ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EĞİTİM
11 Eylül 2012 Salı - 06:41

Erzurum 3'üncü Üniversiteyi bekliyor

Yüksek öğretimde Dünya markası olma sürecinde bulunan Atatürk Üniversitesi’yle birlikte Bölgenin ilk, Türkiye’nin yedinci teknik üniversitesi olan ETÜ’ye sahip Erzurum, üçüncü üniversitesini bekliyor.

Erzurum 3 üncü Üniversiteyi bekliyor

Yüksek öğretimde Dünya markası olma sürecinde bulunan Atatürk Üniversitesi’yle birlikte Bölgenin ilk, Türkiye’nin yedinci teknik üniversitesi olan ETÜ’ye sahip Erzurum, üçüncü üniversitesini bekliyor.
TOBB ÜNİVERSİTESİ NEREDE?
Kurulacağı yıllar önce açıklanan, ancak henüz belirli bir sürecin yaşanmadığı TOBB üniversitesi ile THK tarafından kurulacağı açıklanan Havacılık Fakültesini bekleyen Erzurum, bu iki eğitim kuruluşunun devreye girmesi halinde 150 bin yüksek öğretim öğrencisine ev sahipliği yapacak.
HAVACILIK FAKÜLTESİ HENÜZ KURULMADI
Yapım aşamasındaki kampüsün tamamlanmasıyla birlikte Bölgenin sağlık merkezi haline gelecek olan Erzurum, eğitimde de ikinci üniversitesi olan ETÜ’yle kazandığı Eğitim Şehri vizyonunu, TOBB Üniversitesi ve THK Havacılık Fakültesi’yle güçlendirmek istiyor. Ancak Havacılık Fakültesiyle ilgili henüz net bir gelişme gözlenmiyor, TOBB Üniversitesi’nin kurulması ise henüz protokol aşamasında.
ETSO’NUN AÇIKLAMASI
Konuya ilişkin olarak görüşünü aldığımız Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’nin eski veterinerlik binasının bulunduğu, 136 dönümlük alana konuşlandırılacağını, kampus için Başbakan’ın imzasını beklediklerini söyledi.
ÖZAKALIN:BAŞBAKAN’IN İMZASI BEKLENİYOR
Özelleştirme ve Kamulaştırmada Başbakan’ın imzasının olması gerektiğine dikkat çeken Özakalın, Erzurum’a kazandırılması planlanan Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’nin konuşlandırılacağı kampus için DSİ ile bir ön protokol imzalandığını dile getirdi. 32 daire karşılığında 136 dönümün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı’na devredilmesi noktasında DSİ ile anlaşmanın sağlandığını, Başbakan Erdoğan’ın onay imzasının beklendiğini kaydeden Özakalın, imzanın atılmasıyla kampüs inşaatına  başlanılacağını bildirdi.
YAVİLİOĞLU’NDAN DESTEK
İmza aşamasının sonuçlanmasıyla hemen kampüsün yapımına başlanılacağının altını çizen Özakalın, bu aşamadan sonra kalan tek ayağın YÖK olduğunu ve bunun içinde üniversiteden akademisyenlerin gerekli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Erzurum Ticaret ve Teknoloji üniversitesi için AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu başta olmak üzere siyasilerden de gerekli desteği aldıklarını dile getiren Akalın, “Bu destekler sayesinde Üniversitemizi en kısa sürede Erzurum’a kazandıracağız.” dedi

 
Hancı'ya Paralimpik tebriği
 
Dikkat çekici performans
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sedat Kalaycı 11 Eylül 2012 Salı 14:51

TOBB'un üniversite projeleri öyle çok büyük olmuyor. 1 bilemediniz 2 fakülteli üniversiteler bunlar. Bence abartmayalım sonra hüsran yaşarız. Bundan ziyade Bilkent'in eğitim hizmetine sunduğu öğretim kurumuna bakalım ve onlara teşekkür edelim. Bu arada ETSO7nun bu dönemki performansından da hiç memnun olmadığımızı bilin. Yazık Erzurumun esnafıyla kimse ilgilenmediği gibi birde ESOB'un mahkemeden ceza almasıda ayrı bir rezillik.

Yorumu oyla      6      4  
11 Eylül 2012 Salı 14:28

ETSO yaz buza kalsın güze yaptı bu işi. Muammer Bey zamanının projesiydi o olsa şimdiye çoktan bitmişti. Hazırcılıkla emek işi arasındaki fark. Hazır Aşkale çimento, emek işi üniversite:) yanassi!

Yorumu oyla      6      4  
Ayaz Bey... 11 Eylül 2012 Salı 14:26

İkincisi sulak ovanın ortasında yüz güldürdü Üçüncüsü de her halde gölün içine yapar erzurumlu buralardan bir fayda görmesin diye de içine de terminalle havaalanı yaparlar YÜZÜN AK OLA!!! ERZURUMLU YÜZÜN AK OLA!!!! BU OVA REKTÖRLERİNİ AMANDITR ALKIŞLA YÜZÜN AK OLA...AK AK. AK. AYAZ BEY'DEN SELAMLAR..

Yorumu oyla      6      4  
haktan umut 11 Eylül 2012 Salı 14:16

yakışır memleketime,

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 11 Eylül 2012 Salı 13:35

Karapungarlı gardaş güzel yazmış tebrik ederim. Hükümetler gençleri oyalamak için üniversite açar oldu. Yahu 55 yıldır üniversitemiz var zaten açılması gereken teknik bölümler varsa bunu mevcut üniversiteler bünyesinde açabilirsiniz ama amaç bu değil birilerine makam koltuk sağlamak. Bu memlekete üreten fabrikalar lazım gençleri 4 sene daha oyalayıp işsizlik rakamlarını düşürecek sahte üniversiteler değil.

Yorumu oyla      6      4  
Selim ÇAM 11 Eylül 2012 Salı 09:54

Ben size farklı bir konuyu hatırlatayım. 2008 yılında Bahçeşehir ünivvetsitesi Erzurum'a yüksekokul kuruyor diye bir haber yapmıştınız (o haberi aradım ama bulamadım şimdi farklı bir portalda var Haber burada http://www.haberler.com/bahcesehir-universitesi-erzurum-da-meslek-yuksek-haberi/) Neden kurulmadı diye siz araştırmadınız. Ama ben araştırdım önce dönemin rektörü Deniz ülke Arıbağan'a sordum Ardından Bahçeşehir üNiverstiesi sahibi Enver Yücel'e sordum. Aldığım cevap şu oldu Sitemli bir şekilde "Neden kuramadığımızı onu Kızılay başkanı Mithat Turgutcan'a sorun" dedi. Ben gazeteci değilim madem bu konuyu açtınız bu konuyuda tekrar bir araştırıp ilgililere bi sorsak nasıl olur

Yorumu oyla      6      4  
kara pungarlı 11 Eylül 2012 Salı 09:44

55 yıldır bir üniversite var da ne oldu? Bu şehre ne verdi? Hani,yüksek düzeyde hangi teknolojiyi üretip de bu şehre ve bu millete mal ettiler? Ürettikleri bir teknolojik eser var mı? Nobel Ödülü alan bir akademisyen var mı? Proje üreten,icat yapan,patent alan kaç öğretim üyesi var? Bunlar bir üniversitenin yapması gereken asli görevler ama ne yazık ki bu 55 yılda bunların hiç birisi olmadı.ETÜ henüz yeni.Umarız ki onlar da bunlar gibi olmazlar.Hani üzüm üzüme baka baka kararır misali.Mesela öğrenci harçlarının kaldırılmasından dolayı,bir üniversitemiz,bu harçlarla yapılan; makam aracı kiralama/alma,kokteyl verme, süreli-süresiz yayınlar,öğrenci parasıyla yapılan ikram ve organizasyonlar vb. hepsini kaldırdı da birçok üniversite,kıyameti koparttı. Örneğin yıllarca, bu öğrenci paralarıyla hep;gazete,dergi,kitap, bülten,broşür,afiş gibi basılı yayımlar kullanıldı da neden hiç bir masrafı olmayan "E- dergi" sistemi kullanılmadı?Artık bu saltanatlar bitmeli.Asli görev yapılmalı.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kur'an Kursu’na buruk veda
Pehlivanlı Kur’an Kursu 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yaz Kur’an Kursuna ...
Pasinler'de minikler ders başı yaptı
Pasinler ilçesinde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak ...
Minikler okullu oldu
Erzurum’da, ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayan öğrenciler ...
 
Bu da buz pateni turizmi
Erzurum kamp merkezi olmanın yanında Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve ülkemizin ...
Esnafın yüzü gülüyor
Erzurum’da yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala okul ...
Emniyetten gürültü kirliliği uyarısı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak 2011-2012 ...
 
‘Şehitlerimize rahmet diliyoruz’
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Afyonkarahisar’da meydana gelen ...
Askerden öğrencilere moral yemeği
Yedisu ilçesinde ikamet eden üniversite öğrencilerine İlçe Jandarma Komutanlığı’nca ...
GSF ilgi odağı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva