ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>GUNCEL
23 Kasım 2004 Salı - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

İHRACAT ATAĞI Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DİAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Efendioğlu, ihracatta geçen yıla göre yüzde 96 artış sağlandığını söyledi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

İHRACAT ATAĞI Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DİAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Efendioğlu, ihracatta geçen yıla göre yüzde 96 artış sağlandığını söyledi.Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nde, bölgede ihracatın durumu ve bölge ekonomisi ile ilgili gelişmelerin değerlendirildiği basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Doğu'daki ihracat rakamlarını değerlendiren Efendioğlu, bölgedeki ihracatın, ülke ihracatının yakalamış olduğu trende ayak uydurduğunu kaydeti. Son iki yılın ihracat rakamlarını karşılaştıran Efendioğlu, 2003 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 318 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatın, 2004 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 623 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Efendioğlu ayrıca, 2004 yılı tahmini bütçesinde, 500 milyon dolar olarak öngörülen ihracat hedefinin üzerine çıkılarak yüzde 41'lik bir artış gerçekleştirildiğini ifade etti. Birliğin faaliyetlerinden de söz eden Efendioğlu, önemli ülke sohbet toplantıları ve ticari heyet gezilerinin yapıldığını, özellikle dış girişimlerin artırıldığını anlattı. DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş da özellikle Türk Cumhuriyetleri ile ticari ilişkilerde ulaşım sorunları yaşandığını kaydederek, bunun gibi sorunların çözülmesi halinde, Erzurum'da 2005 yılında 25 fabrikanın temelini atacak kadar gelir elde edilebileceğini söyledi. HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK YANLIŞToplantıya katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz ise ''Teşvik Yasası kapsamındaki bazı illerin, yatırımcı bakımından, bu yasadan beklentilerinin gerçekleşmediği'' yönünde bir soruya şöyle yanıt verdi. ''Örneğin Erzurum'da böyle bir durum söz konusu. Ama, yatırım yalnızca Teşvik Yasası'nın cazip şartlarıyla olmaz ki. Erzurum'da devlete bağlılık duygusundan kaynaklanan, hala, (her türlü hizmeti devlet getirsin) anlayışı hakim. Bazı insanlar bu memleketten bahsettiği zaman kötü koşulları sıralayıp ağlıyorlar. Bütün hizmeti devletten beklemekten ve ağlamaktan vazgeçmeliyiz.'' Ermenistan sınırı konusuna da değinen Özyılmaz, bu kapının açılmamasının Doğu'ya zarar verdiğini belirtti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 13 Ağustos 2013 Salı 23:05

erzuumun ne kadarda alimi varmış.gerçekten hayretle okuyorum.son dönemde tükenmiş nedense??bu arada amerikadaki zevatın gidişatından bende rahatsızım.amerikan ekmeği ile beslenip islama hizmet edilemeyeceğini tarihçilerin bu kişilere tarihten örnekler verererk anlatması lazım.150 ülkede devlet elçilik açamazken sen kimin desetği ile okul açıyrsun sormazlamı adama??bu okullarda kaç tane amerikan ajanı dil hocası kılığında görev yapıyor??ortaasya da kaç tane ülke amerikaya çalışıyorlar diye niye kapattı???geçmişte bankanın önünden bile geçmezken bu gün ne den banka işletiyor kardeşler???günlük hayatı moderniteye uydurmakta ne oluyor beyler?*sorulacak çok soru var ama cevaplar ahirete kalacak gibi??

Yorumu oyla      7      5  
mehmet 13 Ağustos 2013 Salı 21:42

Gürhan kardeşim şahsını tanımaaam etmem ama amerkada yasayan zatın hakkında nasıl acımasızca yorum yapıyorsun seni men ediyorum has erzurum çocuğudur bizler gibi sizler gibi sen neyettin ele gurbanolim allah seni ıslah eder insallah umarim anlamissindir umarim gülen hocamizla birgün sohbet imkanı bulursunda sende ıslah mazarasından geçersin saygılarımla

Yorumu oyla      7      4  
Gürhan Özorhan 10 Temmuz 2009 Cuma 00:30

Adına kayıtlı çöpü olmayan nasıl ABD de yaşayabiliyor.Çevresinde yaşayanların holdingleri herhalde sponsor oluyor.Kiminki asalak yaşam siz karar verin.İnancını yaşayan herkes Allah için hizmette bulunmuyormu.Günümüzün zamane cahilleri,bu cehaleti görmeyecek kadar,küçük beyinli ise benim suçum ne.Kula kulluk etmeden,son peygamber kılavuzumdur.Kandil bekçileri demek neden hakaret oluyor,müminler bütün peygamberlere ve onların dostlarının bekçileridir.İslam inancınızı ölçecek terazim yok ama,bilimden,ilimden ne kadar uzak olduğunuzu,zamane gençliği gibi arayış içerisinde olduğunuz apaçık.Evet bu köşe ve gazete,tektaraflı fikir ve düşünceleri değil, her fikre açık yorumları okuyucuları ile paylaşan,tartıştıran hür iradeli ,inançlı ve hoşgörülüdür.Yandaş,işbirlikçi basın değil.Zaman gazetesinde yazı yazan,ermeni,yahudi ve liboşları okuduğunuz nasılda belli.Hakiki ülkü ile kalmak,cemaatçi ırgat olmayı gerektirmez reddeder.Fikirlerinizin beyanı tavuk gibi yemlendiğinizi gösteriyor.

Yorumu oyla      8      7  
Gürhan Özorhan 9 Temmuz 2009 Perşembe 23:45

Sayın,Gurbetteki dadaş ve Dadaş 25 beyefendilere,cevaplarından dolayı teşekkür ederim.Sapkın fonksiyon zihniyet taşıyanlarla dost ve arkadaş olmadım.Sizin kadar tanımam mümkün değil.Ali Kalkancı,Hüseyin Üzmez ve cüpbeli hocaları hiç tanımam.Farklı insanlarla biraraya gelmek başka,ayni havayı solumak,tahsiz edilen villada,korumalarla yaşamayı terçih etmek çok farklı şeyler değilmi.İfadenizle belirtiğiniz peygamberlerde emirleri yerine getirirken,şatolarda,villalarda,topraklarından ayrı olarak korumalarlamı tebliğ görevini yapıyorlardı.Siz şirke girdiğinizin farkında değilmisiniz,aganızı peygambere benzetiyor,onlar gibi yapıyor diyorsunuz.Gitmek başka,mekan edinip dost olmak ayni şeyler değil.bir davanın irşadı hırıstiyanları dost edinmeyi gerektiriyorsa vay halinize,bu konuda ayetler mevcut.Benim batıl dediğiniz islam ahlaki düşüncem,F.Gülen'e kul olmayı değil, yanlız Allaha kul olmayı emreder.İslam coğrafyasına bakın,ne halde bu baronlar sayesinde hepsi ABD ve AB DOSTLARI DEĞİLMİ.

Yorumu oyla      8      6  
dadaş 25 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:31

özorhan beyefendinin kemaloğluna yazdığı cevabındaki bilgilerin aslında tamamen sapkın fenksiyonların zihniyeti ile yazılmıs olduğu aşikar. kendilerinin yapmaktan zevk alacakları ama yapamadıkları içinde acılarından ne konuştuklarını kendilerinin bile anlayamadıkları ve çok cahilce yazılmış bir yorum olarak değerlendiriyorum. Farklı düşüncedeki insanlarla bir araya gelmezseniz duygu düşüncelerinizi davanızı nasıl irşad edeceksiniz. Peygamberde allahın varlığına inanmayan azılı ebucehile defalarca gitmiş oturmuş davasını anlatmıştır.Sizin böyle dava düşünceniz olsaydı anlamakta zorlanmayacaktınız.Gözünüzü yummakla güneşi kapatamazsınız. Allah başta bana olmak üzere hepimize hak ve hakikatı görmeyi nasip etsin.

Yorumu oyla      7      5  
gurbetteki dadaştan özorhana 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:09

erzurumun kandillerini ve onların fikir dünyalarında ne kadar habersiz olduğumuzu yazılarınız sayesinde anlıyor ve bu eksiğimizi bir nebzede olsa gidermeye çalışıyoruz. bu hizmetinizden dolayı allah sizlerden razı olsun. Ancak yorumcular içerisinde müminlere kandil bekçileri diyerek hakaret eden, islama ve memlekete hizmet adına bir dikili direği(çöpü) bile olmayan Hakkında hiç bir şey bilmediği açıkça belli olan zatlara dil uzatırken bile edep sınırlarını ihlal eden zatın günümüzün zamane dünyasında bile bu kadar cahil kalışını dehşetle izlemekteyim. En büyük dava islam davasıdır. En büyük kandilde onun peygamberidir. Müminlerde onun bekçileridir. Esen rüzgarın gücü o kandilleri söndürmeye yetmiyor. Bu köşe sizin saplantı haline gelmiş batil düşüncelerinizin tartışılacağı ortam değil. Sizde müminseniz batildan kurtulup asalak yaşamayı bırakıp onurunuzla kalan ömrünüzü selametle yaşamanız dileği ile hakiki ülkü ile kalın.

Yorumu oyla      8      6  
BÜYÜK ÖZKARA 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:06

Gavsı Azam ve Sahibüs Zaman Mahmut Efendi Hazretlerinden Erzurum veErzurumluyu medheden sözleri çok dinledim.Hatta her karış toprağı şehit kanıyla boyanmış,evliya yatağıdır diye buyururdu.Vatan sevdasını,din sevdasını,ata hakkını,insanı ve insanlığı,dünyayı ve ahireti kendisinden öğrendiğim şeyhim,ruhumun babası bana memleketimin kıymetinide öğretiyordu.Ruhumun dünyaya gönderilme vesilesi siz Kıymetli babamda memleket sevdamın en derin merakı Erzurum Kandilleri konusuyla bizi aydınlatmanız büyük bir tevafuktur.Ümmetin,Erzurumlunun en ziyade muhtaç olduğu aslını öğrenip ,aslına dönmesidir.Hakiki değerler unutuldukça sahtekarlar kendilerini adam diye yutturup geçici olan maddi değerlerle oyalamaktalar.Rabbim şerlerinden muhafaza etsin.Suretin kıymet bulup,hakikatlerin unutulduğu şu zamanda hakikatlerin vasiliğini yüklenmek ancak ALLAH sevdalısı bir yüreğin işidir.Yüreğinize sağlık,Rabbim hem dünya hem ahiret saadeti ve hem cemalullah şerefi ihsan eylesin.Bizleride sizelere layık evlat et

Yorumu oyla      7      4  
Gürhan Özorhan 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:28

Sayın Türk,yazınızı tartişmaya açmam,Birkaç şarjlı fenerlerin,yedek batarya'larınında kafi gelmiyeceğini,ABD de yaşamını villada keyifle sürdüren cemaat agası"hoca efendiyi" savunmaları bu gerçekler karşışında hiçte inandırıcı olmadığıdır.Son islam alimi gibi göstermeleri,tenkit dahi edemedikleri,sorgusuz sualsiz teslim olmaları,yapılan yanlışları görmemelerini sağlamaktadır.Günümüz,tarikat ve cemaat agalarının yaşantıları,servet sahibi olmaları bu köleleştirilen ırgatlar tarafından karşılandığını,kendilerinin ise karın tokluğu ile şükür etmeleri telkin ile emrolunduğu gerçeği değilmi.Anlatmak istediğim,islam tarihinden bugüne kadar gelmiş geçmiş olan,menevi miraslarımızın gerçek alim ve evliyalarının,sosyal,kültürel ve manevi yaşantılarının,günümüzde,kendisini büyük alim diye tanıtanların, mukayesesinin ve analizinin yapılmasıdır.Görmeyen gözler duymayan kulaklar,Allah ile aldatmaya çalışanları tanıman senin kurtuluşun olacaktır.Mücadelemiz,Allah ile aldatan şarlatan,tacir'lerledir.

Yorumu oyla      7      6  
Gürhan Özorhan 8 Temmuz 2009 Çarşamba 04:12

Sayın Aydemir,Sizin hikaye olarak değerlendirmeniz gercegi kabul etmekte zorlanmanız beni hiç şaşırtmadı.Allahın nuru ile şarj olan,ABD patentli yedek bataryalının yaşantısı,hangi islam kandillerinde mevcuttu.?İslam tarihinde villada yaşayan, dolar milyarderleri ve ırgatlarını bir örnek olarak gösterebilirmisiniz.Atatürk'ü cumhuriyeti ve onun ordusunu gözden düşürüp yıpratmak isteyenler kimlerdir.?Emekliyi,asgari ücretliyi, üçkuruş zamla açlığa terkedenler kimlerdir.Afganistan'da,Doğu Türkistan'da,Kuzey Irak'ta ABD tarafından katledilen müslüman kardeşlerimize sahip çıkmayan,ABD yi kınamayan kimlerdi.?Ülkesinde ezan sesi dinleyeceğine,ABD de çan sesi dinleyen kimlerdir.Ülkeme olan borçlarımı ödemiş olmanın mutluluğunu yaşayan biri olarak,Deniz feneri yolsuzluğuna karışmadım.Yetimi,fukara ve benzerlerini aldatmadım.ABD ve AB yandaşı hırıstiyan kulübüne üyelik için,hırıstiyanları dost edinmedim.Düğünümde nikah şahidi yapmadım.Yaptıklarımın bidebiri bunlar Sayın Kemaloğlu'na cevap olsun.

Yorumu oyla      8      6  
sebahattin aydemir. 8 Temmuz 2009 Çarşamba 00:38

Allahın nuru ile şarj olan bir şarjlı fener düşünün.gerisi hikaye.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAR ULAŞIMI KİLİTLEDİ
KOP GEÇİDİ'NDE ULAŞIM GÜÇLÜKLE YAPILIYORDoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi ...
HUKUKÇULAR, ERZURUM’DA EĞİTİMİ SORGULADILAR
“ Eğitim sektörü çıkmazda” Erzurum’da eğitim sektörü ...
DOĞU'DA 400'ÜN ÜZERİNE KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan ve bugün öğleden sonra şiddetini ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
TOSUNOĞLU, SAKARYA KÖY HİZMETLERİNE ATANDISakarya Köy Hizmetleri İl ...
Rüzgar çatıları uçurdu
SİVİL SAVUNMA VE TRAFİK EKİPLERİ GECE UÇAN ÇATILARI TOPLADI Erzurum'da ...
Korsan çalışan berberler haksız rekabete yol açıyor, diyen Berberler ve Kuaförler Odası başkanı Çiftçi:
Vergi ödeyen esnaf mağdur edilmesin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ...
 
Atatürk Üniversitesi kuruluş kararının, 1937’de Atatürk’ün TBMM açılış konuşmasıyla alındığını açıklayan Basın camiasının duayeni ve Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan:
"ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ADINA LAYIKTIR" Atatürk Üniversitesi 46. Eğitim ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Meyve ve sebzelerin olgunlaşma döneminde hormonal madde kullanılması ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Meteoroloji uyardı: KARLI GÜNLER BAŞLIYOR Erzurum'da Salı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva