ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Şubat 2012 Pazar - 15:28

Erzurum Günleri festivale dönüştü

Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “1. Erzurum Tanıtım Günleri” organizasyonunda, Büyükşehir rüzgarları esti. Erzurum’a has kıtlama şekerlerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan Başkentliler, tarihi eserlerin minyatürize edildiği Erminiatürk sergisiyle adeta Erzurum turu attılar.

Erzurum Günleri festivale dönüştü

ERZURUM (İHA) - Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “1. Erzurum Tanıtım Günleri” organizasyonunda, Büyükşehir rüzgarları esti. Erzurum’a has kıtlama şekerlerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan Başkentliler, tarihi eserlerin minyatürize edildiği Erminiatürk sergisiyle adeta Erzurum turu attılar.
Ankara’da düzenlenen “Erzurum Tanıtım Günleri” programı renkli görüntülere sahne oldu. Erzurum’daki kurum ve kuruluşların yanı sıra, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından açılan stantlarla adeta festivale dönüşen programda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi de boy gösterdi. Organizasyon kapsamında en geniş stantlardan birisine sahip olan Büyükşehir Belediyesi, hem Ankara’daki Erzurumlular, hem de Başkentliler için Erzurum rüzgarları estirdi. Erzurum’a has kıtlama şekerlerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan Başkentliler, ilginç görüntüler oluştururken, Erzurum’daki tarihi eserlerin minyatürize edildiği Erminiatürk sergisi de, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ başta olmak üzere birçok bakan, milletvekili, üst düzey bürokrat ve partililerin ziyaret ettiği Büyükşehir standında, konuklara Başkan Ahmet Küçükler tarafından kahve ikramında bulunuldu. Başkan Küçükler, programın açılışında yaptığı konuşmasıyla da, büyük dikkat çekti.
ERZURUM’UN TARİHİ VE STRATEJİK GEÇMİŞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tarihi İpekyolu üzerinde bulunmakla birlikte doğu ile batının, kuzey ile güneyin kesişme noktası olan Erzurum’un, binlerce yıllık geçmişiyle zengin bir birikimi temsil ettiğini dile getirdi. Başkan Küçükler, “Siyasette, ticarette, zanaat ve ziraatta, kültürde, sanatta, kısaca yaşamın her alanında ‘belirleyici’ rol oynamış olan kadim şehrimiz, beşiklik ettiği medeniyetler aracılığıyla da, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Yakın tarih itibariyle de; milli kurtuluşun ayak sesleri Erzurum’dan yükselmiş, bağımsızlık mücadelesine Erzurum ev sahipliği yapmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri de, yine Erzurum’da atılmıştır” dedi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER, ERZURUM’UN POTANSİYELLERİNİ SIRALADI
Erzurum’un sahip olduğu özellik, güzellik ve ayrıcalıkların, sadece tarihi geçmişi ve stratejik önemiyle sınırlı olmadığını anlatan Küçükler, “Erzurum, Türkiye’de en yüksekte kurulmuş en büyük kent olmasının yanında, Orta ve Kuzey Amerika, Orta ve Kuzey Afrika ile Afrika ile Avrupa ve Asya’nın da en yüksekte kurulu şehridir. Rakımı itibariyle spor turizmi açısından elverişli; iklimi ve klimatize özelliği sayesinde de, tüm Türkiye’nin adeta çekim merkezidir. Erzurum, yayla turizmi başta olmak üzere doğu sporları için oldukça uygun serinlikte olmakla beraber, fiziki güzellikler de taşımaktadır. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığı, kar kalitesi, pistlerin sahip olduğu doğal nitelikleriyle dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alıyor Erzurum… Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın da en yüksek atlama kulelerine sahip oluşuyla kış sporları alanında eşsiz imkanları barındıran kentimiz, sahip olduğu tam teşekküllü kamu ve özel hastaneleriyle de, aynı zamanda bölgenin bir sağlık merkezi durumundadır. Erzurum, ekilebilir tarım arazilerinin büyüklüğü, küçük ve büyükbaş hayvan varlığı ile Türkiye’nin önde gelen tarım ve hayvancılık kentlerinden birisidir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir potansiyele sahip olan güzel şehrimiz, tarihi camileri başta olmak üzere, bazı ilçelerindeki kilise ve manastırlarıyla da, inanç turizminin gözde merkezlerindendir. Turizm çeşitliliğine ek olarak, Erzurum’un sahip olduğu jeotermal kaynaklardan hareketle termal turizmin hakkını vermek de gerekir… Aziziye, Hasankale ve Köprüköy’deki şifalı kaplıcalar, giderek markalaşan termal turizm değerlerimizdendir” diye konuştu.
TANITIM GÜNLERİ MODEL TEŞKİL EDİLECEK
Erzurum için belirlenen hedefin tek olduğunu ve bunun da tanıtımla ifade edilebileceğini vurgulayan Küçükler, “Erzurum marka bir şehir olmalıdır. Eğitimden kültüre, sanattan siyasete, turizmden ticarete, spordan sağlığa ve tarımdan hayvancılığa varıncaya kadar her alana Erzurum mührü vurulmalı; Erzurum artık bir dünya kenti olmalıdır. Bu hedefe ulaşabilmenin yolu ise, kuşkusuz tanıtımdan geçmektedir. Dadaş’ın mührünün Başkent’e vurulmasıyla birlikte başlayacak olan bu yeni tanıtım süreci, ümidimiz odur ki, diğer büyük kentlerimiz için de model teşkil edecek ve Türkiye’nin her bir vilayeti, adında “Erzurum” markasının bulunacağı yepyeni günlere uyanacaktır” şeklinde konuştu.
Öte yandan Başkan Küçükler, eşi Dr. Ayşenur Küçükler’le birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ait tanıtım standında konuklarıyla özel olarak ilgilendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların çeşitli yayınlarla anlatıldığı stantta, çeşitli görüş ve önerilere de kulak verildi.

 
Erzurum’da 700 köy yolu kapalı
 
Şirketleşme verileri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orhan özkandan 20 Şubat 2012 Pazartesi 22:41

GELECEK SENEKİ FESTİVALDE ERZURUMUN BÜTÜN İLÇELERİNİ ANKARA YA DAVET EDİYORUZ

Yorumu oyla      6      4  
NURETTİN TEZEL 20 Şubat 2012 Pazartesi 19:47

ERZURUM GÜNLERİNE KOCAELİ ERZURUMLULAR VAKFI OLARAK KATILMAKTAN BÜYÜK ZEVK ALDIK ORGANİZASYONU YAPAN VE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLER ESKİ DOSTLARI ERZURUMUN MİHENK TAŞLARINI BİR ARADA GÖRME İMKANI SUNDULAR

Yorumu oyla      6      4  
MUHAMMET KÜRŞAT 19 Şubat 2012 Pazar 22:47

ERZURUM GÜNLERİNİ MHP ERZURUM MİLLETVEKİLİ OKTAY ÖZTÜRK VE MHP ANKARA İL BAŞKANI FATİH ÇETİNKAYA VE İL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çözgüde Anadolu’
Erzincan Erzurum ve Bayburt illerine özgü kilimler Erzincan’da sergilendi. Erzincan ...
‘Fetih 1453’ filmine yoğun ilgi
Yönetmenliğini Faruk Aksoy’un yaptığı ve dün vizyona giren ‘Fetih 1453’ ...
Tortum Müftülüğü sosyal medyada
Tortum İlçe Müftülüğü, facebook, youtube ve twitter'da yerini aldı.
 
Taksim’de Palandöken tanıtımı
Erzurum'un Palandöken Kayak Merkezi'nde 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında ...
Tarihçiden uyarı..!
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. ...
Kaplanoğlu 2’inci sergiyi açtı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi ...
 
Tarih, sergiye çıktı
Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü dolayısıyla Erzincan ...
İbrahim Hakkı’ya eserli vefa
Hakkari Üniversitesi'nde Din Kültürü Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak ...
Soğukta Cirit Şöleni
Yoğun kar yağışı ve soğuk Doğu Anadolu Bölgesinde hafta sonlarında gerçekleştirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva