

Çocukların İHL de okuması bir ayrıcalık.Tüm çocuklarımı orda okutacağım.Ama İmam hatip Lisesinin imkanlarını şartlarını geliştirmek lazım.aynı müdürlük altında 2000 bin kişi aynı binada zor idare edilir.Bu okulun sayısı azaltılmalı.Anadolu İmam Hatip Lisesine ayrı müdür atanmalı.Ortaokula ayrı müdür atanmalı.120 tane öğretmeni 2000 öğrenciyi bir müdür nasıl takip etsin el insaf.üniversite olsa normal ama ortaöğretimde çok zor.bu arada erzuurmda yatılı kız imam hatip lisesi açılması gerekir.Milli Eğitim Müdürlükleri imam hatiplere gereken değeri vermesi lazım.

Yorumu oyla      6      4  
mert dadaş 19 Ağustos 2013 Pazartesi 09:37

İHL gibi bir okulun mezuniyet törenine 150 kişi katılıyorsa ayıptır yazıktır.yetkililer ayıp etmişler.katlılım en az 1000 olmalıymış.beceremiyorlar bu organize işlerini.imam hatiplerin programı denilince bir vekilin resmimi yayınlanması lazım.programda daha güzel resimler seçilebilirmiş.İktidar partisinin yağcılığını bir yere sokmasanız edemiyorsunuz.Bu arada sayın vekilie sözüm şu diğer liselerde öğrencilere ve öğretmenlere yasak devam ediyor haberi olsun.laf değil icraat bekliyor millet.

Yorumu oyla      7      4  
yorgunteknolog-olurlu 19 Ağustos 2013 Pazartesi 09:14

5.Sınıfı bitiren yavrumu öğretmenine danışarak ve ,oğlumunda rızasını alarak İmam Hatip Lisesi Orta okul kısmına yazdırdım.Hakkımıza hayırlısı.

Yorumu oyla      6      4  
han 18 Ağustos 2013 Pazar 23:00

akşam fasıl denen bölümde yapılan türkü hoş olmadı.mısırda hainlerce binlerce insan katledilirken fasıl da hele alkışlarınızı patlatın ses gelsin vs hiç hoş olmadı.ilahilerle bitmesi ve şehitler için dua ile bitmeliydi.

Yorumu oyla      8      4  
ihl li 18 Ağustos 2013 Pazar 22:52

saadet partisi başkanı çok güzel bir konuşma yaptı.İHL ve eğitimde en önemli sorun şuurdur dedi.Şuur verilmesi lazım eğitimde dedi.gerçekten dikkate şayan konuşmalar oldu.ihsan tetikçi çok güzel bir konuşma yaptı.Toplumda büyük bir manevi kayıp var bu kayıp İHL lerdede mezunlarındada var.dünyevileşme hastalığından çok güzel bahsetti.Nedim şengül her zamanki motive edici ve heyecan verici uslubuyla renk kattı.keşke tüm ihl liler gelebilseydi.Ancak vali beyin aktılması,iHL li olan büyükşehir başkanının katılmaması ve diğer belediye başkanlarının katılması gerekirdi.nezaketen bir temsilci bile gönderebeilirlerdi.Milli eğitim müdürlerinden hiç kimse yoktu.

Yorumu oyla      7      4  
misafir 18 Ağustos 2013 Pazar 18:34

hayirli olsun

Yorumu oyla      6      4  
Başak Can 18 Ağustos 2013 Pazar 18:20

Allah daha nice 60 yıllar nasip etsin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nene Hatun yeni öğrencilerine kavuşuyor
Bayraklı Belediyesi'nin eğitim alanında attığı temellerin en önemli ürünlerinden ...
Erzurumlu öğrenciler 3 ile gidecek
Erzurum’dan Pazar günü 120 öğrenci Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi kapsamında ...
‘Zirve Gençlik Kampı’ başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığını tarafından ücretsiz olarak hayata geçirilen ...
 
Erzurum 11 ili ağırlıyor
”Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde” projesi başladı. Projeye 11 ilden Bin 200 ...
Erzurum’da ‘ETÜ’ gündemi
Erzurum Genç Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ...
GSF 215 öğrenci alacak
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavıyla ...
 
Erzurum müftü yetiştiriyor
İhsan KUMRU-1996 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri ...
Denetim ölümlu kazaları azalttı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nce 2013 yılında ...
İşte ETÜ gerçeği
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kampus inşaatıyla ilgili Danıştay’ın verdiği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva