ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
11 Mart 2015 Çarşamba - 05:19

Erzurum Bölgesi 11'inci sırada

M.AKDAĞ-TÜİK 2014 işgücü istatistiklerini paylaştı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt İllerinin yer aldığı KUDAKA İstatistik Bölgesi işsizlik oranının en düşük olduğu 11 bölge içinde yer aldı.

Erzurum Bölgesi 11 inci sırada

TÜİK 2014 işgücü istatistiklerini paylaştı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt İllerinin yer aldığı KUDAKA İstatistik Bölgesi işsizlik oranının en düşük olduğu 11 bölge içinde yer aldı. En yüksek istihdam oranı yüzde 49,8 ile Erzurum’la birlikte 7 ili kapsayan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti.
TÜİK VERİLERİ
15 ve daha yukarı yaştaki nüfusun 738 bin olarak kaydedildiği KUDAKA istatistik Bölgesi’nde işgücü oluşturan nüfus 372 bin kişi olarak bildirildi. İstihdam edilen kişi sayısının 345 bin olarak belirtildiği KUDAKA Bölgesinde iş gücüne dahil olmayan nüfus 365 bin, işsiz sayısı ise 28 bin olarak açıklandı.
ORANLAR
KUDAKA İstatistik Bölgesinde işgücüne katılma oranı yüzde 50.5 olarak kaydedilirken, bölgedeki işsizlik oranı yüzde 7.4 olarak bildirildi. KUDAKA Bölgesinde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 13.8, istihdam oranı ise yüzde 46.7 olarak hesaplandı. KUDAKA istatistik Bölgesi 26 bölge içinde işsizlik oranının en düşük olduğu 11’inci bölge oldu.
KUZEYDOĞU ANADOLU
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ağrı ve Ardahan illerinin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde iş gücü oluşturan nüfus 776 bin, istihdam edilen kişi sayısı 734 bin, işsiz sayısı 41 bin, iş gücüne dahil olmayan nüfus ise 698 bin kişi olarak açıklandı. Bölgede 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus ise bir milyon 473 bin kişi olarak kaydedildi.
İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI
Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde işgücüne katılma oranının yüzde 52.6 olduğu bildirildi. TÜİK verilerine göre, Kuzeydoğu’da işsizlik oranı yüzde 5.3 olarak değerlendirildi. Tarımdışı işsizlik oranının yüzde 11.1 olarak paylaşıldığı bölgede istihdam oranı yüzde 49.8 oldu.
BÖLGELER SEKTÖREL BOYUT
KUDAKA istatistik Bölgesinde tarım’da çalışan nüfus 175 bin, Sanayide çalışan nüfus 41 bin, hizmet sektöründe çalışan nüfus ise 128 bin kişi olarak belirtildi. Sektörlerin istihdam oranları ise tarımda yüzde 50.8, sanayide yüzde 11.9, hizmetlerde ise yüzde 37.3 olarak aktarıldı.Kuzeydoğu Anadolu istatistik bölgesinde ise sektörel bazda tarımda 407 bin, sanayide 96 bin, hizmetler sektöründe 231 bin  kişinin istihdam edildiği paylaşıldı. Sektörel istihdam oranları ise tarımda yüzde 555, sanayide yüzde 13.0, hizmetlerde de yüzde 31.5 olarak tespit edildi.
İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİ, 2014
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılında 2 milyon 853 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9 kadınlarda ise yüzde 11,9 oldu. Aynı yılda tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 17,9 iken, 15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 10,1 olarak gerçekleşti.
İSTİHDAM ORANI YÜZDE 45,5 OLDU
İstihdam edilenlerin sayısı, 25 milyon 933 bin kişi, istihdam oranı ise yüzde 45,5 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 64,8, kadınlarda ise yüzde 26,7 olarak gerçekleşti.
Tarım sektöründe çalışan sayısı 5 milyon 470 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 20 milyon 462 bin kişi olarak gerçekleşti. İstihdam edilenlerin yüzde 21,1’i tarım, yüzde 27,9’u sanayi, yüzde 51’i ise hizmetler sektöründe yer aldı.
İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI YÜZDE 50,5 OLARAK GERÇEKLEŞTİ
İşgücü 2014 yılında 28 milyon 786 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise yüzde 50,5 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,3 kadınlarda ise yüzde 30,3 oldu.
EN YÜKSEK İŞSİZLİK ORANI TRC GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 15,6 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge yüzde 5,3 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Erkeklerde işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 16,4 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, kadınlarda yüzde 15,6 ile TR1 İstanbul Bölgesi oldu.
EN YÜKSEK İSTİHDAM ORANI TRA KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
En yüksek istihdam oranı yüzde 49,8 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti. Buna karşılık en düşük istihdam oranı yüzde 34,8 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görüldü. Erkeklerde istihdam oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 67,3 ile TR4 Doğu Marmara Bölgesi iken, kadınlarda yüzde 35,8 ile TR9 Doğu Karadeniz Bölgesi oldu.
Bölgelerdeki istihdamın sektörel dağılımına bakıldığında, tarım sektörü payının en yüksek olduğu bölge yüzde 55,5 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu, sanayi sektörü payının en yüksek olduğu bölge yüzde 39,9 ile TR4 Doğu Marmara, hizmet sektörü payının en yüksek olduğu bölge ise yüzde 63,4 ile TR5 Batı Anadolu oldu.
EN YÜKSEK İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI TR3 EGE BÖLGESİ’NDE OLDU
En yüksek işgücüne katılma oranı yüzde 53,3 ile TR3 Ege Bölgesi’nde gerçekleşti. Erkeklerde işgücüne katılma oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 74 ile TR1 İstanbul Bölgesi, kadınlarda ise yüzde 38,2 ile TR9 Doğu Karadeniz Bölgesi oldu.
EN YÜKSEK İŞSİZLİK ORANI TRC3 (MARDİN, BATMAN, ŞIRNAK, SİİRT) BÖLGESİ’NDE OLDU
İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 24 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) olurken, bunu yüzde 17,4 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) takip etti. İşsizlik oranının en düşük olduğu bölge ise yüzde 3,4 ile TRA2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) Bölgesi oldu.
İSTİHDAM EDİLENLERİN YÜZDE 19,7’Sİ TR10 (İSTANBUL) BÖLGESİ’NDE YER ALDI
Kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfusun yüzde 19,3’ünü barındıran TR10 (İstanbul), toplam istihdamın da yüzde 19,7’sine sahip olduğu görüldü. Çalışma çağındaki nüfus içindeki payı yüzde 6,8 olan TR51 (Ankara) bölgesi toplam istihdamın yüzde 6,9’una sahip oldu. TR31 (İzmir) bölgesinin çalışma çağındaki nüfus içindeki payı yüzde 5,7 iken, toplam istihdamın yüzde 5,8’ine sahip oldu.
Buna karşılık, çalışma çağındaki nüfusun yüzde 1’ine sahip olan TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) bölgesinin toplam istihdam içindeki payı yüzde 1,1 gerçekleşti.
İŞGÜCÜNE KATILMA ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU BÖLGE TR21 (TEKİRDAĞ, EDİRNE, KIRKLARELİ) BÖLGESİ
En yüksek işgücüne katılma oranı yüzde 56,3 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi’nde gerçekleşti. Bunu yüzde 56,1 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesi izledi. En düşük işgücüne katılma oranı ise yüzde 37,1 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) ve yüzde 42,3 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) bölgelerinde oldu.

 

 
Seyhan’dan hayati uyarı
 
6 puanlık maçımız yok..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: ‘Türkiye çağ atlamıştır’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bölgesel havacılık ...
Hava’da tarihi buluşma
Her ikisi de tarihi kent olan Erzurum ve Bursa yeniden hava ulaşımıyla ...
ERGAZ 2015 hedeflerini paylaştı
Enerji Sektöründe emin adımlarla ilerleyen Ergaz & Bluepet 2014 yılı genel ...
 
Erzurum 1’inci sıraya çıktı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri kamu bankası kredi kullanımında ...
Cadde esnafından ilginç yaklaşım
M.COŞKUN-Cumhuriyet Caddesi üzerinde giyim mağazası işleten Vedat Vartilioğlu, ...
Erzurum’a TANAP uğuru
M.COŞKUN-Erzurum'dan geçecek olan, Dünya7nın odaklandığı dev enerji projesi ...
 
Pazaryolu mermeri dünya markası olacak
Pazaryolu ilçesine bağlı Yiğitbaşı Mahallesi sınırları içerisinde çıkarılan ...
Erzurum Bölgesi Tarımsal İstihdamda 12’inci
Erzurum, Erzincan, Bayburt’tan oluşan KUDAKA istatistik Bölgesi, 175 bin ...
Büyükşehir, Şehircilik Fuarı’na katılacak
Sekmen, TBB ile Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliği ile gerçekleştirecek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva