ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
22 Şubat 2005 Salı - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

ETB teşvikte revizyon istiyor Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, dengeli bir ekonomide bütün sektörlerin aynı oranda kalkındığını belirterek, kent ekonomisi açısından teşvik yasasındaki revizyonun büyük bir gereklilik arz ettiğini söyledi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

ETB teşvikte revizyon istiyor Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, dengeli bir ekonomide bütün sektörlerin aynı oranda kalkındığını belirterek, kent ekonomisi açısından teşvik yasasındaki revizyonun büyük bir gereklilik arz ettiğini söyledi. Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, dengeli bir ekonomide bütün sektörlerin aynı oranda kalkınmasının önemli olduğunu belirterek, Erzurum ekonomisi açısından teşvik yasasındaki yapılacak revizyonunun geciktirilmemesi gerektiğini ifade etti. TARIM VE HAYVANCILIK KENT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Erzurum’un tarım ve hayvancılık sektörleri açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Hakkı Hınıslıoğlu, “ Kentte başlıca geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi şart. Bu sektörlerde organik üretime ağırlık verilebilir ve bu doğrultuda ki ihracat artırılabilir” dedi. TEŞVİKTE REVİZYON ŞART Teşvik yasasında yapılacak revizyonda bölgeler arası kalkınmışlık farkının göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Hınıslıoğlu, “ 5084 sayılı teşvik yasasındaki revizyon çok önemli, revizyonda bölgeler arası kalkınmışlık farkı göz ardı edilmemeli ve daha fazla geciktirilmemelidir” diye konuştu. ERZURUM EKONOMİSİ BİR BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNÜLMELİ Erzurum ekonomisinin hak ettiği noktaya gelmesi için sanayi, hizmet ve tarım, hayvancılık sektörlerinin aynı oranda kalkınması gerektiğini belirten Hınıslıoğlu, “Dengeli bir ekonomide bütün sektörlerin aynı oranda kalkınması büyük bir gereklilik arz ediyor. Tarım ve hayvancılık, sanayi ve hizmetler sektörleri aynı oranda kalkındırılmalıdır. Bunun için destekleme şart” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALPEREN 6 Aralık 2010 Pazartesi 14:06

Murat Hocam, bu yazınız gerçekten çok değerli bir yazı olmuş. Erzurum'un eski fotoğraflarına bakınca heveslenmemek elde değil o güzelim görüntülere. Mesela Lalapaşa Cami yanında şu anda cadde olan yerde mükemmel bir park ve içinde kayıkların olduğu halkın rahatlayabildiği büyük bir havuz varmış fakat yok edilmiş. Gene tarihi Erzurum evlerinin büyük çoğunluğu anlamsız binalar için heba edilniş. Gene tarihi eserlerin birçoğu binalar tarafından görünmez hale getirilmiş ve getirilmekte. bugün bile tarihi eserlerin etrafında yüksek binalara müsaade edilmekte. Mesela Muratpaşa Külliyesi'ni yanına gitmeden görebilen var mı? Bunun yanında Erzurum kültürü dışarıda kadınlara ve kızlara yiyici gözlerle bakan kahvehane ve çay ocağı masalarını hakediyor mu? Veya kaldırımları yürünemez hale getiren esnaf Erzurum kültürüne uygun mu?

Yorumu oyla      6      4  
Bahriye DUYMUŞ 6 Aralık 2010 Pazartesi 09:13

Eski dokunun bulunduğu yerlerde ,yapılan çalışmalarda ; Çok daha olumlu sonuç alınabilmesi için ;Halkla ,esnafla, ve bilinçli turizmcilerle zaman zaman diyaloga geçip toplantı yapılmalıdır. Onların haklı talepleri değerlendirilmelidir . Belediyelerin çokça proje üreterek halkla iletişime geçmesi ve bir güven tazelemesi sağlanmalıdır . Projeler tekrar tekrar gözden geçirilmeli.Yapılan bu önemli toplantılarda halktan yardım istenmeli kısa ve uzun vadede alınan sonuçlar halka açıklanmalıdır .Yapılan toplantılar da işgal olunan yerlerin yanlış olduğunu şehre zarar verdiğini bire bir anlatmalı ve kendilerine halktan destek vermeleri bir kez daha vurgulanmalıdır .Şehrimizin yaşam kültürünün izlerini kaybetmeden ,şekilsiz tabelaların , tente ve kepenklerin dükkan önünde satılan gözü yoran , estetiği bozan ürünlerin ve yürümemizi güçleştiren atıl ürünlerin ; Kaldırımlardan yok olması ümidi ile hoşça kalınız .

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Defterdar Yıldız:
Bakanlığın belirlediği hedefi aştık Erzurum Defterdarı Bayram Yıldız, ...
Çiftçi desteklenmeden kalkınma sağlanamaz
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, ...
Erzurum’u az da olsa kamu yatırımları ayakta tutuyor
Sıra özel sektörde Erzurum’a 12 yılda toplam 84 trilyon 755 milyar ...
 
YAKUTİYE’DEN VERGİ UYARISI
Yakutiye Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada, Emlak ve Çevre Temizlik ...
KDV beyan süresi uzatıldı
Maliye Bakanlığı, Ocak 2005 vergilendirme dönemine ait katma değer vergisi ...
ETSO BAŞKAN VEKİLİ SAATÇIOĞLU:
SINIR TİCARETİ İYİ BİR FIRSAT Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ...
 
Erzurum’dan sonra Muş’ta da aynı beklenti
Teşvik bölgeye uygun hale getirilsin 5084 Sayılı Yatırım ve istihdamı ...
TÜSİAD Başkanı Sabancı:
Teşvik, illerin gelişmişlik düzeyine göre olmalı TÜSİAD Başkanı Ömer ...
TREN ÜCRETLERİNDE YENİ DÜZENLEME
TCDD Genel Müdürlüğü, bazı ekspreslerin bilet ücretlerini artırırken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva