ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
28 Ekim 2016 Cuma - 01:16

‘Erzurum Doğu’nun anahtar şehridir’

Kurtulmuş, “Hakikaten Erzurum Doğu Anadolu’muzun anahtar şehridir. Burada yapılacak olan her hizmeti, sadece bir şehre değil, bir bölgeye yapılmış hizmet olarak görmek lazım” dedi.

‘Erzurum Doğu’nun anahtar şehridir’

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyarette Başkan Mehmet Sekmen’i kentteki çalışmalarından ötürü tebrik ederek, “Sayın Başkan İstanbul’daki belediyecilik tecrübesiyle, siyasi tecrübesiyle ayrıca çalışma arkadaşlarının tecrübesiyle Erzurum’un bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek bir birikim ve tecrübeye sahiptir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş’a çalışmalar hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak başta altyapı olmak üzere, kentsel dönüşüm ile gerek köylerimizin gerek ilçelerimizin gerekse de il merkezimizin altyapısına büyük bir ağırlık veriyoruz. Biliyoruz ki altyapı olmadan üstyapı da olmaz. 25 bin kilometrekarelik bir alan, bir ucundan diğer ucuna 350 kilometre uzunluğunda ve 1600 yerleşim mahalli olan bir alanda gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Başta köylerimizin grup yolları, su, kanalizasyon, okul, cami hizmetleri olmak üzere ilimize topyekûn hizmet veriyoruz. Takribi olarak 1200’ün üzerinde okulun bakım ve onarımını Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdik. İstiyoruz ki daha kaliteli bir eğitim olsun, fiziki şartları iyi olan mekânlarda çocuklarımız okusun. Şehrimizde gerek kültürel gerek sanatsal gerek sportif tesislere ağırlık veriyoruz. Açılışını yaptığımız Bilgi Evi gibi 14 tane sosyal yaşam merkezlerini hayata geçiriyoruz. Burada birçok sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yapılabilecek.”

“ŞEHRİ YENİDEN AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Başkan Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümle birlikte şehrin tarihi dokusunun ortaya çıktığını ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “Şehrimizde kentsel dönüşüme ağırlık veriyoruz. Erzurum kadim bir şehir… Şehri yeniden ayağa kaldırıyoruz. ‘Kültür Yolu Projesi’ dediğimiz şehrimizin Kale çevresinde kamulaştırma işlemleri tamamlandı, restorasyonuna başlandı. Takribi olarak sadece oraya 100 milyon lira kamulaştırma parası ödedik. Tabi daha çok kamulaştırdığımız yerler var. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren kentsel dönüşüm ağırlıklı olarak devam edecek. Burası takribi olarak 30-35 bin gecekondusu olan bir şehir. Yapılaşma daha çok şehrin dışına devam ediyor. Biz hem müteahhitleri hem de belediyeyi şehrin merkezine yönlendirmeye gayret ediyoruz. Erzurum ayağa kalkarsa Doğu Anadolu ayağa kalkar. Çünkü bugün büyükşehirlerimizin yaşamış olduğu en büyük sıkıntı göç sıkıntısıdır. Bu sıkıntı halen devam ediyor. Biz ilk kez geçen yıl, yıllık göçü binin altına düşürdük. Ondan evvel her yıl 5 bin, 10 bin dolayında nitelikli göç yaşanmış. Erzurum’un gerek hayvancılık gerek kış turizmi gerekse madencilik alanlarında önemli imkânları var. Bunlar bugüne kadar değerlendirilmemiş. Kentin kaynaklarını değerlendiriyor, toprağımızdaki cevheri işliyoruz.”

“ERZURUM DOĞU’NUN ANAHTAR ŞEHRİDİR”

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum’un Doğu’nun anahtar şehri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kurtulmuş, “Erzurum Büyükşehir Belediyemizde bulunmaktan, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Hakikaten Erzurum Doğu Anadolu’muzun anahtar şehridir. Burada yapılacak olan her hizmeti, sadece bir şehre değil, bir bölgeye yapılmış hizmet olarak görmek lazım” dedi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “65. Hükümet olarak, biz de Erzurum ve Erzurum halkının yanındayız. Bütün desteklerimizle bu şehrin daha ileri bir noktaya gitmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi cazibe şehirlerden birisi olması için Erzurum’a çok imkânlar sağlanacak. Erzurum halkı da çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle vatanseverliğiyle bu imkânı en iyi şekilde değerlendirecektir. Erzurum hem yer altı kaynaklarının zenginliği bakımından hem de yer üstünde kültürel zenginliği bakımından müstesna şehirlerimizden birisidir. Ümit ediyorum ki burada şehircilik anlamında da çok başarılı işler yapılacak. Şehircilik bakımından eski dönemlerden kalma birikmiş sorunların olduğunu biliyoruz ama bunlar ümit ediyorum kısa süre içerisinde aşılacak. Sayın Başkan İstanbul’daki belediyecilik tecrübesiyle, siyasi tecrübesiyle ayrıca çalışma arkadaşlarının tecrübesiyle Erzurum’un bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek bir birikim ve tecrübeye sahiptir. Bizler de her türlü desteği Erzurum’a vereceğiz ve inşallah çok daha güzel günlere giden bir Erzurum’un oluşmasına katkıda bulunacağız. Bu vesileyle bir kez daha Erzurum halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 
‘Erzurum, Vatanseverlerin Memleketidir’
 
‘Bu Millet Yeniden Çanakkale Destanı Yazdı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Milletvekillerine EYOF daveti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine ...
‘FETÖ mağdurları edebiyatı FETÖ’ye destektir’
Kurtulmuş, "Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur. FETÖ’nün mağdur ettiği ...
Bulutlar’a pankartlı teşekkür
Palandöken ilçesinde, belediyenin çalışmalarından memnun olan mahalle ...
 
MHP Pasinler İlçe Başkanlığına Günaştı getirildi
Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Pasinler İlçe Başkanlığı ...
Ilıcalı Yavi katliamını kınadı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, 23 yıl önce Çat'ın ...
Aydemir: ‘Yavi şehitleri yüreğimizde yaşıyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yavi şehitlerini rahmetle ...
 
Büyükşehir Güllüce’yi ağırladı
Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Horasan’a ‘Büyük’ vizyon
Büyükşehir Belediyesi, erenler diyarı Horasan’da alt ve üstyapı çalışmaları ...
Dilli, güven tazeledi
Kurtköy Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına yapılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva