ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>EKONOMİ
19 Ekim 2017 Perşembe - 18:32

Erzurum, Beleras'un turizm gündemine girdi

Savınykh, Türkiye ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, Erzurum’un ve bölgenin önemi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Erzurum, Beleras un turizm gündemine girdi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti (Beyaz Rusya) Büyükelçisi Andrei Savınykh, Türkiye ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, Erzurum’un ve bölgenin önemi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve incelemeler yapmak üzere Erzurum’a gelen Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savınykh, beraberinde Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Belarus İş Konseyi üyesi Halil İbrahim Dursunoğlu ile ETSO’yu da ziyaret ederek, Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, yönetim kurulu üyeleri ve ihracatçı firmaların temsilcileriyle görüştü.
ETSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede, Büyükelçi Savınykh’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Meclis Başkanı Saim Özakalın, Belarus’un bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu ve bunun iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bir nişanesi sayılacağını belirterek, Türkiye ve Belarus arasındaki işbirliğinin artırılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Belarus ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan iki önemli kapı konumunda olduğunu kaydeden Özakalın, Belarus’un, Türk özel sektörü tarafından yeterince tanınmadığını ifade ederek, Erzurum iş dünyası olarak iki ülkenin özel sektörleri arasındaki işbirliğini artırmak için taşın altına elini sokmaya hazır olduklarını vurguladı.
Türk ürünlerinin Belarus’a doğrudan ihracatının yanı sıra, Rusya ve AB ülkeleri üzerinden de girmesi nedeniyle ikili ticaret hacmimizin bilinenin üzerinde olduğu anlatan Özakalın, 2015 yılı itibarıyla Türk inşaat şirketleri tarafından Belarus’ta toplam tutarı 918 milyon ABD doları olan 46 proje üstlenildiğinin altını çizdi. Bunun daha üst seviyelere çıkması gerektiğini söyleyen Başkan Özakalın, ileri bir tarihte Belarus ve çevresindeki ülkelerdeki yatırım ve iş imkanlarını görmek amacıyla bir iş gezisi düzenlemeyi de planladıklarını sözlerine ekledi.
Ziyarette daha sonra, gördüğü yakın ilgiden dolayı ETSO yöneticilerine teşekkür eden Büyükelçi Savınykh ise, Erzurum’da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Türkiye ile Belarus arasındaki ekonomik ilişkilerin her geçen gün arttığını anlatan Büyükelçi Savınykh, politik anlamda bir fark olmayan iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha hızlı geliştiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl her iki ülke Cumhurbaşkanının 3 kez bir araya geldiğini hatırlatan Büyükelçi Savınykh, bu görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari atılımların stratejik ortaklık çerçevesinde yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Büyükelçi Savınykh konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Büyük hedefleri gerçekleştirmenin iki yolu var. Bunlardan birincisi bu bölgede her iki ülkenin hedeflerine hizmet edecek ortak projeler yürütebiliriz. İkinci olarak; ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeyi, özellikle Avrupa’yla ticaret yapmak isteyen Türk firmalara Belarus’ta bu imkanı vermek suretiyle sağlayabiliriz. Yani Türk firmalar Belarus’a gelerek çok rahatlıkla iş yapabilirler. Çünkü; Dünya Bankası raporuna göre; Belarus iş yapma kolaylığı açısından 2007 yılında 123’ncü sıradayken 2015 yılında 44, 2016 yılında ise 32’nci sıraya yükseldi. 2020 hedefimiz ise 30’uncu sıraya yükselmek Belarus’ta üretilen bir ürün kolaylıkla toplam 200 milyon nüfusun yaşadığı ülkelerin pazarlarına ulaşabilir. Bunun için hem Türkiye’nin hem de Belarus’un menfaatine hizmet edecek işbirliklerini artırmanın yollarını bulmalıyız”
Büyükelçi Savınykh ayrıca, Belarus ile Erzurum arasındaki ticari ilişkileri bu yıl kış aylarında ilk turist kafilesini getirerek başlatacaklarını dile getirdi. Görüşmede daha sonra Büyükelçi Savınykh, ülkesinin ticari ve ekonomik potansiyelini anlattığı bir sunum yaptı. Büyükelçi Savınykh daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Görüşmenin sonunda ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ziyaretin anısına Büyükelçi Savınykh’ye Çifte Minareli Medrese figürünün işlendiği kristal bir plaket verdi ve gümüş işlemeli Oltu taşı tespih hediye etti. Büyükelçi Savınykh’de Başkan Özakalın’a, Belarus’a özgü keten bir masa örtüsü ve ülkede koruma altındaki bizon türünün mini ahşap heykelini hediye etti.

 
Çiçek, OSBÜK'te konuştu
 
Aşkale yolunda kaza: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçek, OSBÜK'te konuştu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, ülkelerin ...
Süreleri doldu, ayrılıyorlar
NESRİN ÇETİNKAYA-Farklı illerden gelerek şehrin en işlek ve en gözde mekânlarından ...
Tarımda kırsal kalkınma gündemi
NESRİN ÇETİNKAYA-Yakutiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu yıl “Göçün ...
 
Yıldırım canlı hayvan piyasasını değerlendirdi
NESRİN ÇETİNKAYA-Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, canlı hayvan ...
Aydoğan: Ovit Bölgeleri buluşturacak
Aydoğan,Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayacak ...
Azizoğlu'na istihdam brifingi
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün, 2017 yılı 4. Olağan İl ...
 
16 projeye onay
Erzurum’da kamu kurum kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ...
Erzurum 1. sırada
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum tahsil edilen vergi tutarı yüksekliği bakımından ...
Çat ve Karaçoban liderliklerini sürdürdü
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da Eylül ayı ölçeğinde faal vergi mükellefi sayısı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva