ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2018 Cuma - 15:05

Erzurum 15 il arasında

Erzurum Daha sağlıklı gelecek nesiller için Yemekte Denge Eğitim Projesinin uygulandığı 15 il arasında yer aldı.

Erzurum 15 il arasında

Erzurum Daha sağlıklı gelecek nesiller için Yemekte Denge Eğitim Projesinin uygulandığı 15 il arasında yer aldı. Proje illeri İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Aydın, Eskişehir, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya, Sinop, Erzurum, Kayseri ve Adana olarak açıklandı.

DAHA SAĞLIKLI GELECEK NESİLLER İÇİN YEMEKTE DENGE

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle okul öncesi ve ilkokullarda sürdürdüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin uygulandığı iller arasına bu yıl katılan Rize Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu’nu ziyaret etti.

Öğrenci sayısı ve sınıf düzeyi açısından Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir eğitim projesi olan Yemekte Denge, 8. yılında uygulandığı il sayısını yeni eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 15’e çıkartarak, toplamda 750 okulda öğrencilerle buluşuyor.

Projenin yeni ili Rize’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Murat Ülker, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Yemekte, Denge Eğitim Projesi’nin toplum sağlığı için çok büyük önem taşıdığını hatırlatan Ülker, “Daha mutlu, aktif ve sağlıklı gelecek nesillerin yetiştirilmesinde bu ülkenin yerli ve milli markası Ülker’e önemli görevler düşüyor.. Biz her türlü görevi yerine getiriyoruz. 8 yıldır Sabri Ülker Vakfımızın, Millî Eğitim Bakanlığı’nın değerli yetkilileri ve birimleri ile iş birliği içinde yürüttüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi, ülkemizin öğrenci sayısı ve sınıf düzeyi bakımından örnek bir projesidir, devamı gelecektir” diye konuştu.

Türk gıda sektörünün duayen ismi Sabri Ülker’in ilkelerinden ve değerlerinden aldığı ilhamla, 2009 yılında kurulan Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın sağlıklı gelecek nesiller oluşmasına katkı sunmak amacıyla başarıyla uyguladığı Yemek Denge Eğitim Projesi, 8. yılında daha çok çocuğa ulaşma hedefiyle yoluna devam ediyor.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın en önemli projelerinden biri olan ve bugüne kadar 6 milyonun üzerinde çocuk, ebeveyn ve öğretmene ulaşan Yemekte Denge Eğitim Projesi, bu yıl Ankara, Adana, Bursa, Eskişehir ve Rize’nin eklenmesiyle birlikte toplam 15 ilde uygulanıyor.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yeni illerden biri olan Rize’deki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu’nu AK Parti Artvin eski milletvekili İsrafil Kışla ve Rize İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile birlikte ziyaret etti. Rize Merkez TOBB İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet eden Ülker, proje çerçevesinde atılacak adımlarla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Murat Ülker: “Üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz”

Projeye ilişkin konuşan Murat Ülker, şunları söyledi: “Çocuklarımızın erken yaşta beslenme eğitimi alması, yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmesi sağlıklı nesiller adına büyük önem taşıyor. Bu projeyle aynı zamanda Sabri Ülker Vakfı’na adını veren merhum Sabri Ülker’in değerlerini yaşatmaya da devam ediyoruz. Daha mutlu, aktif ve sağlıklı gelecek nesillerin yetiştirilmesinde bu ülkenin yerli ve milli markası Ülker’e önemli görev düşüyor. Biz, her türlü görevi yerine getiriyoruz. 8 yıldır Sabri Ülker Vakfımızın, Millî Eğitim Bakanlığı’nın değerli değerli yetkilileri ve birimleri ile iş birliği içinde yürüttüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi, ülkemizin öğrenci sayısı ve sınıf düzeyi bakımından örnek bir projesidir, devamı gelecektir. 8 yıldır başarıyla sürdürülen bu değerli proje için Millî Eğitim Bakanlığı ve Sabri Ülker Vakfı’nın değerli yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rize İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz: “Bu proje sadece çocuklara değil hepimize katkı sağlayacak”

Yemekte Denge projesinin Rize’deki pilot okullarda uygulanmaya başlamasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Rize İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, “Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımıza bugünden dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı başarırsak geleceğimiz için çok önemli adımlar atmış olacağız. Her detayı incelikle düşünülmüş bu özel projenin sadece çocuklarımıza değil ebeveynlere, biz eğitimcilere kısacası hepimize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bakanlığımızın değerli temsilcileri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yemekte Denge 8. yılında, 15 ilde 6 milyonun üzerinde öğrenci, öğretmen ve ebeveyne ulaşıyor

Yemekte Denge Eğitim Projesi, Sabri Ülker Vakfı’nın temel misyonlarından biri olan “sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak” amacından hareketle 2011 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde projenin uygulandığı il sayısı 15’e çıkartıldı.

Proje, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Aydın, Eskişehir, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya, Sinop, Erzurum, Kayseri ve Adana illerinde toplam 750 okulda uygulanıyor.

Geçen yıl proje kapsamında öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini teşvik amacıyla gerçekleşen hizmet içi eğitimle 1000 öğretmene temel beslenme eğitimi verildi. Bu yıl 1000 öğretmen daha aynı eğitimi alacak. Ayrıca okul öncesi ve 1. sınıflara yönelik üç hikâye kitabı çocuklarla buluşacak.

 

 
Gökçan: ''Altyapıyı zirveye taşıdık''
 
Kadıoğlu çizdi, TDED önerdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Muhasebe Olimpiyatları' başlıyor
Muhasebe meslek mensupları tarafından 'Türkiye’nin muhasebe olimpiyatları' ...
Erzurum ekonomisi büyümeyi sürdürüyor
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL- Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı ...
Erzurum’un Irak ihracat payı açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Erzurum’dan bu yılın Eylül ayında 37 ülkeye ihracat ...
 
“Endişeye mahal yok”
Türkiye’nin ekonomik sıkıntı yaşadığına da işaret eden Yıldırım, "Bu bir ...
Erzurum ekonomisinde İran’la ticaret gündemi
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu görevine getirilen Dr. ...
Nebati ETSO heyetiyle görüştü
Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ile makamında görüşen ETSO Heyeti, ...
 
Doğu’da yılın son hasadı
Muş’ta domates, biber ve patlıcan üretimi yaparak geçimlerini sağlayan ...
Japonya Heyeti Çoruh Projesine yoğunlaştı
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Erzurum’a gelen ...
KUDAKA sertifikalı dış ticaret eğitimleri başlıyor
KUDAKA Bayburt, Erzincan ve Erzurum’da sertifikalı dış ticaret eğitimi verecek.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva