ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Şubat 2018 Salı - 12:44

Erzincan’da 100. Yıl coşkusu

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile çelenk sunumu yapıldı.

Erzincan’da 100. Yıl coşkusu

Gerçekleştirilen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, siyasi parti temsilcileri, askeri sivil erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen tören, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen çelenk sunma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajları okundu. Akabinde Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Başsoy konuşmasında, “Güneşin doğduğu, İpek yolunun geçtiği, medeniyetlerin kurulduğu, Anadolu’nun ilk fatihi Alpaslan’ın komutanlarından Mengücek Gazi’nin beyliğini kurduğu, Safevi Devleti’nin tohumlarının atıldığı, şanlı Yavuz’un otağını çattığı, Erzurum Kongresi’ne giden Mustafa Kemal Paşa’nın konakladığı, Ankara’daki ilk meclise yiğit evlatlarının katıldığı can Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 100. yılını kutluyor olmanın engin mutluluğunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz.

Dünyanın gördüğü en kanlı savaşların ilki olan I. Dünya Savaşı’nın en hararetli döneminde Sarıkamış Allahuekber dağlarında adeta bir gül bahçesine girercesine vatanın mukaddes toprağına düşen o yiğitler bir destanla bu dünyadan giderken Rus orduları da Erzurum ve Erzincan’ı işgal ediyorlardı. İki yıl süren bu esaret, Osmanlı ordularının tekrar Erzincan’ı geri almasıyla sona eriyordu. 1916-1918 yılları arasındaki iki yıllık esaret sürecinde hem Rus işgali hem de Ermenilerin yaptıkları zulümler bir daha silinmemek üzere Erzincanlının ve tarihin zihnine kazındı. Erzincan’ın kurtuluşunda Kazım Karabekir ile halkın cesaretinden dolayı takdirle “Deli” olarak adlandırdığı ve Erzincan’daki bir mahallemizin de iftiharla ismini taşıdığı Halit Bey azimle mücadele ederek Rus ve Ermeni birliklerinin Doğu’dan atılmasını sağladılar. 13 Şubat 1918 tarihi bizim için sonsuza kadar bağımsız yaşayacağımız bir dönemin tarihidir. bu milleti yok edemeyen, yüreğine acı bırakan her çaba, zalimin karşısına daha da kılıcı keskin bir millet çıkarmıştır.” Bayramımız kutlu olsun. Biz tarihimizle iftihar ediyoruz ve onu gelecek kuşaklara aktarmanın da en önemli vazifemiz olduğunun bilincindeyiz. Tarih sadece acıların ve düşmanlıkların hatırlandığı bir hesaplaşma alanı değildir. Aksine, bu gün bize emanet edilen bu kadim coğrafyada, birbirimizi hazmedebilme kültürünün geliştiği, eşitlik ve sosyal adaletin hız kazandığı bir Erzincan bizim hedefimizdir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Çelenk sunma töreninin ardından (ERMEK) Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında hazırlanan el emeği eserleri sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 
Aziziye’de AK gündem
 
22 köy yolunda ulaşım aksadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berberler ve Kuaförler Odası’na kentsel dönüşüm sunumu
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Berberler ve Kuaförler Odası ...
ABD’li Artist Kim Kardashian’a tepki
Ünlü ABD'li yıldız Kim Kardashian'ın dedelerinin Kars ve Erzurum’da yaşadığının ...
Köyüne döndü, devlet desteği ile sürü sahibi oldu
Bursa'da 17 yıl kaldıktan sonra ailesiyle Tunceli'deki köyüne dönen 32 ...
 
Şehit 71 asker dualarla anıldı
10 Şubat 1915 tarihinde Sivas çevresinden toplanıp destek amacıyla Erzurum ...
‘Kalbimizle Duamızla Mehmetçiğin Yanındayız'
TSK tarafından Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna Ağrı’da ...
Oltu’da AK gündem
Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Oltu Ak Parti İlçe teşkilatını ...
 
Oltu’da İslâm Şûra Devleti Müzesi gündemi
Milletvekili Deligöz, Oltu Kaymakamı Şenol Turan’dan Oltu’da önümüzdeki ...
Şehit Atalay mevlitle anıldı
Şehit uzman çavuş Sedat Atalay için Şehit olduğu günün yıl dönümü münasebeti ...
Dualar Afrin şehitleri için
Iğdır'da cuma namazı sonrası Afrin’de şehit olan askerler için dua edildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva