ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>GUNCEL
26 Ocak 2012 Perşembe - 13:44

‘Ermenistan yeni oyunlar peşinde’

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının Türkiye ye yönelik propaganda savaşına daha da yoğunluk kazandıracağını buna paralel olarak da sözde soykırımın 100.yıl dönümünde yani 2015 yılında bu suçu Türkiye ye kabul ettirmek için kapsamlı faaliyetlere girişeceğini söyledi.

‘Ermenistan yeni oyunlar peşinde’

ERZURUM (İHA) - (ÖZEL HABER) - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının Türkiye ye yönelik propaganda savaşına daha da yoğunluk kazandıracağını buna paralel olarak da sözde soykırımın 100.yıl dönümünde yani 2015 yılında bu suçu Türkiye ye kabul ettirmek için kapsamlı faaliyetlere girişeceğini söyledi.
TARİHE İFTİRA
Sözde soykırım iddialarının uzun zamandır birçok devlet tarafından Türkiye üzerine baskı kurmak, Türk dış politikasın yönlendirmek ve buna paralel olarak da Türkiye'den ödün almak amacıyla kullanıldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Ermeni diasporası ve Ermenistan tarafından Türkiye aleyhine sürdürülen propaganda faaliyetleri, ülkemiz açısından ciddi bir imaj sorunu yaratmakta ve Ermeni tarafının bu konudaki moral üstünlüğü her geçen gün artmaktadır. Türkiye bu tabloyu değiştiremezse haklı davasını kaybetme ve bunun sonuçlarına katlanma durumunda kalacaktır" dedi.
2015 UYARISI
Ermeni diasporasının Türkiye ye yönelik propaganda savaşına daha da yoğunluk kazandıracağını buna paralel olarak da sözde soykırımın 100.yıl dönümünde yani 2015 yılında bu suçu Türkiye ye kabul ettirmek için kapsamlı faaliyetlere girişeceğini dile getiren Eğilmez, "Büyük bir bütçeyle, Türkiye aleyhinde başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere küresel çapta agresif bir çalışma yürüteceklerdir. Ermeni tarafının Türkiye'yi kuşatma stratejilerinin en önemli ayağı; ABD kongresinden soykırım kararını geçirmektir. Bunu gerçekleştirebilirlerse diğer ülke parlamentolarına da sözde soykırımı rahatlıkla kabul ettireceklerine inanıyorlar. Bu stratejinin ikinci ayağı da AB ülkeleridir. Ve Türkiye'nin öncelikle dikkat etmesi gereken alan burası olmalıdır. Çünkü AB'nin " Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığı ile Mücadele Çerçeve Belgesi" Avrupa'da etkin lobilere sahip olan Ermenilere ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Bu yasal düzenleme amacını aşmakta ve ermeni iddialarının 1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi'nde öngörülen yetkili mahkemeler tarafından değil de, AB ülkeleri ulusal mahkemeleri tarafından soykırım olarak karara bağlanması ve inkârcıların cezalandırılması yolunu açmaktadır. Bu çerçeve karar bir yıl çerisinde AB ülkeleri mevzuatlarının bir parçası haline getirilecek. Avrupa'daki ermeni diasporası uzun zamandır, Çerçeve Kararın ulusal yasalar haline dönüşmesinden sonra, bunu Türkiye aleyhine nasıl kullanacaklarının yoğun hazırlığı içindeler. Bu durum Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında ciddi ve belki de yıkıcı sonuçlar doğuracaktır." Diye konuştu.
Yrd. Doç. Eğilmez, daha sonra şunları kaydetti; "Ermeni tarafının elinde soykırımı kanıtlayacak hiçbir somut arşiv belgesi olmamasına, iddialarını hatırat türü kitaplara ve propaganda yayınlarına dayandırmalarına rağmen, Ermenistan ve diasporanın kendilerini, dünya kamuoyuna masum ve mağdur taraf olduklarını inandırmaktaki başarıları, örgütlü, planlı, tutarlı ve sistemli çalışmalarından olduğu kadar; elinde davasını destekleyen arşiv hazinesi bulunan Türkiye'nin Ermeni propagandasına karşı planlı ve mantıklı bir mücadele ortaya koyamamasından da kaynaklanmıştır.
Ermeni meselesi, günümüzde, artık sadece tarihi bir mesele değildir. Tarihsel boyutun yanında, hukuki, siyasi, ekonomik ve kamuoyu oluşturulması boyutları olan uluslararası ilişkiler sorunu niteliği kazanmıştır. Bütün bunlar göz önünde tutularak bu beş alanı kapsayacak, uzun vadeli bir stratejik plan ile bunu uygulayacak iç ve dış kurumsal yapının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Ve özellikle kamuoyu oluşturulması kapsamında gerekli çalışmalar acilen hayata geçirilmek zorundadır. Çünkü ermeni yalanlarıyla beslenen Avrupa kamuoyunun büyük bir kısmı ne yazık ki Türklerin soykırım yaptığına inanmaktadır. Bu durumun değiştirmek için sivil toplum örgütlerine ciddi anlamda iş düşmektedir. Yani dönem; kendi kendimize bağırıp çağırma dönemi değildir. Biz şimdiye kadar bildiklerimizi birbirimize anlatıp durduk, arşiv belgelerini birbirimize gösterip durduk, resimler yaktık, kınadık, lanetledik. Bu eylemlerle geldiğimiz nokta belli. Artık ermeni meselesinde eskiye dair yapılanların çoğu değişmek zorundadır. Yoksa haklı davamızda haksız duruma düşeceğiz."

 
CHP’li Başkandan tepki
 
‘Değerlerimizi tanıtamıyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayırsever Duman’a teşekkür yağmuru
Çat İlçesine bağlı Yavi Beldesine cami yaptıran hayırsever iş adamı İl ...
Anşa Nine’ye gözyaşlı veda
Erzurum’da nineleri gibi sevdikleri yaşlı kadının cenazesinin ambulansla ...
Buz timi görev başında
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, apartman ...
 
Erzurum Günleri’nde istişare adımı
Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından, 16-20 Şubat tarihleri ...
Sanayi Topçi’ye ağlıyor..
Erzurum'da göğsünden bıçaklanarak öldürülen oto tamircisi gençten geriye, ...
Belediyelerden buz seferberliği
Erzurum’da kaldırımda yürüyen vatandaşların kayıp düşmemeleri için belediye ...
 
Matbaacılar sorunlarını tartıştı
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanlığı’nca düzenlenen ...
Bulutlar’dan milli tepki
Erzurum Palandöken İlçe Belediye Başkan’ı Orhan Bulutlar, sözde Ermeni ...
Vali Kadıoğlu emekli oldu
Erzurum eski valilerinden Osman Derya Kadıoğlu emekli oldu. Erzurum’dan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva