ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>SPOR
13 Ekim 2010 Çarşamba - 04:36

“Erzurum 2011 fırsatını iyi değerlendirmeli”

TBMM Başkanı Şahin, "Şimdi önemli sınav yaklaştı. Bu oyunların da başarıyla yapılacağına inanıyorum. Tabii oyunlarda alınacak başarı, kış olimpiyatı için bir referans olacaktır. Burada en önemli unsur, halkın organizasyona sahip çıkmasıdır. Gördüğümüz odur ki halkımız da bu işe sahip çıkmıştır. " dedi.

“Erzurum 2011 fırsatını iyi değerlendirmeli”

Atatürk Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılışı programına katılmak üzere Erzurum'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.
TBMM Başkanı Şahin, Erzurum Valisi Sebahatttin Öztürk'ü ziyareti sırasında gündeme ilişkin soruların yanı sıra, kendisinin Spordan Sorumlu Bakan olduğu dönemde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'a verildiğinin hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulundu.
//"2011’İ ALINCA HAVALARA UÇTUK"
Şahin, 2005 yılında 2009 kış oyunlarına talip olunduğunu ancak, Çin'in Harbin kentine kaptırıldığını ifade ederek, "2007 yılında Torino'da, Slovenya'nın Maribor kentiyle yarışıyorduk. Heyette Erzurum'dan yetkililerin yanı sıra 50 kişilik bir heyet vardı. FISU heyeti yapılan sunumdan çok etkilendi. Torino'da kış olimpiyatları yapılıyordu ve kar yoktu. Suni karla pistler doldurulmuştu. Sunumun arasında Palandöken ile canlı bağlantı yapıldı, kar yağıyordu. Sunucu kar altında Erzurum'un oyunlara talip olduğunu ifade etti. Sunumdan çok etkilendiler. FISU Başkanı Kıllıan'ın ağzından oyunların Erzurum'a verildiği açıklamasının ardından havalara uçtuk. Büyük bir coşku yaşandı" ifadelerini kullandı.
//İZMİR YAZ OYUNLARININ KATKISI
Oyunların alınmasında, 2005'te İzmir'de yapılan yaz oyunlarının başarıyla düzenlenmiş olmasının da etkili olduğunu kaydeden Şahin, "Şimdi önemli sınav yaklaştı. Bu oyunların da başarıyla yapılacağına inanıyorum. Tabii oyunlarda alınacak başarı, kış olimpiyatı için bir referans olacaktır. Burada en önemli unsur, halkın organizasyona sahip çıkmasıdır. Gördüğümüz odur ki halkımız da bu işe sahip çıkmıştır. Organizasyonun başarıyla sonuçlanmasında bunun çok önemi vardır" diye devam etti.
Şahin, daha sonra 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.
//ŞAHİN, AKGÜL’DEN BİLGİ ALDI
Oyunların açılış kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu'nda çalışmaları izleyen TBMM Başkanı Şahin, burada Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stadyumu 'Mükemmel' olarak niteleyen Şahin, bu stadyumda bazı milli maçların oynanabileceğini ifade etti.
Cemal Gürsel Stadyumu yanındaki 3 bin seyirci kapasiteli buz salonunu da ziyaret eden Şahin, oyunlardan sonra bu salonların işlevinin devam ettirilmesi gerektiğini, bunun için de üniversite ve yerel yönetimlerin değişik branşlarda takımlar kurarak gençleri spora yöneltmeleri gerektiğini vurguladı. Atatürk Üniversitesi'nin 40 bini aşkın öğrencisinin bunun için önemli bir potansiyel olduğunu dile getiren Şahin, daha sonra Atatürk Üniversitesi Botanik Park'a geçti. Parkı gezen Şahin, burada bir de ağaç
dikti.
//ATLAMA KULESİNDE İNCELEME
Dünyanın son teknoloji ile yapılan en uzun ve en yüksek rakımdaki atlama kulelerini de gezen Başkan Şahin, "Oyunları alırken, her şey kağıt üzerindeydi. Ama şimdi, tesislerin bitmiş durumlarını görüyoruz. Bu elbetteki çok büyük bir başarı. Ancak, asıl bundan sonrası önemli. Bu tesislerin işlevinin devam etmesi gerekiyor. Erzurum bu tesislerin kazanmakla, birçok kentimizden öne çıktı. Turizm açısından önemli bir canlılık gelecek. Bu çok önemli bir potansiyel. Bu tesisler, Türkiye'de özellikle kayak sporunun gelişmesine, tüm branşlarda sporcuların yetişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bundan sonraki görevimiz, bu tesislerde yine dünya çapında büyük organizasyonlar yapmak olmalıdır" diye konuştu.
//ŞAHİN MİLLİ TAKIMIN ÇALIŞMALARINI İZLEDİ
TBMM Başkanı Şahin, son olarak Yenişehir semtindeki Buz Hokeyi salonunda incelemelerde bulundu. Şahin, buz pateni çalışan miniklerin "Hani Yaylam" türküsü eşliğinde yaptıkları gösteriyi izledi. Shottrack (sürat pateni) milli takımının çalışmalarını da takip eden Şahin, sporcuları tebrik ederek, oyunlarda yarışacak olanlardan madalya beklediklerini ifade etti.
Şahin, sporcular ve Çinli antrenörleri ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Ekim 2010 Çarşamba 16:44

güzelde ulaştırma bakanlığı ne yapıyor.dikkat.dikkat.dikkat. erzincan havaalanına yapılan masrafların boş olmadığını göstermek için, erzurum hava limanı es geçiştirilerek, erzincandan erzuruma otobüslerle taşınması var. dikkat bu bir uyarıdır. tedbirli olun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FB Basketbol Okulu gençlerin gözdesi
Yaz dönemi çalışmalarını tamamlayan Fenerbahçe Basketbol Okulu Erzurum ...
Doğu’da kabaklı Bowling
Sarıkamış ilçesine bağlı Belencik köyünde kadınlar, su kabağı ile bovling ...
Vali Demir yamaç paraşütü ile uçtu
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, ilk kez yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini ...
 
En eski yarış otomobili göze geldi
Çin'de geleneksel hale gelen Antika Araçlar Rallisinde yola çıkan İngiliz ...
Bungee jumping’le nefes kestiler
Türk Hava Kurumu (THK) Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından ...
Tenis, sporda yükselen değer
Gençlik ve Spor Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Oltu Kapalı Spor Salonu’nda ...
 
Buzda, ‘Büyük Hedef’
Erzurum’da gerçekleşecek olan 2011 Üniversite Kış Oyunları'nda mücadele ...
“Büyükelçiler Erzurum’da toplanacak”
Erzurum'da büyükelçileri toplamayı planladıklarını bildiren Devlet Bakanı ...
İl İzci Kurulu toplandı
Erzurum’da 82 kişilik merkez ve çevre ilçe izci yöneticilerin katılımlarıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva