ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Uzay Yolculuğu Çadırı’ ilgi odağı oldu
‘Uzay Yolculuğu Çadırı’ ilgi odağı oldu
Polat’tan tezhib sergisi
Polat’tan tezhib sergisi
Erzurum - Artvin yolunda dua alan yatırım
Erzurum - Artvin yolunda dua alan yatırım
Hukuk Fakültesinde uzay hukuku gündemi
Hukuk Fakültesinde uzay hukuku gündemi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
HABERLER>ASAYİŞ
11 Haziran 2011 Cumartesi - 07:32

‘Erzurum DAP’a kavuşacak’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki mitinginde kendilerinden önceki hükümetin ortağı olan MHP'ye yüklenerek, geçmişle bugünü kıyasladı. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in resminin olduğu afişi gösteren Başbakan Erdoğan, "Şurada gördüğünüz zat, CHP'nin iktidarlarında süt veren ineğin sütü kurur diyordu, şimdi övüyor" dedi.

‘Erzurum DAP’a kavuşacak’

İKRAM TEKMANLI-COŞKUN MENEK-DURSUN MURAT AYDIN-OKTAY FANİ(İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki mitinginde kendilerinden önceki hükümetin ortağı olan MHP'ye yüklenerek, geçmişle bugünü kıyasladı. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in resminin olduğu afişi gösteren Başbakan Erdoğan, "Şurada gördüğünüz zat, CHP'nin iktidarlarında süt veren ineğin sütü kurur diyordu, şimdi övüyor" dedi.
EĞİTİM’DE AK AÇILIM
"MHP döneminde yüksek öğretim öğrencilerine 45 liracık veriliyor" diyen Başbakan Erdoğan, "Yükseköğretimi biz onlardan almadık mı? Şimdi 240 lira veriyoruz. Eğer kredi yurtlarda kalıyorsa 150 lirada gıda desteği veriyoruz. Aramızdaki fark bu. Artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Nereye geçiyoruz? Akıllı tahtaya geçiyoruz çocuklar. Nasıl? Akıllı tahta, bilgisayar donanımlı olacak, her çocuğa da birer tane elektronik kirtap vereceğiz. Bunları ücretsiz olarak vereceğiz. Bütün müfredat bunun içinde var. 4 yıl içinde Türkiye'de tüm okullara ve yavrulamıza bunları peyder pey dağıtmış olacağız. Ne düşünüyorum biliyor musunuz? Amerika'da George, Mary bundan yararlanıyorda benim Ayşe'm Ahmet'im neden bunlardan istifade etmesin. Ey Bahçeli, sen iktidardayken dünyada internet yok muydu ya? Niye Erzurum'daki okulara bilgisayar getirmedin, bilişim sınıfları kurmadın? Mesele ufuk ufuk. Vizyon meselesi. Bunlarda o yok. Bizden önceki hükümette Sağlık Bakanlığı Bahçeli'nin mesai arkadaşındaydı. Bizden önce ölüleremizi bile rehin aldınız. Böyle ise Pazar günü bunun hesabını sormayacak mıyız? Ya diğeri. Al birini vur öbürüne. Öbürü de 8 sene SSK'da genel müdürlük yaptı. Doktora giderdik 'muayenehaneye gel' denirdi. Para ver tedavi ol. İlaç yazarlardı, alamazdık. Şimdi çıkıp hangi yüzle oy istiyorsunuz. Bunlara demokrasi dersi vereceğinize inanıyorum. Bunu Erzurum iyi yapar. CHP'ye, MHP'ye ve bağımsızlara da bu dersi veriyor muyuz?" diye konuştu.
BÖLÜNMÜŞ YOL BAŞARISI
İktidarları döneminde binlerce kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi bazıları çıkıp diyor ki 'yol karın doyurmuyor.' Yol karın doyuruyor da haberin yok. Benim anam dağ yollarından gelişini anlatırdı. Çarık bulamazlardı. Bu CHP, dedelerimi çorağa mahkum etti" dedi.
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in resminin olduğu afişi göstererek, "Şurada gördüğünüz zat, CHP'nin iktidarlarında süt veren ineğin sütü kurur diyordu, şimdi övüyor" diyen Başbakan Erdoğan, "Eğer yorduysam sizi, bırakayım. Havada fena değil aslında. Sivas'ta, Gaziantep'te 36 dereceydi hava maşallah. Onlar da Erzurum gibi muhteşemdi. Erzurum'da 5, 6, 7 katlı binanın bodrumuna inip kömür alıyordun. Koku, kül, değerli kardeşlerim bir odayı ıstırsın, diğerleri ısınmaz. Şimdi kombi. Bas düğmesine, bütün daire ısınıyor. Her taraf tertemiz sıcak suya ulaşıyorsun. Helga buna layıktı da bugüne kadar benim Ayşe, Fatma bacım buna layık değil miydi. Sayın Bahçeli, sen bunu görmedin mi? Haberin yok muydu? Nasıl olsun ki koskoca Başbakan Yardımcısı'nın gittiği ülke sayısı parmak sayısını geçmez. Bunlar, devlet adamı olacak. Ekonomideki verileri eleştiren Sayın Bahçeli dün 'Vatandaş senin cebine ne geliyor' diyor. Her şey vatandaşın cebine girenle ölçülmez. Bu ülke ekonomisidir. Türkiye güçlenirken benim insanımda güçleniyor. Ben sana burdan soruyorum. Senin döneminde asgari ücret 184 liraydı, şimdi 630 lira. Senin asgari ücretinle mi daha fazla ekmek alınıyordu yoksa şimdi mi alınıyor. Senin döneminde daha fazla ekmek, çay, şeker alınıyordu ise ben pazardan önce adaylıktan çekiliyorum, Sen çekiliyor musun? Kılıçdaroğlu çekiliyor musun? Bahçeli, biraz sıkıl. Bahçeli'yle Kılıçdaroğlu, el ele vermişler. IMF'ye olan borcu onlar artırmıştı. Biz bunu 5 milyar dolara indirdik. Şimdi bunlar milliyetçi değil mi? Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı, şimdi kasada 97 milyar dolar var. Sayın Bahçeli nerde geziyorsun. Erzurum'un, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Rakamlarla konuşuyorum. Bireysel de Türkiye Cumhutiyeti'ni güçlendirme noktasında da konuşuyorum. Gelin ferasetinizi ortaya koyun ve oyumuzu buna göre verelim" diye konuştu.
DAP MÜJDESİ
'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şiirini okuyan Başbakan Erdoğan, "12 Haziran, Pazar günümüz Türkiye, Erzurum, millet, yeni Anayasa, ileri demokrasi, temel hak ve özgürler için yeni bir milat olsun" diye konuştu.
Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması için DAP Başkanlığı'nı kuracaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, DAP'ın merkezinin Erzurum olacağını, Erzurum ve bölgenin kalkınacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın mitingi sırasında bayılan vatandaşlara, ilk müdahaleyi alanda bulunan sağlık görevlileri yaptı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da ev yangını
Oltu Halit Paşa Mahallesi’nde çıkan yangın bir evi kullanılamaz hale getirdi.
Emniyetten hırsızlık operasyonu
Aralarında Erzurum’un da yer aldığı 4 ilde düzenlenen hırsızlık operasyonunda ...
Veyisefendi’de silahlı saldırı: 1 ölü
Erzurum'da evlerinin önünde sohbet eden iki arkadaşa bir otomobilden inen ...
 
Seçim güvenliğinden taviz yok
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 12 Haziran Pazar günü yapılacak 24. ...
Trafikte miting düzenlemesi
Erzurum’da 10 Haziran 2011 Cuma günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılacağı ...
Minik Şura hayata yeniden döndü
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, çökelek yapılan kazana düşerek ağır yaralanan ...
 
Erzurumlu askerin hazin sonu
Antalya 3. Tugay Piyade Komutanlığı'nda görev yapan Erzurumlu bir asker, intihar etti.
İtirafçıdan pkk gerçeği
Yaklaşık 12 yıl kaldığı terör örgütü PKK'dan geçtiğimiz yıl kaçarak güvenlik ...
Çakmakla Oynarken Kendini Yaktı
Gaziantep'in Arabanhisar Köyü'nde Fatma- Cuma Sümbül çiftinin iki çocuğundan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva