ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
10 Şubat 2022 Perşembe - 09:48

Erzurum 2’inci doz aşı verileri güncellendi

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 73.9 olarak güncellendi.

Erzurum 2’inci doz aşı verileri güncellendi

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 73.9 olarak güncellendi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 84,66 olarak güncellendi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 7 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 5 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Van, Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69,2, Ardahan’da yüzde 83.4, Bingöl’de 64,4, Bitlis’te yüzde 67.5, Elazığ’da yüzde 70,3, Erzincan’da yüzde 76,3, Erzurum’da yüzde 73,9, Hakkari’de yüzde 78.5, Kars’ta yüzde 77,4, Muş’ta yüzde 64,7, Malatya’da yüzde 76,3, Tunceli’de yüzde 80,1, Van’da yüzde 75.2 oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ

En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,66 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,66 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 143 milyon 303 bin 935’e yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR

Verilerde, Aşılamada Önde Giden İllere De Yer Verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dün İstanbul’da yaptığımız incelemeler, yoğun bakımda tedavi gören hastaların yüzde 90’ının 60 yaş üzerinde, yaklaşık yüzde 88’inin aşısız veya aşısı eksik kişiler olduğunu göstermiştir. Bu iki bilgi tüm illerimizde hepimiz için uyarıcıdır. Aşılar tam olmalı, büyükler kendini korumalıdır.” dedi.

BÖLGESEL VERİLER

KARADENİZ BÖLGESİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre Türkiye genelinde olduğu gibi Kastamonu’da da Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında büyük artış yaşanıyor. Bu kapsamda vakaların pik yaptığı Kastamonu’da vatandaşlar Turkovac aşısı olmak için hastanede yoğunluk oluşturdu.

Kastamonu’da 15-21 Ocak döneminde 453 olan 100 bindeki vaka sayısı 649,88’e yükseldi. Kastamonu 100 bindeki vaka sayısına göre 81 il içerisinde 28’inci sırada yer alırken çok yüksek risk taşıyan kırmızı kategorideki iller arasında kalmayı sürdürdü. Kent genelinde haftalık yaklaşık vaka sayısı ise 2 bin 336 oldu.

Kastamonu'da pandemi süresince en yüksek vaka rakamlarına ulaşılırken vatandaşlar Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Turkovac aşı yaptırmak için kuyruk oluşturdu.

Vatandaşların yerli ve milli aşı olan Turkovac aşısına ilgisi diğer aşılar olan Sinovac ve Biontech’in de üzerine çıktı. Pazartesi günü itibariyle başlayan Turkovac aşısını tercih edenlerin sayısı diğer aşılara oranla 2 kat arttı.

Hastaneye aşı yaptırmaya gelen 71 yaşındaki Selahattin Öz, daha önce 3 doz farklı aşı yaptırdığını hatırlatma dozunu ise yerli ve milli aşı olan Turkovac’tan yana kullandığını ifade ederek herkesi yerli ve milli aşı olan Turkovac aşısı olmaya davet etti.

Zekeriya Okumuş adlı vatandaş ise daha önce 2 doz Biontech aşısı olduğunu 3’ncü dozda Türk aşısı olduğu için Turkovac’ı tercih ettiğini kaydetti.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Metin Şentürk ise Pazartesi itibariyle başlayan Turkovac aşılarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, vatandaşların Turkovac’ı tercih etme oranının Sinovac ve Biontech’e göre 2 kat fazla olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda Dünya’da ve Türkiye’de artan vaka sayıları ile birlikte ciddi bir aşılanma gereksinimi doğduğunu kaydeden Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Metin Şentürk: “3 gündür ilimizde uyguladığımız Turkovac aşısı ile beraber daha önce uygulanan mRNA teknolojisi aşıları ve diğer Çin aşısı olan Sinovac aşısını sayısal olarak geçmiş durumdayız. İlimizde 3 gündür uyguladığımız yerli ve milli aşı olan Turkovac’a olan ilgi bütün aşıları geçmiş durumda bulunuyor. Üretimi tamamen yerli olması halkımız için de bir tercih sebebi olmuştur. Biz bütün vatandaşlarımızı Turkovac aşısını olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SAMSUN’DA 1 HAFTA İÇİNDE VİRÜSLÜ VE TEMASLI VAKA SAYISI 50 BİNE YAKLAŞTI

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Sadece son bir hafta içinde, şehrimizde pozitif tanı alan veya pozitif temaslısı olarak karantinaya girmesi nedeniyle koronayla tanışmak zorunda kalan kişi sayısı 50 bine yaklaştı. Halen hiç aşısını olmamış ya da iki dozunu tamamlamamış 150 binin üzerinde vatandaşımız var. Vatandaşlarımızın acilen aşılarını tamamlamaları gerekiyor” dedi.

Samsun’daki pandemi süreci ve aşı uygulamasının son durumu hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ildeki vaka artışının süreceğini söyledi. Vaka artışının ikiye katlandığını belirten Müdür Oruç, “Omicron varyantının hızlı bulaşan yapısı nedeniyle ilimizde vaka artışı, bu hafta da devam etti. Her hafta adeta ikiye katlanarak ilerleyen bu artış sonucu, vaka insidans hızımız yüz binde 450,49’dan 704,83 ‘e yükseldi. Maalesef elimizdeki veriler, bu artışın bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Sadece son bir hafta içinde, şehrimizde pozitif tanı alan veya pozitif temaslısı olarak karantinaya girmesi nedeniyle koronayla tanışmak zorunda kalan kişi sayısı 50 bine yaklaştı. Omicron bu hızla yayılma imkânı bulmaya devam ederse, önümüzde günlerde daha çok insanımız, koronayla bu zorunlu tanışmayı yaşayacak. Bu ivmeyi acilen tersine çevirmek, hayat konforumuzdan taviz verip, yeniden maske mesafe önlemlerine dikkat etmek, hepimiz için artık bir gereklilik haline geldi. Vaka sayıları yeniden azalmaya başlayana kadar, lütfen ev ziyaretlerine en az 2 haftalık bir ara verelim. Bu süre zarfında kalabalık ortamlarda bulunmamaya özen gösterelim” diye konuştu.

“OMİCRON’A GRİP MUAMELESİ YAPIP ÖNLEMLERİ GERİ PLANA İTMEYELİM”

Aşı vurgusu yapan Oruç, “Hastalık hafif geçiyor, nasılsa kimseye bir şey olmuyor düşüncesiyle, Omicron’a grip muamelesi yapıp, önlemleri geri plana itmeyelim. Adeta uçaktan paraşütsüz atlar gibi davranıp, kendimizi ve sevdiklerimizi koronayla tanışmak zorunda bırakmayalım. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız halen ölümcül risk altında. Onların hayatlarını kaybetmesine neden olmayalım. İlimizde neredeyse her 10 kişiden 9’u iki doz aşısını yaptırmış olsa da, halen hiç aşısını olmamış ya da iki dozunu tamamlamamış 150 binin üzerinde vatandaşımız var. Hastalığın bulaş gücünü kırmamız ve ağır hastalık tablosu yaratmasını önlememiz için bu vatandaşlarımızın acilen aşılarını tamamlamaları gerekiyor. Bu fırsat elimizde. Yerli ve Milli aşımız Turkovac, artık Samsun’da da uygulanmaya başlandı. Böylece aşı yaptırmamak için hiçbir bahane kalmadı. Bugüne kadar aşı konusunda tereddüt eden, yerli aşımız olsa, aşımı yaptırırım diyen tüm Samsunluları, randevularını alıp Eğitim ve Araştırma Hastanemizde aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Kaybedecek tek bir dakikamız bile yok. Milli aşımız Turkovac en büyük güvencemiz. Ona güvenelim ve Turkovac’ın gücüyle şehrimizi koruyalım. Omicron varyantının bu hızlı yayılımına aşımızın gücü ve maske, mesafe önlemlerine uyumla artık dur diyelim” şeklinde konuştu.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Türkiye'nin Korona virüse karşı ürettiği yerli aşısı Turkovac Bingöl’de de uygulanmaya başlandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de yerli aşı Turkovac, vatandaşlara uygulanmaya başladı. Korona virüs ile mücadelede aşının önemini bir kez daha hatırlatan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, “Vaka oranları istemediğimiz düzeyde seyretmeye devam ediyor. Keza aşılanma oranımız da beklediğimizden ve istediğimizden düşük bir seviyede. Bilindiği üzere inaktif bir aşı. Etkinliği ve güvenirliliği dünyadaki emsallerine kıyasla daha üstün bir aşı Turkovac aşısı. Turkovac aşısını uygulamaya başlamamız ile beraber vatandaşlarımızın teveccüh gösterip yerli aşıyı olacaklarına inanıyorum. 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız aşılanabiliyor. Kişisel koruyucuların dışında aşıların zamanında, tam dozunda uygulanmış olması çok önemli. Biz özellikle bunları vurguluyoruz. Vaka sayılarının artıyor olması, aşının gücünü azaltmıyor tam tersine aşının gücünden dolayı vakalarda hastane yatışı, yoğun bakım yatışını emsal dönemlere kıyasla son derece az görüyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Şu ana kadar Turkovac aşısı içerisinde majör bir yan etki görülmedi. Hayatı tehdit eden bir etki görülmedi. Bu çok önemli bizim açımızdan. Bununla alakalalı Sağlık Bakanlığımızın sürdürmüş olduğu bir klinik araştırma mevcut. Bununla alakalı veri toplamaya devam ediyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli aşımız olan, çok değerli bir aşı olan Turkovac'ı yapmak için hastanemize beklediğimizi söylemek istiyorum. Aynı şekilde aşılarımızı kapalı alanlarda sosyal mesafemize ve maske takmamıza dikkat ederek yapıyoruz. İnşallah bu pandeminin yakında sonlanacağı ümidi içerisindeyiz" dedi.

EGE BÖLGESİ

Koronavirüsle mücadele kapsamında yerli imkanlarla geliştirilen Turkovac aşısı, Kütahya’da da uygulanmaya başladı. Aşı, Kütahyalı vatandaşlarca büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Turkovac aşısı için randevu alan vatandaşlar, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen aşının ilk dozunu olmaya başladı. Yoğun ilginin gösterildiği Turkovac için aşı polikliniklerine gelen vatandaşlar, yerli ve milli aşının gururunu yaşayarak aşılarını yaptırdı.

Daha evvelde hiç aşı olmamış yada hatırlatma aşısı yaptıracak olan herkesin randevularını alarak aşılarını vurdurabileceklerini söyleyen Kütahya İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, “Yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen ve daha evvel şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanan Türkovac aşısı bu hafta itibari ile 81 ilde merkezlerdeki büyük hastanelerde de uygulanmaya başlandı. Kütahya’da da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aşı polikliniklerinde de Türkovac aşısı uygulanmaya başlandı. Yerli aşımız olan Türkovac aşısını 18 yaşının üzerinde tüm vatandaşlarımız, daha evvel hiç aşı olmamış olanlar, hatırlatma dozu yaptıracak olanlar randevularını alarak aşı polikliniklerinde aşılarını yaptırabilirler" diye konuştu.

Türk aşısı ‘Türkovac’ aşısını beklediklerini ve ilk günde randevularını aldıklarını söyleyen vatandaşlar ise, "Kendi sağlımızın yanı sıra sevdiklerimizi de düşünerek herkesin aşısını yaptırmalı istiyoruz" diye konuştular.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Niğde'de yerli aşı Turkovac'ın vatandaşlara uygulanmasına başlandı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşı merkezinde Turkovac aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlar, uygulamasına ilgi gösteriyor. Randevu alarak hastaneye gelen vatandaşların aşıları sırasıyla yapılıyor. Niğde İl Sağlık Müdürü Koray Okur yaptığı açıklamada; yerli aşı Turkovac'ın ülke genelindeki hastanelere dağıtımının yapıldığını söyledi. Salgından kurtulmanın ve hastalığı önlemenin tek yolunun aşı yaptırmak olduğunu belirten Okur, kent genelinde şu ana kadar 570 bin doz aşı yapıldığını ifade belirtti. Okur, 2. doz aşılarını yaptıran vatandaşların oranının yüzde 75'i geçtiğini aktararak şunları söyledi;

"Hatırlatma dozunda ilimizde düşük seviyede. 3. doz hatırlatma dozlarında yüzde 30, 4. doz hatırlatma dozunda ise yüzde 8 seviyelerindeyiz. Bu ilimiz açısından baya düşük bir oran. Omicron varyantıyla beraber, vaka sayılarımız çok arttı. Hastaneye ve yoğun bakıma yansıyan oranımız çok düşük olmakla beraber hala rutin hayatımıza geçmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bunu engellemenin yolu da aşı olmak. Halkımızı yerli ve milli aşımızı olmaya davet ediyoruz, hatırlatma dozlarını yaptırsınlar. Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanların aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Niğde'de 2. doz aşı oranı yüzde 75 civarında. Yine vatandaşlarımızı hatırlatma dozu için merkezlerimize davet ediyorum."

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise Türkiye'de millileşmeyi amaç edinerek ilaçta, aşıda, biyo ve medikal teknolojide kendi kendine yetebilecek bir ülke olmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak; "Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,eşi Emine Erdoğan ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah bu pandemi sürecini aşılamamızı yaparak atlatacağız. Hemşehrilerimizden mutlaka aşı olmalarını ve hatırlatma dozlarını yaptırmalarını istirham ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Gültekin ve İl Sağlık Müdürü Okur aşılarını yaptırdı.

 

ESKİŞEHİR'DE 'TURKOVAC' YOĞUNLUĞU

- Eskişehir’de koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen milli aşı 'Turkovac' uygulanmasına devam edildi.

Eskişehir Şehir Hastanesine ulaşan yeni doz Tukovac aşısını olmaya gelen vatandaşlar, yerli ve milli aşıyı olduğu için tercih ettiklerini belirtti. Kendi aşımızı üretmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, hatırlatma dozlarını 'Turkovac' seçti. Nevşehir’den Eskişehir’e Turkovac aşısı için gelen Dursun Demir(57), Dudu Demir(59) çifti, üç doz Sinovac aşısı olduktan sonra dördüncü hatırlatma dozu olarak yerli aşıyı tercih etti.

İki doz Biontech aşısı olduktan sonra üçüncü doz olarak Turkovac’ı tercih eden bir başka vatandaş Jale Tınaztepe(50), ”Devletime ve yaptığı çalışmalara güveniyorum. Herkesin biran önce aşılarını yaptırmalarını öneriyorum” dedi.

KIRIKKALE’DE OMİCRON ETKİLİ OLDU: GÜNLÜK VAKA SAYISI 50’DEN 400’E ÇIKTI

Kırıkkale’de son bir ayda günlük korona virüs vaka sayısının 50’den 400’e kadar yükselmesi sebebi ile vatandaşlara aşı çağrısında bulunuldu. Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Sorumlusu Dr. Sümeyra Başpınar Şahin, hatırlatma dozu olarak Turkovac tercih edilebileceğini söyledi.

Kırıkkale’de, korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında artış yaşanıyor. Ocak ayında vaka sayısı günlük 50'ken Omicron varyantının da etkisiyle, Şubat’ın ilk haftasında bu sayı 400’lere kadar yükseldi. Korona virüsün hızla yayılan Omicron varyantının Delta varyantına göre daha hafif olmasına rağmen özellikle yaşlı ve hastalığı olan kişilerde, etkili olabileceği bildirdi. Bu sebeple hastalığın hafif atlatılması için vatandaşların hatırlatma dozlarını Turkovac aşısı yaptırması gerektiği çağrısında bulunuldu. Kırıkkale Valiliği İl Salgın Denetim ekipleri de artan vaka sayılarına karşı çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kentin en işlek cadde ve sokaklarında maskesiz dolaşan vatandaşlara uyarısı yaptı.

Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Sümeyra Başpınar Şahin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale’de Omicron varyantının etkisini gösterdiğini ifade ederek, vaka sayılarının 400’lere kadar yükseldiğini söyledi.

Covid-19 ile 2 yılı aşkın bir süredir dünya olarak mücadele edildiğini belirten Şahin, “Vuhan, Alfa, Delta derken son zamanlarda da Omicron varyantı etkisini göstermiş durumda. Omicron varyantı diğer varyantlara göre daha kolay bulaşmakta ve kendisini nezle gibi semptomlarla göstermekte. Diğer varyantlara göre Omicron daha hafif geçirmesine rağmen yaşlı ve hastalığı olanlarda ciddiyetini korumaya devam etmektedir” dedi.

Omicron varyantının da etkisiyle pozitif vaka sayısının toplamda 60 bin kadar yükseldiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:“İlimizde Ocak ayı başında günlük vaka sayımız 50 civarındayken Omicron varyantının etkisiyle günlük 400 vakaya ulaşmış durumdayız. Toplam vaka sayımızda il genelinde 60 bine ulaşmış durumda ilimizde en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusa oranı yüzde 80 düzeyinde. Biliyoruz ki Covid-19 aşıları hastalığı ağır geçirme riskini hastaneye yatış ve ölüm oranını azaltmakta. Antikor seviyelerinin artması için mutlaka hatırlatma dozlarının yapılması gerekmektedir. Vatandaşların en az 3 doz Covid-19 aşılarının yaptırması gerekir. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için aşılarımızı yaptıralım.”

Şahin, yerli ve milli olarak geliştirilen Turkovac aşısının Yüksek İhtisas Hastanesi’nde de uygulanmaya başlandığını ifade ederek vatandaşların hatırlatma dozlarını Turkovac aşısı ile yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

 
Onur anıtı için milli duruş
 
Kalın, İslam Düşünce geleneğini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onur anıtı için milli duruş
Samsun’da tüm siyasi parti temsilcileri, büyükşehir belediye ve 17 ilçe ...
Erzurum’da Turkovac uygulaması başladı
Bedir, Sağlık Bakanlığınca koronavirüse karşı Türkiye’de geliştirilen ...
Erzurum’da vaka sayısı 763.57’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 15 -21 Ocak 2022 haftasında 596.08 ...
 
Erzurum’un bölge nüfus payı yüzde 12.53 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi nüfusu ...
Erzurum ilçe nüfusları açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Yakutiye Erzurum’un nüfusu en kalabalık ilçesi ...
Erzurum nüfus büyüklüğüyle 30’uncu sırada
erzurum gazetesi - özel - TÜİK 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ...
 
Erzurum’un büyükşehirler payı 1.14 oldu
ERZURUM GAZETESZİ - ÖZEL - Türkiye’de bulunan 30 Büyükşehir Belediyesi ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı 73.8’e ulaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı ...
Erzurum 2021 nüfusu açıklandı
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları, 2021 açıklandı. 2020 ADNKS ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva