ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>GUNCEL
7 Şubat 2022 Pazartesi - 00:46

Erzurum 2’inci doz aşı oranı 73.8’e ulaştı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 73.8 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 84,58 olarak güncellendi.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı 73.8’e ulaştı

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 73.8 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 84,58 olarak güncellendi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 6 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 6 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Van, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69,2, Ardahan’da yüzde 83.3, Bingöl’de 64,3, Bitlis’te yüzde 67.4, Elazığ’da yüzde 70,2, Erzincan’da yüzde 76,2, Erzurum’da yüzde 73,8, Hakkari’de yüzde 78.5, Kars’ta yüzde 77,4, Muş’ta yüzde 64,6, Malatya’da yüzde 76,3, Tunceli’de yüzde 80,0, Van’da yüzde 75.1 oldu. Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Tedbirler, Omicron varyantıyla mücadele ettiğimiz Covid-19’u aşmak için gerekli ama yeterli değil. Çünkü maske ve mesafe virüsün bulaşmasını önlese de gerçek hayat şartları bunları yüzde yüz uygulamaya elvermiyor. Salgının etkisini en aza indirmek aşılarımızın tam olmasına bağlı” dedi.

BÖLGESEL VERİLER

EGE BÖLGESİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün hafif belirtiler sonrası yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Başkan Gürün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hafif belirtiler üzerine yaptırmış olduğum Covid-19 testimin sonucunun pozitif çıktığını öğrendim. Her zaman olduğu gibi görevimizin başında olup, genel tedbirler gereği çalışmalarımıza evden devam edeceğiz. Herkese sağlık diliyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Covid-19 hatırlatma dozu dahil aşılarının tam olduğu öğrenildi.

AYDIN'DA YERLİ AŞI TURKOVAC UYGULANMAYA BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından illere gönderilen yüzde 100 yerli ve milli Korona virüs aşısı Turkovac 7 Şubat Pazartesi gününden itibaren Aydın'da uygulanmaya başlayacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bir yandan alınan önlemler bir yandan da aşılama çalışmaları ile Korona virüs salgınının önüne geçilmeye çalışılıyor. Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü günden bu yana geçen 2 yıllık zaman içerisinde 85 bini aşkın kişi Korona virüs nedeniyle hayatını kaybederken, virüse karşı en etkili salgın olan aşılama çalışmaları da hız kesmiyor. Türk bilim insanları tarafından geliştiriştirilen Turkovac aşısı da 7 Şubat Pazartesi gününden itibaren Aydınlı uygulanmaya başlayacak.

Aydın'da Turkovac aşısı uygulanması ile ilgili olarak Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Türk bilim insanları tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli ve milli Korona virüs aşısı Turkovac, dünya genelinde onay almış 3'üncü aşı olarak Aydın'da da vatandaşlara uygulanmaya başlayacak. Uygulanmasına Aydın Devlet Hastanesi'nde başlanacak olan Turkovac aşısını yaptırmak isteyen vatandaşlar randevularını alarak aşılarını yaptırabilecek. Turkovac aşısı, hiç aşı olmamış kişilere 1'inci doz olarak, herhangi bir aşı ile bir doz aşılanmış kişilere ise hatırlatma dozu olarak uygulanacak" ifadelerine yer verildi.

KARADENİZ BÖLGESİ

Samsun'da yerli Kovid-19 aşısı Turkovac uygulaması Pazartesi günü başlıyor.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, yerli Kovid-19 aşısı Turkovac’ın 7 Şubat Pazartesi günü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlayacağını duyurdu.

İl Sağlık Müdürlüğü, “İlk doz ya da hatırlatma dozunuzu, önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun Turkovac ile olabilirsiniz. Aşınızı olmaya gelmeden önce ‘randevu almayı’ unutmayınız” hatırlatmasında bulundu.

DÜZCE’DE DE PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı TURKOVAK aşılama çalışması 7 Şubat tarihinden itibaren Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde başlıyor.

Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19 pandemisi ile mücadelede en etkin yöntem olan aşılama çalışmaları 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle ülkemizde başlamış olup hız kesmeden devam etmektedir. Düzce genelinde aşılama uygulamaları tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinden oluşturulan mobil ekipler tarafından sahada ve tüm aile sağlığı merkezlerinde devam etmektedir. Sağlık bakanlığımız tarafından da ifade edildiği gibi Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen TURKOVAC aşısı 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanmıştı. Düzce’de de TURKOVAC aşısı uygulanmasına 7 Şubat 2022 Pazartesi günü itibariyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde başlanacaktır. Düzce’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı Covid-19’a karşı korunma sağlamak için vakti gelen aşılarını yaptırmak üzere sağlık kurumlarımıza davet etmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınacak randevu ile yapılacağı bildirildi.

Çelik: "Covid-19 Geçirenlerin Hastalık Sonrası Böbrek Fonksiyonlarını Kontrol Ettirmesi Gerekiyor"

Özel İmperial Hastanesi Üroloji ve Fitoterapi Uzmanı Opr. Dr. Fatih Çelik, Covid geçiren hastalarda böbrek fonksiyonu bozukluğuna dikkat dikkat çekerek, “Covid sonrası hastaların aslında böbrek fonksiyonlarını kontrol ettirmeleri gerekir. Eğer buralarda problem varsa hasta bunu algılayamayabilir, şikâyet vermeyebilir, anlayamayabilir. Onun için kontrolden geçmelerinde fayda var” dedi.

Çelik, Korona virüsü damarsal yapılar üzerinden hareket ettiği için en fazla bulunduğu organlardan biri de böbrekler olduğunu ifade ederek “Eğer böbrek damarlarındaki asetinkolin reseptörlerine bağlanır ve böbrek hücrelerine girerse böbrekleri bozabilir” dedi.

“HASTALARIMIZDA COVİD SONRASI BÖBREK FONKSİYONLARINI BOZULANLAR VAR”

Covid -19 sonrası hastalarda böbrek fonksiyonu bozukluğu görüldüğünü ifade eden Çelik, “Korona virüsü damarsal yapılar üzerinden hareket ettiği için en fazla bulunduğu organlardan biri de böbrekler. Eğer böbrek damarlarındaki asetinkolin reseptörlerine bağlanır ve böbrek hücrelerine girerse böbrekleri bozabilir. Hem akut hem de kronik böbrek problemleri oluşturabilir. Hastalarımızda Covid sonrası böbrek fonksiyonlarını bozulanlar var. Bu hastalar özellikle de böbrek fonksiyonları sınırda olan hasta gruplarında bunları daha çok görüyoruz. Covid sonrası hastaların aslında böbrek fonksiyonlarını kontrol ettirmeleri gerekir. Eğer buralarda problem varsa hasta bunu algılayamayabilir, şikâyet vermeyebilir, anlayamayabilir onun için kontrolden geçmelerinde fayda var” diye konuştu.

“ERKEKLERDE KORONA VİRÜS, KADINLARDAN DAHA FAZLA”

Yapılan çalışmalarda erkeklerde Korona virüs görülme oranının kadınlardan daha fazla olduğunu ifade eden Çelik, “Yapılan çalışmalarda erkeklerde Korona virüs görülme oranı kadınlardan daha fazla. Erkeklerin yaşadığı Korona virüsün şiddeti kadınlardan da daha fazla. Ve yoğun bakımda kalma süreleri de daha fazla. Neden bu böyle? Diye düşününce ilk akla gelenlerden bir tanesi hijyen. Kadınlar daha hijyenik, erkekler daha az hijyenik. Maskeleri kullanma açısından kadınlar daha çok özenli kullanıyor, erkekler daha fazla sigara içiyorlar denilebilir ancak sadece bunlar değil. Erkekler ve kadınlar arasındaki en önemli fark hormonlar. Erkeklerin testosteron kadınlar ise östrojen içeren varlıklar. Bu her şeyi etkileyen çok önemli bir farklılık. Çünkü vücutta testesteron bağışıklık sistemini baskılayacakmış gibi davranırken, östrojen ise bağışıklık sistemini artıran modüle edecek şekilde davranır. Testosteron enflamasyonu artıran östrojen baskılayan hormonlardır. Öyleyse; kadınlar östrojen miktarları yüksek olduğu için Korona virüsden daha az etkileniyorlar” şeklinde konuştu.

AKDENİZ BÖLGESİ

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 7 Şubat Pazartesi günü itibariyle Burdur Devlet Hastanesi'nde Turkovac aşısı yapılmaya başlanacağı duyuruldu.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "07/02/2022 Pazartesi günü itibari ile yerli Covid-19 aşımız Turkovac ilimizde yapılmaya başlanacak. Aşımız ilk etapta sadece Burdur Devlet Hastanemizde yapılacaktır. Aşımız sadece MHRS üzerinden randevu ile yapılacak olup, aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın telefonla Alo 182 telefon hattından ya da E-Devlet üzerinden de girilebilen MHRS ile randevu almaları gerekmektedir. Aşı hakkı bulunan vatandaşlara randevu sistemimiz, tercih edebilecekleri aşılarla ilgili gerekli yönlendirmeleri yapacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca aşının hayati önem taşıdığını vurgulayan açıklamanın devamında, "Aşı olmayan, ya da eksik aşılı vatandaşlarımızın aşılarını bir an önce tamamlatmaları hayati önem taşımaktadır. Yerli aşımız ile daha da güçleniyor ve vatandaşlarımızı gecikmeden aşı olmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

MUĞLA’DA YERLİ AŞI TURKOVAC UYGULAMASI BAŞLIYOR

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı TURKOVAK aşılama çalışması Muğla’da 7 Şubat tarihinden itibaren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlıyor.

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Covid-19 pandemisi ile mücadelede en etkin yöntem olan aşılama çalışmaları 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle ülkemizde başlamış olup hız kesmeden devam etmektedir. Muğla genelinde aşılama uygulamaları tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinden oluşturulan 44 mobil ekip tarafından sahada ve tüm aile sağlığı merkezlerinde devam etmektedir. Sağlık bakanlığımız tarafından da ifade edildiği gibi Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen TURKOVAC aşısı 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanmıştır. Muğla ilimizde de TURKOVAC aşısı uygulanmasına 7 Şubat 2022 Pazartesi günü itibariyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlanacaktır. Muğla’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı Covid-19’a karşı korunma sağlamak için vakti gelen aşılarını yaptırmak üzere sağlık kurumlarımıza davet etmekteyiz” dedi.

MARMARA BÖLGESİ

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Covid konusunda unutkanlık gösterilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Virüs kendini unutanı unutmuyor. Okulların ara tatil verdiği dönemdeyiz. Bu tatil sonrasında da bir miktar artış beklemekteyiz” dedi.

Son günlerde Omicron mutantı vaka sayılarında bir artış gözlemlendiğini söyleyen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Türkiye’deki artışa paralel bir artıştır. Bununla beraber şunu söylemek isterim hepimizin bildiği üzere son derece hızlı yayılım kabiliyetine sahip olan Omicron mutantı pandemide sayılarımıza gerçekten bir zirve yapmış durumda. Ancak şunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Kış aylarında kapalı ortamların bu virüsü yaymada olağanüstü arttırıcı katkısı olmaktadır. Bu sebeple özellikle yaşlılarımızın, kronik rahatsızlığı olanlarımızın, bağışıklık sistemi zayıf olanlarımızın korunmasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Aşılarını olmamış olan vatandaşlarımızın, eksik aşılı vatandaşlarımızın da eksik aşılarını tamamlayarak mutlaka aşı olmalarını hatırlatıyoruz. Burada omicronun hafife alındığını yönünde tabi ki hepimiz rehavete de kapıldık, maskelerimizi çıkarıyoruz, dikkatimizde bir dağınıklık oluştu. Ama başından beri söylediğimiz şey şu virüs kendini unutanı unutmuyor” dedi.

Dr. Kalkan, “Şunu özellikle ifade etmek isterim ki tamamen bağışıklama oluşuncaya kadar, pandemi tüm dünyayı terk edinceye kadar hepimizin kültür haline getirmesi gereken Sağlık Bakanlığımızın rehberliğinde zaten algoritmalarını anlattığı kitapçıklarında ifade ettiği tutum ve davranışları bir kültür haline getirmemiz gerekiyor. Hatta uzmanlarımız bu dönemde diyorlar ki daha uzun mesafe ile bir bir buçuk metreyi belki de üç metreye yaklaştıracağımız oturumlara bizi davet ediyorlar. Gene sosyal mesafe, kapalı alan ve maskeyi doğru kullanmak bu işte birinci derecede önem taşıyor. Elbette olmazsa olmazımızın aşı olduğunu tekrar vurgulayalım. Özellikle Turkovac aşımızla şehir hastanelerimizde aşılama hizmetlerimiz devam ediyor. Bununla beraber Sağlık Bakanlığı güvencesini, güvenilirliğini almış olan tüm aşılar kurumlarımızda vatandaşlarımızı bekliyor” diye konuştu.

Vaka sayılarında kentte Türkiye’deki artışa paralel bir artış gözlemlediklerini belirten Sağlık Müdürü Kalkan, “Zaman zaman ilimiz Tekirdağ’da ilk 10 içerisine giriyor. Zaman zaman da bu illerin dışarısında yer alıyor. Şunu söyleyebiliriz ki sosyal hareketliliğin yoğun olduğu ortamlarda bu artışı bir müddet daha yaşayacağız. Özellikle şuna da dikkat çekmek istiyorum. Okulların ara tatil verdiği dönemdeyiz. Bu tatil sonrasında da bir miktar artış beklemekteyiz. Buna karşın yine hem Sağlık Bakanlığımızın hem de Milli Eğitim Bakanlığımızın rehberliğinde okulda müdürlerimiz, öğretmenlerimizle beraber, asıl bu işin takipçileri velilerimizin de konuyu daha yakından takip etmelerini çocuklarına maske tavsiyesini, nasıl kullanacaklarını, el temizliğini hangi mesafelerde nasıl durmaları gerektiğini anlatmalarını, hatırlatmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen evde sağlık hizmetleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kalkan, “Evde sağlık hizmetleri gerçekten de bize yakışan, medeniyetimize, kültürümüze, geçmişten darüşşifa kültüründen taşıdığımız, içselleştirerek hastalarımıza özellikle evde bakım hastalarımıza yansıtmaya çalıştığımız bir çalışma alanımız. İlimizde 2 bin 859 evde bakım hastası bulunuyor. Bunların 965’i yatağa bağımlı. Bunları da 17 ekibimizle, 18 aracımızla ve 19 doktorumuzla beraber takip ediyoruz. Biz bu çalışmaların içerisinde şunu görmekte ve gözlemlemekteyiz ki evde yalnızlığa terk edilmiş hissine kapılan insanlar dışarıdan gelen böyle bir dokunuşla kendilerini çok iyi hissediyorlar ve bu hastalarımızda da düzenli yapılan ziyaretler sonrasında da çok güzel diyaloglar yaşanıyor. Onların biraz daha kendilerini iyi hissettiklerini görmekteyiz. Bu da bize milletimiz adına ülkemiz adına çok güzel bir övünç kaynağı olmakta. Hastalarımız dertli insanlardır onların dertleri ile hemdem yaşayan çok şükür ülkemizin çok kıymetli sağlıkçıları var. A’dan Z’ye bu büyük örgütün, ordunun, teşkilatın, çalışmasının her bir alanında bulunan arkadaşlarıma şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Evde bakım hastalarımız üzerinde yapılan anket çalışmasında yüzde 99’luk bir memnuniyet oranına çıkmış olmak da sağlıkçılarımız adına bizim büyük bir kazancımız, övüncümüz oldu” diye konuştu.

 
Aydemir: ‘Ümmetin duası Cumhurbaşkanımızladır’
 
Kuzeydoğu Anadolu nüfusu düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 2021 nüfusu açıklandı
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları, 2021 açıklandı. 2020 ADNKS ...
Erzurum sarı kategoriye takıldı, kaldı!
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında ...
Erzurum vaka sayısında 15’inci sıraya çıktı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
 
Erzurum 2’inci doz aşı oranı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı.
Erzurum’a 3 günde 3 çığ düştü
Erzurum 3 günde 3 kez çığ felaketiyle karşı karşıya kaldı. İspir ilçesinde ...
Çığzedeler bugün uğurlanacak
Çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kişinin cenazeleri ilçeye getirildi
 
Horasan'da çığ faciası: 2 kişi yaşamını yitirdi
Horasan ilçesine bağlı Kadıcelal Mahallesi’ndeki bir mezrada çığ düştü. ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 73.5 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
Erzurum’da vaka sayısı 84.53’ten 328,77’ye çıktı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 1 – 7 Ocak 2022’de 84.53 olan vaka ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva