ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SİYASET
15 Nisan 2015 Çarşamba - 16:07

‘Erzurum Doğu’nun İstanbul’u’

Milli Mücadele ruhunun Erzurum'dan başladığını vurgulayan Tavlaşoğlu, Musavi'ye bilgi vererek, "Erzurum, doğunun merkezi konumda bir şehir. Batıda İstanbul neyse, doğunun İstanbul'u da Erzurum. “ dedi.

‘Erzurum Doğu’nun İstanbul’u’

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yerel yönetimleri ziyaret kapsamında Erzurum’a gelen D-8 Genel Sekreteri Musavi, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, D-8'in kurucusunun Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin D-8'in babası olduğunu ifade etti.

ERBEKAN’A VEFA

D-8'in kuruluş amacı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Musavi"D-8 olarak, liderler tarafından belirlenmiş 2018 yılı hedefimiz, D-8 ülkeleri arasında 500 milyar dolarlık  iç ticaret hacmine ulaşmak. Bu hedefe ulaşmak için yerel yönetimlere ziyaretlerde bulunuyoruz." dedi.

D-8'in kuruluşundan bu tarafa verdiği destekten dolayı, Türk Hükümetine ve Türk halkına müteşekkir olduklarını belirten Musavi, " D-8'in 6 tane öncelikli çalışma alanı var. Bunlardan ticaret ana omurgasını oluşturuyor. Bu çalışma alanlarımızdan turizm, tarım ve ticaret Erzurum'u direk ilgilendiriyor.  Üye ülkelerin Bakanlarıyla yaptığımız toplantılarımızdan birini, özellikle de turizmle ilgili toplantımızı, Erzurum'da gerçekleştirmek istiyoruz. 2015'te Türkiye'de Turizm Bakanları Toplantısını yapacağız. Hükümetinizle irtibata geçiniz, Turizm Bakanları Toplantısını Erzurum'da yapalım. Bu toplantının Erzurum'da yapılması, Erzurum'a ilgiyi ve turizmi artıracaktır. Kayseri Enerji Bakanları Toplantısına, Konya Tarım Bakanları Toplantısına ev sahipliği yapmak istiyor. Turizm Bakanları Toplantısı Erzurum'da neden yapılmasın?" dedi.

ERZURUM GÜZEL ŞEHİR

Erzurum'un, beyaz dağlarla çevrili güzel bir şehir olduğunu ifade eden  Musavi, D-8 ülkelerinden turistleri, özellikle de kendisinin İranlı olmasından dolayı İranlı turistleri, Erzurum'a yönlendirmek için çalışacaklarını kaydederek, "Erzurum'un turizm potansiyelini çeşitlendirmeniz beni mutlu etti. İnsanlarımız turizm için niye Avrupa'ya gitsin. Artık turizm merkezini Avrupa'dan Erzurum'a kaydırmamız lazım." dedi.

ERZURUM DOĞU’NUN İSTANBUL’U

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, D-8 Ülkeleri Genel Sekreteri Musavi'yi, Erzurum'da ve Belediye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Erzurum olarak D-8 ülkeleriyle ilişkileri artırma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Milli Mücadele ruhunun Erzurum'dan başladığını vurgulayan Başkan Vekili Tavlaşoğlu, Musavi'ye Erzurum  hakkında ayrıntılı bilgi vererek, "Erzurum, doğunun merkezi konumda bir şehir. Batıda İstanbul neyse, doğunun İstanbul'u da Erzurum. Hem komşu ülkelere, hem de limanlara yakınlığımız Erzurum'un yakın gelecekte hızla gelişeceğine ilişkin bize kıstaslar vermekte. Ayrıca Erzurum, dünyanın 'Kış Sporları Merkezi' olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Dünyadaki önemli kış sporları tesislerinin çoğu Erzurum'da. Bu nedenle Genel Sekreter Musavi'nin, burada yapılmasını düşündükleri Kültür Bakanları Toplantısının, Erzurum'da yapılması çok uygun olur. Erzurum Üniversiteler şehri, D-8 ülkelerinden Erzurum'da eğitim gören yüzlerce öğrencimiz var. Erzurum'da sağlık alanında da önemli yatırımlar var. Bunlar hem bölgeye hem de komşu ve yakın ülkelere sağlık hizmetleri veriyor. Ticaret de, Erzurum'da ön planda, özellikle de hayvancılık ve tarım sektörlerinde. Erzurum, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde Türkiye'de birinci. Turizm bakımından, kış turizminin yanında, çok sayıda kültürel eserlerimizden ve kaplıcalarımızdan da turistler faydalanmaktalar..." şeklinde konuştu.

 
TOKİ Erzurum’a yoğunlaştı
 
Kaldırımda otonun ne işi var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yol İş’te Kaya dönemi başladı
Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığına Recai Kaya seçildi.
CHP’den medya yaklaşımı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Milletvekili adayları, İhlas Haber ...
Aziziye için istişare açılımı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, İnşaat Mühendisleri Odası ...
 
Eğitim Bir Sen’den Yeni Anayasa Vurgusu
Eğitim Bir Sen Erzurum Şube Başkanı Ciyavul,'Eğitim camiası olarak, seçime ...
AK Parti, adaylarını Türkiye’ye tanıtacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Nisan'da gerçekleştirilecek olan '2015 Genel ...
CHP adaylarını tanıttı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Milletvekili adayları havalimanında ...
 
SP ve BBP’den ittifak açıklaması
Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanları, Milli İttifak ...
Önce Erzurum
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun miting programı belli oldu. 15 Nisan'da milletvekili ...
Orhan ilk müjdeyi EGC’ye verdi
Aziziye Belediye Başkanı Orhan bu yıl Dadaşkent için birçok projenin hayata ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva