ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
27 Kasım 2021 Cumartesi - 03:56

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 70.2 oldu

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 70,2 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 81.03 olarak açıklandı.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 70.2 oldu

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 70,2 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 81.03 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı olarak kaydedildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl ve Bitlis illeri turuncu; Ağrı, Elazığ, Kars, Erzurum, Erzincan, Van, Iğdır, Malatya illeri sarı; Ardahan, Hakkari ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi. Erzurum 2’inci doz aşı oranıyla bölge illeri içinde 8’inci sırada kaldı.

İLLER 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 65,8, Ardahan’da yüzde 79,4, Bingöl’de 61,3, Bitlis’te yüzde 63,7, Elazığ’da yüzde 66,8, Erzincan’da yüzde 72,4, Erzurum’da yüzde 70,2, Hakkari’de yüzde 75,4, Kars’ta yüzde 73,0, Muş’ta yüzde 61,0, Malatya’da yüzde 72,8, Tunceli’de yüzde 76,8, Van’da yüzde 70,3 oldu.

YENİ MUTASYON

Güney Afrika’da tespit edilen B.1.1.529 olarak adlandırılan yeni bir Covid-19 mutasyonu Belçika’da görüldü.

Güney Afrikalı bilim adamları geçtiğimiz günlerde ülkede B.1.1.529 olarak adlandırılan yeni bir Covid-19 mutasyonunun tespit edildiğini açıklamıştı. Güney Afrika mutasyonunun tespitinin ardından bazı ülkelere Afrika’daki bazı ülkelere olan sınırlarını kapatma kararı aldı. Belçika ise ülkede ilk B.1.1.529 olarak adlandırılan Güney Afrika mutasyonu tespit edildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, yeni mutasyonun aşısız bir kişide tespit edildiğini ifade ederek, şahsa 22 Kasım’da yapılan testin pozitif çıktığını duyurdu.

DSÖ: "YENİ MUTASYONU ANLAMAK BİRKAÇ HAFTA SÜRECEK"

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeir, araştırmacıların yeni Covid-19 B.1.1.529 isimli varyantın etkisini anlamasının birkaç hafta süreceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeir, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında araştırmacıların B.1.1.529 isimli yeni Covid-19 mutasyonunun etkisini anlamasının birkaç hafta süreceğini söyledi. Lindmeir, "Araştırmacılar, mutasyon ve bu mutasyonun ne kadar bulaşıcı veya öldürücü olduğu konusunda daha fazla bilgi edinmek için çalışıyorlar. Yeni mutasyonu anlamak birkaç hafta sürecek" ifadelerini kullandı. Lindmer, DSÖ’nün yeni mutasyonunu değerlendirmek için bu öğlen bir toplantı düzenleyeceğini sözlerine ekledi.

BÖLGESEL VERİLER

KARADENİZ BÖLGESİ

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun’da yürütülen aşı uygulaması ile ilgili bilgi vererek, “İlimizde günlük ortalama aşı sayımız 15 -20 binlerden 2 binlere kadar düştü. Aşısını yaptırmayan ya da hatırlatma dozunu tamamlamamış 320 bin civarında Samsunlu var” dedi.

Aşıya karşı talepteki düşüş nedeniyle Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç açıklama yaptı. Son veriler hakkında bilgi veren Müdür Oruç, “İlimizde Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatlarıyla başlattığımız aşı çalışmalarına, sabit ve mobil aşı noktalarımızla etkin bir şekilde devam ediyoruz. Bu çalışmalar sonucunda şehrimiz hem birinci hem de ikinci doz aşıda Mavi renge ulaştı. Ancak bu başarılı tablo koronaya karşı savaşın sona erdiği, mutlak bir zafer elde edildiği anlamına gelmiyor. Bu mücadelede koronaya karşı üstünlüğümüzü korumamız için, aşı hakkı tanımlanan vatandaşlarımızın, aşılarını eksiksiz olarak yaptırması ve hatırlatma dozlarını ertelememesi büyük önem taşıyor. Maalesef ilimizde bu anlamda bir sorun yaşıyoruz. Veriler bize, aşı sayılarımızın her geçen gün düştüğünü ve düşmeye devam ettiğini gösteriyor. İlimizde hiç aşı yaptırmamış ya da hatırlatma dozlarını tamamlamamış yaklaşık 320 bin vatandaşımız var. Geçtiğimiz aylarda günlük 15 – 20 bin arası aşı yapılan ilimizde, artık günde ortalama sadece 2 bin civarı aşı yapılıyor. Eskiden 1 günde yaptığımız aşıyı neredeyse şu an bir haftada yapıyoruz. Hafta sonları bu rakam 500’lere kadar düşüyor” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZ AŞI KONUSUNDA GEREKLİ DESTEĞİ VERMİYOR”

Bir aşı standında 1 günde sadece 13 gencin geldiğini ifade eden Müdür Oruç, “ Aşı sayılarımızdaki bu düşüş eğrisi, vaka sayılarımızın da inişli çıkışlı bir grafik oluşturmasına neden oluyor. Vaka sayılarımız iki aydır yüz binde 300 – 400 aralığında bir seyir gösteriyor. Aşının gücünü kullanıp koronayı tamamen kontrol altına alamadığımız için, vaka sayılarımız düşmüyor. İlimizde Covid 19’u tam olarak kontrol altına alıp, koronayı şehrimizin gündeminden bir türlü çıkaramıyoruz. Özellikle gençlerimiz aşı konusunda bize gerekli desteği vermiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 15 -35 yaş arası gençlerimize yönelik düzenlenen ‘Genç Aşı Günlerinde’ bir alışveriş merkezimizde açtığımız aşı standında, bir günde sadece 13 gencimiz aşısını yaptırdı. Bazı aşı merkezlerimizde bir flakonun açılması için gerekli 6 kişiyi bile bulamadığımız günler oluyor. Bu düşük aşı rakamlarıyla koronayı kontrol altına almamız gerçekten zor. Koronaya yeniden güçlenme imkânı veren bu tavrımız, çözümü bulunan bir hastalığı durdurmamızı engellediği gibi, korona sonrası dönemde, daha büyük sağlık sorunlarına yol açacağını düşündüğümüz kronik rahatsızlıklara ve kanser hastalığına da koronanın gölgesine saklanma imkânı veriyor. Acilen toplum olarak tek düşmanımızın korona olmadığını, aşı olarak hem koronayı hem de koronanın gölgesinde saklanmış bekleyen diğer kronik rahatsızlıkları güçlenmeden durdurabileceğimizi unutmayalım. Lütfen aşımızı olalım, erteleme ve beklemeyi tercih etmeyelim. Hep beraber koronayı şehrimizin ve sağlık çalışanlarımızın gündeminden çıkaralım” şeklinde konuştu.

GENÇ MEMUR BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALAMADAN COVİD-19’A YENİK DÜŞTÜ

Gümüşhane SGK İl Müdürlüğü’nde çalışan ve doğum izni için gittiği Adana'da Covid-19 hastalığına yakalanan 9 aylık hamile Vahide Bozer Yaman’ın (25) vefatı iş arkadaşlarını yasa boğdu. Hamile olduğu için aşı olmadığı öğrenilen ve bebeği sezaryenle alınan Yaman, çocuğunu kucağına alamadan Covid-19’a yenik düştü. Gümüşhane’de görev yaptığı işyerinde ise geriye sadece masasının üzerindeki çiçeği kaldı.

Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde memur olarak görev yapan ve ikinci çocuğuna hamile olan Vahide Bozer Yaman, doğum izni alarak Adana’ya gitti. Burada 2 hafta önce Covid-19 hastalığına yakalanan Yaman, Adana Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Bir süre önce durumu ağırlaşınca yoğun bakım servisine kaldırılan Yaman’ın karnındaki çocuğu sezaryen ameliyatıyla kurtarıldı.

Hasta yatağında kağıda yazarak oğlunun adını “Buğra” koyan Yaman, oğlunu sağ salim dünyaya getirdikten sonra durumu ağırlaştı ve entübe edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yaman’ın cenazesi, bugün memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinin Yukarıçiyanli köyünde toprağa verildi.

HAMİLELERE ÖZEL DANIŞMA HATTI

Samsun Bafra Devlet Hastanesinde hizmete giren 'Gebe Danışma Hattı‘ ile 7/24 saat esasına göre gelen çağrılara ebeler tarafından cevap veriliyor.

Gebe Danışma Hattını arayan vatandaşlar uzman hemşireler tarafından gebelik, Covid-19 ile ilgili aşılama, gebelik süreciyle ilgili sorular, yeni anne olmuş emzirmeyle ilgili sıkıntıları problem olabilenler her türlü soruya burada cevap veriyorlar.

Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, "Gebe danışma hattını hastanemizde doğum hanede görev yapan uzman ebelerimiz yürütmekte. Gebelik konusunda ve doğum konusunda tecrübeliler. İnsanların bu şekilde bir ihtiyacı olduğunu düşündük ve bunun üzerine böyle bir uygulamaya başladık. Bakanımızın da belirttiği üzere annelik ve Covid ile ilgili bir takım sıkıntılar olduğu söylenmişti. Bu konularda da gebelerimizin bize ihtiyacı olduğunu düşündük. Bu konularda da bizi arıyorlar. Bizim burada ki personelimiz hem kadın doğum uzmanlarından hem enfeksiyon hastalıkları uzmanımızdan ve çocuk hastalıkları uzmanlarımızdan bununla ilgili gerekli eğitimleri alarak bize ihtiyacı olan gebelerimize ve annelerimize yardımcı olmak için bu hattı oluşturduk" dedi.

10 yataklı anne otellerinin olduğunu belirten Domaç, "Önümüz kış. Uzaktan gelenleri doğumları süresince yeri geldi yatış endikasyonu yoksa anne otelimizde misafir edebiliyoruz. Aynı zamanda doğum yapmış ama bebeği yeni doğan yoğun bakımda yatan annelerimiz de anne otelimizde misafir ediyoruz ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu bizim toplumsal bir sorumluluk görevimiz. Biz de hastane olarak bize düşen bu görevi yapıyoruz. Hastalarımız bu konuda çok memnunlar. Bu uygulamayla beraberde memnuniyetin daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü en ufak bir semptomda bile hastaneye gelmelerine gerek olmadan beklide bir telefon kadar yakın bir mesafeden işlerini çözebilecekler. Yine tüm gebelerimize ve annelerimize gerekli olduğu durumlarda ilgili hekimlerine danışmalarını ve yaşadığımız Covid-19 pandemi sürecinde de aşılarını olmalarını tekrar öneriyorum. Burada Covid ile ve gebelikle ilgili sorularına cevap verebilirler. Yine Covid-19 la ilgili aşılamayla ilgili sorularına cevap bulabilirler, gebelik süreciyle ilgili sorularına cevap bulabilirler. Yeni anne olmuş emzirmeyle ilgili sıkıntıları olabiliyor. Göğüslerinde problem olabiliyor. Ufak tefek semptomları olabiliyor. Bunlarla ilgili her türlü soruya burada cevap bulabilirler” şeklinde konuştu.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Covid-19 teşhisinde yapay zeka ile ilgili sistem geliştirdiklerini belirterek, "MTU COV NET isimli çalışmamız Covid-19 teşhisinde yüzde 98'lik teşhis başarısı gösteriyor" dedi.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ulusal bir televizyon kanalında canlı yayınlanan Hilal Özdemir Babacan’ın sunduğu “Kahvaltı Haberleri” programında MTÜ’nün projeleri çalışmaları, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ve ürün geliştirme faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yapay zekayla yüzde 98’lik teşhis başarısı

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp aşamasında yürütülen çalışmalar ve Covid -19 süreci araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de değinen Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin ismini her alanda yaşatma çabasındayız. Tabii üniversitenizin kuruluşunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok büyük destekleri var geleneksel tamamlayıcı tıp anlamında çok güzel çalışmalar yapıyoruz ve bununla ilgili de biliyorsunuz eskiden bu çalışmalara farklı gözle bakılırdı ama bugün itibariyle artık bu çalışmalar destekleniyor. Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikalı Akupunktur eğitim veriyoruz ve bu eğitimi ilk veren üniversite olduk. Covid -19 sürecinde tüm akademisyenlerimizin çalışmalar yapması yönünde toplantılar düzenledik. Bugün bunların meyvelerini de alıyoruz. Yakın zamanda tamamladığımız MTU COV NET isimli çalışmamız Covid- 19 teşhisinde yüzde 98 lik teşhis başarısı gösteriyor. Yapay zeka ile geliştirilen bu sistem ile sağlık çalışanlarımıza da çok büyük katkılar sağlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, kayısı çekirdeği hakkındaki tarihi geçmişe değinerek, kayısı çekirdeğinin antioksidan etkisi ve içerisinde bulunan aminoasitlerin vücuda çok büyük faydalarının olduğunu ifade etti. Rektör Karabulut, “Şöyle ki çok eski tarihlere döndüğümüzde ve oradan bugüne geldiğimizde kayısı çekirdeğinin özellikle antioksidan etkisi, içerisinde bulunan amino asitler ve vücuda faydası ile ilgili makaleler o kadar fazla ki bizler de bu makaleler doğrultusunda çalışmalar yapmaya karar verdik. Hunza Türkleri’nde hiç kanserin görülmemiş olması gibi konuları incelediğimizde o dönemlerde tüketilen besinleri incelediğimizde yeni fikirler edinmiş olduk. Kayısı çekirdeğin içerisindeki amigdalin maddesinin antioksidan etkisi, aynı zamanda da vücuda vermiş olduğu zararları uzaklaştırmak için bir mekanizma. Bir biyokimyacı olarak bununla ilgili yaptığım çalışmalarda gerçekten olağan üstü sonuçlar çıktı” ifadelerini kullandı.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, Eskişehir en çok aşı yapılan iller arasında 7’nci sırada yer alıyor.

Aşılama oranlarını gösteren haritada yüzde 82,8 ile mavi kategoride bulunan Eskişehir, en çok aşı yapılan iller arasında 7’nci sırada yer alıyor. En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdelerinin bulunduğu tabloya göre, Türkiye genelinde 1’inci doz aşı yapılma oranı yüzde 90,41 ve 2’nci doz aşı yapılma oranı yüzde 80,86 oldu. Ayrıca 3’üncü doz aşılama da dahil olmak üzere toplam uygulanan aşı sayısı 119.726.075 ulaştı. En çok aşı yapılma oranına sahip olan il ise yüzde 84,6 ile Ordu oldu.

MARMARA BÖLGESİ

75 yaşındaki İnci ve Ahmet Türköz çifti, aşılarını olmaya el ele geldi. 58 yıldır birbirlerini hiç bırakmadıklarını söyleyen çift, gençlere seslenerek, “Aşı gayet kolay, hiçbir sıkıntısı yok. Gençlere bir an evvel gelip aşılarını olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Pandemiyle mücadelede maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemine dikkat çekilirken her gün binlerce vatandaş da aşılarını yaptırıyor. Bakırköy’de yaşayan 75 yaşındaki İnci ve Ahmet Türköz çifti pandemiye karşı 4. doz aşılarını olmak için Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne geldi. Aşı olmaya el ele gelen çift, 58 yıllık birliktelikleri boyunca birbirlerini yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Aşılarını olmalarının ardından yine el ele hastaneden ayrılan çift, gençlere seslenmeyi de ihmal etmedi. İnci Türkoz zorlukla yürümesine rağmen aşısına geldiğine dikkat çekerken yaşlı çift, tüm gençleri vakit kaybetmeden aşı olmaya çağırdı.

“El ele geliyoruz, tüm gençlere tavsiye ediyoruz”

Eşiyle birlikte aşı olmaya geldiğini anlatan 75 yaşındaki İnci Türköz, “Aşı olmaya geldim 4. aşı. 2 Sinovac, 3’üncü de Biontech. Benim torunum da doktor, ‘olun’ dedi isteyerek geliyoruz. Benim bütün çoluk, çocuk torunlarım aşı oldu. Her yerde insanlar bir arada kimin ne olduğu belli değil. El ele geliyoruz, ikimiz beraber karar verdik, geldik. Ataköy’de oturuyoruz. Biz 75 yaşındayız, geldik aşılarımızı olduk. Tüm gençlere tavsiye ediyoruz” dedi.

“NEREYE GİDERSEK BİRLİKTEYİZ 58 YILDIR BERABERİZ”

Pandemi döneminde aşı olmanın büyük önem taşıdığını anlatan 75 yaşındaki Ahmet Türköz, “Eşimle geldim burayı beğenmiştik biz daha önce 3. aşıyı da burada olduk. Çok temiz, kızlarımız çok saygılı onun için burayı tercih ettik. Gayet kolay, hiçbir sıkıntısı yok. Bir acı, sıkıntı da hissetmedik şimdiye kadar. Gayet rahatız, sıkıntı yok Gençken işlerimizi ayrı ayrı yapıyorduk ama şimdi birlikte yapıyoruz, birbirimize ihtiyacımız var. Genelde birlikteyiz nereye gidersek 58 yıldır beraberiz. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum, huzurlu olsunlar, kafalarından atsınlar o sıkıntıyı. Gençlere bir an evvel gelip aşılarını olmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

EGE BÖLGESİ

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde öğretmenlik yapan Nurseven Elbasan korona virüs tedavisi gördüğü hastanede 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yaşamını yitirdi. Elbasan’ın Covid-19 aşısı olmadığı ve vefatından 4 gün önce ise bir kız çocuğu dünyaya getirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli evli ve 18 aylık bir kız çocuk annesi olan Nurseven Elbasan (34) ikinci çocuğuna 6,5 aylık hamileyken 1 ay önce korona virüse yakalandı. Durumu gün geçtikçe ağırlaşan genç öğretmen, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Elbasan, 10 Kasım’da entübe edilmesinin ardından geçtiğimiz 20 Kasım’da 6,5 aylık hamileyken ikinci kız çocuğunu dünyaya getirdi. Bebeğe İnci ismi verilirken, genç öğretmen doğumdan 4 gün sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde korona virüse yenik düştü.

Elbasan aynı gün Pınarbaşı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanırken, ölümü eşi Taner Elbasan (35), yakınları ve eğitim camiasını yasa boğdu.

 

 
Erzurum’dan 3 futbolcu Futsal Milli takımına çağrıldı
 
Kadına şiddete bilimsel tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı: ‘Kadına şiddete hayır’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 25 Kasım Kadına Yönelik ...
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede koordinasyon
Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme ...
Depremzedelerin yaraları sarılıyor
Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ...
 
Erdoğan’dan öğretmenlere müjde
Erdoğan,“Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik ...
Çini Maçin Kalesi Kültür Yolu projesinde geri sayım
Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Çini Maçin Kalesi Kültür Yolu Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Vali Memiş: ‘Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz’
Vali Okay Memiş, Öğretmenler günü dolayısıyla bur kutlama mesajı yayınladı.
 
Deprem Araştırma Merkezi Köprüköy raporu açıklandı
Erzurum’un Köprüköy ilçesinde meydana gelen depremleri yerinde incelemek ...
Erzurum’da vaka sayısı 81,24’e indi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
Erzurum’da 2. Doz aşı oranı yüzde 69,7 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva