ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>GUNCEL
27 Temmuz 2005 Çarşamba - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Projeleri kapsamında ÇİFTÇİLERE TEKNOLOJİK DESTEK Erzurum'da, çiftçilere kuru ot slajı yapan haylage makinasının tanıtımı yapıldı.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Projeleri kapsamında ÇİFTÇİLERE TEKNOLOJİK DESTEK Erzurum'da, çiftçilere kuru ot slajı yapan haylage makinasının tanıtımı yapıldı. Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından, ülke genelinde uygulanmakta olan Çayır Mera ve Yem Bitkileri Projeleri kapsamında, Pasinler İlçesi'ndeki deneme istasyonunda düzenlenen törenle, 20 bin YTL'ye mal edilen hoylage makinası tanıtıldı. HEDEF KABA YEM İHTİYACININ KARŞILANMASI Enstitü Müdürü Şerafettin Çakal, törende yaptığı konuşmada, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasının çok önemli bir sorun haline geldiğini belirterek, haylage makinası ile bu sorunu aşmayı hedeflediklerini söyledi. Kuru ot slajı ile yem bitkilerinin hasadında, kilo kaybının tamamen giderildiğine dikkati çeken Çakal, ''Amacımız, farklı kaba yem saklama ve yöntemlerini karşılaştırarak doğruya ulaşmak'' dedi. AB ÖLÇÜTLÜ BALYA Hoylage makinasının yüzde 50 oranında kuru olan yem bitkilerini yuvarlak balya olarak ambalajladığını anlatan Çakal, şunları kaydetti: ''Avrupa'da geliştirilmiş bir slaj türü olan yuvarlak balya slajı uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Haylage slajı kuru ot balyası yapan ekipmanın aynısı ile hasat edilir ve silolanır. Kuru ot slajları ve geleneksel yöntemlerle muhafaza edilen otlarda depolama kayıpları ve kalite durumları analiz edilecek ve ayrıca hayvanlarda yapılacak yemleme denemeleri ile besleme çalışmaları da yapılacaktır.'' ÇİFTÇİLER TANITIMA İLGİ GÖSTERİD Çakal, deneme istasyonunda yapılan kuru ot slajlarının depolanmasında, Erzurum şartlarında sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağının da kış dönemine kadar belirleneceğini bildirdi. Daha sonra deneme istasyonundaki tarlaların birinde, 20 bin YTL'ye mal edilen haylage makinası çalıştırılarak, çiftçilere tanıtıldı. Tarlada çiftçilere tanıtımı sırasında bir ara arızalanan haylage makinasıyla, arızasının giderilmesinin ardından kuru ot slajı yapımına devam edildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurumlu 27 Mart 2015 Cuma 21:11

Beyler böyle bir yazıyı kimin yazdığını neden bilmiyorsunuz? FeTö grubunun propaganda timinde yer alan Bahri Şenkal sosyal medya üzerinden şu skandalı paylaştı, 3 Şubat 2015 : Allah yeni bir din gönderebilir başlıklı yazısında, son din İslam’ın yerine Allah yeni bir dinin gönderebileceğini iddia etmişti. O yazısında bu son din, cahiliyeyi bitirmek için gönderilmişti ama olmadı,Rabbimiz bu son dini lağvedip yerine yeni bir hak din gönderebilir demişti.Bu adam daha önce de “Yobaz ve münafık olmaktansa kâfir olmayı tercih ederim” demişti. Yazar da bu yazıyı bu adama cevap olarak yazmış. Zaten FeTö’nün bir profu oaln İbrahim Öztürk de” Peygamberin bile kıblesi şaştı oğlum” diye tweet atmıştı. Yazarın yazısını çok dikkatli okursanız ne demek istediği çok iyi anlaşılır.Teşekkürler yazarımıza, Allah razı olsun.Burada oy falan toplanmıyor.Allah rızası için yazılan bir yazıdır bu yazı.

Yorumu oyla      7      4  
misafir 26 Mart 2015 Perşembe 19:41

bende anlamadım kim bu sapıklar ben din geecek diyen birini bilmiyorum.ancak yüce dinimizi ishıd gibi yanlış tanıtanları ve dini siyaset için yani oy toplamak için haşa çalışanlarıda ALLAH cezalandırır.

Yorumu oyla      7      5  
tortumlu 26 Mart 2015 Perşembe 15:43

sayın yazar ilk defa doğruları yazmışsınız da bu yeni din gelecek safsatasını dillendirenler kimler ben duymadım, acaba sayın yazar rüyasında mı gördü.

Yorumu oyla      7      6  
zaten kendileri çıkardı yeni bir din 20 Mart 2015 Cuma 07:42

geldiki onlar getirdiler hem de

Yorumu oyla      8      5  
Mahir Genç 18 Mart 2015 Çarşamba 11:31

Mutlaka her müslümanın okuyarak ibret alması,ders çıkarması gereken bir yazı.Engin bilgilerinizi edebiyatçı yorumunuzla birleştirerek bizlerle paylaştığınız için Allah sizden razı olsun.Selametle..

Yorumu oyla      7      6  
Hangi İslam birliği 17 Mart 2015 Salı 19:35

Sen başka bir dünyada mı yaşıyorsun abdi kardeş. Hangi islam birliği..Katrilyonlar içinde yüzen ve milyonlarca yoksul Müslümana sırt dönen suuudi Arabistan, katar, bareyn, ummanla mı..Göğe merdiver dayayan Dubaililerle mi..Namusları payimal edilmiş milyonlarca Müslüman kadına sahip çıkmayan Irakla mı..insan öldürmeyi islama yakıştırarak iftiralar yağdıran Taliban hempalarıyla mı..ortada üç tane töreli devlet var, Türkiye, iran, Endonezya. Sen ne anlatıyorsun kardeş, ne birliği. Senin islam birliğine katmaya çalışanlar emperyalistlerin uşağı durumda. Petrolleri hangi şirketler hangi ülkeler çıkarıyor. ürdünde İngilizlerle evlenmeyen yönetici mi var. Mısır'ın hali ortada. BUnların içinde tek istikrar ülkesi Türkiye..Cumhuriyet Türkiyesi. Allah bizleri onlara benzetmesin. İslamın kılıcı olan bir milletin evlatlarının ülkesi Türkiye. Gerisi küsurattır.

Yorumu oyla      10      5  
abdi 17 Mart 2015 Salı 18:57

değerli hocam hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin derken avrupa birliği süreci ne olacak. İslam birliği imanımızın bir gereği değilmi türkiyeyi ab nin kulubesinde bekletmek ne kafar doğru

Yorumu oyla      8      6  
Fazlı TÜRKER 13 Mart 2015 Cuma 17:10

Hocam yazınızı beğendim çok güzel Allah razı olsun.Hocam bir sonraki yazınızın İslam dininde; 'Devletin malını çalmak, kul hakkını yemek, rüşvet alıp vermek, başkalarının hakkını gasp ederek, yakınlarına rant ve gelir sağlamak, Devletin malını babalarının malı gibi israf etmek, ayrıca namaz kılıp Devletin malına hainlik yapanlar hakkında ' yeri nedir. Bu konuda yazınızı bekler, şimdiden teşekkür ederim.

Yorumu oyla      12      5  
Selim 3 Mart 2015 Salı 13:07

Hocam tüm dediklerinize katılırım.Ancak Hiristiyanlar yada Yahudilerin ALLAH'a ve ahiret gününe iman ve Salih amel işlyenler ile alakalı ayetlerinde kasdedileni kısaca açmak önemlidir.Müslüman.Ama nasıl bir Müslüman.imanı varmı,yokmu.Kanımca Yüce ALLAH bu ayetlerde vurgulamak istediği böyle taşa toprağa puta tapan, peygamberlerini ALLAH'a ortak koşan zihniyetten bahsetmiyor.Buradan şu anlaşılıyor.Dini nesebi milliyeti ne olursa olsun,ister Hristiyan ister Yahudi.Ancak Kalbinde BİR VE TEK olan ALLAH'a iman etmiş, kimseye kötülük etmeyen, herdaim aklında-kalbinde ALLAH ve rızası gören ve salih amel işleyenlerden bahsediyor.İşte bu kullar ALLAH indinde Müslümanlardır.Tıpkı ALLAH indinde dinin islam olması gibidir.Yoksa sapık-Fasık münafık olsun,ister adı müslüman,ister Hristiyan isterse Yahudi olsun fark etmiyor yani.Önemli olan ALLAH'ın mesajının ne anlam ifade ettiğidir.Müslümanların birçoğunun bu fasıklardan farkı yok belkide fazlası bile vardır.ALLAH'ın ayeti doğru okunmalıdır.

Yorumu oyla      10      5  
ERZURUMLU 2 Mart 2015 Pazartesi 16:28

Sayın hocam yüreğinize sağlık yine enfes bir yazı paylaşmışsınız. Saygılarımla,

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATINÇ, ALTAY’I ÖDÜLLENDİRDİ
Geçtiğimiz ay İspanya’da yapılan Akdeniz Oyunlarında güreşte 74 kiloda ...
EMNİYET, PARASIZ KALAN YUNANLI TURİSTE SAHİP ÇIKTI
BU BİR TÜRK ALİCENAPLIĞI Yunanistan'dan İran'daki bir arkadaşını ziyaret ...
Diyanet Vakıf Sen:
“Diyanet çalışanlarının sendikalaşma hakkı engellenemez” Diyanet Vakıf ...
 
Tüketici Bilincinin oluşması yolunda
TÜKETİCİ REHBERLENDİ Erzurum Tüketici Rehberi yayınlandı. Proje direktörlüğünü ...
HER HEKİME AYRI ODANIN AYRILACAĞI
NUMUNE EK BİNASI YIL SONUNDA TAMAM Numune Hastanesi ek binasının bu yılın ...
Lise öğrencilerine ek sınav hakkı
9, 10, 11 ve 12. sınıflarda okuyan öğrencilere ek sınav hakkı getirildi. ...
 
Yaz bitiyor, Havuzbaşı hala susuz
Erzurum’un en önemli yerlerinden biri olan ve kentin görselliğinde büyük ...
TOKİ’DEN ERZURUM’A
2 BİN 565 KONUT TOKİ Erzurum’da yürüttüğü Toplam 14 adet uygulamayla, ...
PASİNLER ÇERMİK FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde 5 - 7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva