ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EĞİTİM
9 Ekim 2015 Cuma - 17:08

Erzurum, Bilişim Gündemi’nde

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresine ev sahipliği yaptı

Erzurum, Bilişim Gündemi’nde

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresine ev sahipliği yaptı

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünce Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Onursal Başkanlığında düzenlenen 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi’nde çeşitli disiplinlerden bilim insanları ve araştırmacılar bilişim alanını değerlendirmek üzere bir araya geldi. 8-9-10 Ekim 2015 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilen Ulusal Kongre’nin açılış töreni yoğun ilgi gördü.

ÖZEN’İN SUNUMU

2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi, 8 Ekim 2015 tarihinde Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen açılış konuşmasında teknolojik gelişmelerin insan yaşamında önemli sonuçlar açığa çıkardığını, entegre sistemlere yönelik hizmet tabanlı iş alanları geliştiren firmaların sayısının giderek arttığını, iş dünyasının keskin hatları ile dönüşümler yaşadığını ifade etti. Teknolojilerin insan yaşamını kolaylaştırmakla birlikte karmaşıklaştırdığına işaret eden Özen, kongreye emeği geçen herkese teşekkür etti.”

ORHAN KONGRE İÇERİĞİNİ PAYLAŞTI

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünce düzenlenen Kongrenin bilişim alanında bilim insanlarını bir araya getiren önemli bir etkinlik olduğunu belirtti ve Kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere Prof. Dr. Üstün Özen nezdinde teşekkür etti.

KOÇAK’IN DEĞERLENDİRMESİ

“Üniversiteler, bilim ve teknoloji üreten, bunları da ülkelerine ve insanlığa sunan kurumlardır” diyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, aynı zamanda sosyal bilimlerde de projeler üretmek ve toplantılar yapmak üniversitelerin temel görevlerinden bazıları olduğunu ifade etti.

BİLGİ ÜRETİMİ

Rektör Prof. Dr. Koçak: “Bilginin üretilmesi kadar bilginin devam ettirilmesi ve yenilenmesi de çok önemlidir. Bilginin öğrenilmesinde ve paylaşılmasında yaş sınırı yoktur. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olmamız hasebiyle şu anda üniversitemizde örgün öğretimde 70 bin, Açıköğretim Fakültesi ve uzaktan eğitimde de 120 bine yakın bir öğrenci sayımız mevcut. Türkiye’de en çok tercih edilen ikinci üniversite olarak görünüyoruz. 52 ülkeden 2 bine yakın da yabancı uyruklu öğrencimiz var.

Üniversitemiz fen, sağlık ve sosyal bölümlerde ülkesine hizmet etme adına her şeyde var olan bir kurum. Türkçe, Türkçe konuşan ülkeler adına çok önemli. Ülkemizdeki üniversiteler gelişir ve iyi yerlere gelirse, Türkçe öğrenmek için buraya gelecek olan yabancı sayısı da artacaktır. Onun için biz bu tarz toplantılara önem veriyoruz. Bu tür organizasyonlar bundan sonra da artarak devam edecektir. Bugün üniversitemizin iştirakiyle ikisi ulusal biri uluslararası olmak üzere 3 toplantı yapılmaktadır. İnşallah bu toplantıda değerli hocalarımızın bilgileri ve tecrübeleri paylaşılacak ve çok güzel sonuçlar çıkacak” şeklinde konuştu.

TAVLAŞOĞLU:DÜNYA EVRENSEL KÖYLEŞTİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da açılış konuşmasında “Bilişim sayesinde dünyamız adeta evrensel bir köy haline gelmiş bulunuyor. Bilişim alanında yaşanan hızlı gelişmeler bu alana duyulan ilgiyi de artırıyor. Kentimizde Üniversitemiz tarafından bilişim alanında düzenlenen bu Kongrenin önemi yadsınamaz. Burada aramızda yer alan tüm konuklarımıza hoşgeldiniz diyor, Kongrenin başarıyla gerçekleşmesini diliyorum.” dedi.

Kongre Açılış Töreninde birbirinden değerli konuklar söz aldı. Finansbank Bilgi Teknolojileri, Operasyon, Kanallar ve İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşad Demirkol, konuşmasında kurumsal süreçlerin özellikle teknolojiler aracılığıyla sadeleşmesinin önemine dikkat çekerken, veri miktarının artışı ve kurumlar açısından veri yönetiminin stratejik önem taşıdığını vurguladı.

TURKCELL Global Bilgi Stratejik Pazarlama ve M2M Servisleri Bölüm Yöneticisi Engin Çomakçı ise “Akıllı Gelecek” başlıklı konuşmasında,  akıllı teknolojiler ve insan yaşamına sunduğu olanaklara değindi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun Akpınar, verinin öyküsünü anlatırken, enformasyon ve iletişim teknolojilerindeki olağanüstü gelişmelerin sonucunda globalleşen, kimilerine göre düzleşen, sürekli değişim içinde olan bir dünyada, beklentilerin de çeşitlenerek artmakta olduğuna işaret etti.

8-9 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Kongreye katılan 300’ü aşkın bilim insanı, 45 oturumda 180 bildiri ile katıldı. İçerik olarak birbirinden zengin içeriğe sahip olan Atölye ve Çalıştaylara ise yoğun ilgi gösterildi.

 
Tır şarampole devrildi: 1 yaralı
 
Kaya'ya ‘İki Teker Çok Şeker Projesi’ ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'dan Fas'a eğitim köprüsü
Fas’ın Kazablanka kentinde yapılan ESRUC Kongresi’nin sonunda, Atatürk ...
Erzurum’da ‘Eğitimle Mutlu Yarınlar’
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Kuzey Doğu Anadolu ...
Erzurum Tüketicisine ‘Bilinç Yaklaşımı’
Erzurum Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Özer ve İl Tüketici Hakem ...
 
Korkut ortaokul öğrencilerini sevindirdi
Korkut, TEOG sınavları için yardımcı kaynak kitap dağıtımını sürdürüyor. ...
Bakıcı annelere çocuk psikolojisi eğitimi verildi
Aile Eğitim Programı çerçevesinde Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk ...
Erzurum Dil Eğitiminde model oluşturacak
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, İngilizce öğretiminde yeni yöntem ve tekniklerin ...
 
KUDAKA’dan eğitime destek
Altıparmak’ın talimatları ile başlatılan ve ilki 7-8-9 Ekim 2015 tarihlerinde ...
‘Atatürk Üniversiteli olmak ayrıcalıktır’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeni eğitim öğretim ...
Büyükşehir, okullar için seferber oldu
Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretim hayatına katkı sunmaya devam ediyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva